Pehmeää taikinaa, mehevää kuorrutusta ja raikkaita marjoja. Niistä on tehty helppo silviakakku. Älä unohda ripauttaa pinnalle kookosta!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
16 palaa
30 min + jäähdytys 30 min
Helppo
Silviakakku
Ainesosat
3
kananmunaa
3
dl
sokeria
1 1/2
dl
kylmää vettä
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
Kuorrutus
150
g
voita
1 1/2
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
1
rkl
sitruunamehua
2
kananmunakeltuaista
Koristelu
3
rkl
kookoshiutaleita
n. 5
dl
marjoja
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa uunivuoka (n. 20 x 30 cm) leivinpaperilla.
- Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vesi.
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi seos munavaahtoon ja sekoita puuhaarukalla. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla; kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Varmista, että kuorrutukseen tulevat kananmunat ovat huoneenlämpöisiä.
- Tee kuorrutus. Sulata voi ja sokerit kattilassa miedolla lämmöllä, älä keitä. Lisää sitruunamehu ja keltuaiset ja vatkaa, kunnes seos paksuuntuu. Älä anna kuorrutuksen kiehahtaa. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Kun kakku ja kuorrutus ovat jäähtyneet, levitä kuorrutus kakulle. Koristele kookoshiutaleilla ja marjoilla.
Vinkki Jos paistat kakun uunipellillä, paistoaika on noin 15 minuuttia.