Kuka kaipaa tacoja, kun kaiken voi kääriä rieskaan? Tee kuhalle kuohkea leivitys ja hurmaa ruokailijat upealla jalapeno-kurkkukastikkeella. Tähän tulee himo!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo
Kuharieskat ja jalapeño-kurkkukastike
Ainesosat
1/4
punakaalia
4
retiisiä
2-3
kuhafileetä (400 g)
1/2
tl
suolaa
3
rkl
vehnäjauhoja
2
rkl
maissitärkkelystä
1
rkl
leivinjauhetta
4
rkl
vettä
n. 3
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
4
pehmeää rieskaa
1
ruukku
korianteria
Jalapeño-kurkkukastike
korianterin varret
1
maustekurkku
2-3
cm
tuoretta jalapeñoa
1
prk (120 g)
smetanaa
1
valkosipulinkynsi
1/2
limetin mehu
1/4
tl
suolaa
Vaiheet
- Tee ensin jalapeño-kurkkukastike. Leikkaa korianterista lehdet ja laita ne sivuun odottamaan. Pilko varret muutamaan osaan. Pilko maustekurkku muutamaan osaan. Poista jalapeñoista kanta. Laita kaikki kastikkeen aineet tehosekoittimeen ja soseuta.
- Suikaloi punakaali ja retiisit ohuenohueksi ja laita kylmään veteen rapeutumaan.
- Leikkaa kuhafileet ruodottomaksi v-viillolla: aseta fileet leikkuulaudalle nahaton puoli ylöspäin. Leikkaa viilto ruotorivin molemmille puolille ja poista ruotorivi.
- Yhdistä vehnäjauhot, maissitärkkelys ja leivinjauhe kulhossa ja sekoita hyvin. Lisää vesi ja sekoita kuohkeaksi taikinaksi.
- Kuumenna rypsiöljy pannussa aivan kuumaksi. Pyörittele kalapaloja taikinassa ja nosta pihdeillä kuumaan pannuun. Paista minuutti kummaltakin puolelta tai kunnes taikina paistuu kullanruskeaksi. Siirrä kalat talouspaperille valumaan.
- Valuta kaali ja retiisit siivilässä ja laita kulhoon.
- Lämmitä rieskat uunissa tai mikrossa. Tarjoa ne kalojen, kaalin ja retiisien sekä jalapeño-kurkkukastikkeen ja korianterinlehtien kera.