
Pehmeää taikinaa, mehevää kuorrutusta ja raikkaita marjoja. Niistä on tehty helppo silviakakku. Älä unohda ripauttaa pinnalle kookosta!
Silviakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa uunivuoka (n. 20 x 30 cm) leivinpaperilla.
- Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vesi.
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi seos munavaahtoon ja sekoita puuhaarukalla. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla; kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Varmista, että kuorrutukseen tulevat kananmunat ovat huoneenlämpöisiä.
- Tee kuorrutus. Sulata voi ja sokerit kattilassa miedolla lämmöllä, älä keitä. Lisää sitruunamehu ja keltuaiset ja vatkaa, kunnes seos paksuuntuu. Älä anna kuorrutuksen kiehahtaa. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Kun kakku ja kuorrutus ovat jäähtyneet, levitä kuorrutus kakulle. Koristele kookoshiutaleilla ja marjoilla.
Vinkki Jos paistat kakun uunipellillä, paistoaika on noin 15 minuuttia.