Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
10:36 | 7.9.2018

Lakritsinen mutakakku

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Hyvät yhdessä. Rakastettu mutakakku on tuplasti herkullisempaa lakukinuskilla kuorrutettuna. Tee kakku riittävän ajoissa, jotta se ehtii vetäytyä jääkaapissa ennen lohkaisua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 palaa
40 min + jäähdytys ja tekeytyminen 5 t
Helppo

Lakritsinen mutakakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

200
g
tummaa suklaata
200
g
voita
4
kananmunaa
2
dl
sokeria
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Kuorrutus
50
g
tummaa suklaata
3
Kick-lakritsitoffeepatukkaa (yht. 27 g) tai 28 g Hopeatoffeeta
2
rkl
kuohukermaa
50
g
huoneenlämpöistä voita
Koristelu
5
dl
marjoja (esim. vadelmia)

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (Ø n. 24 cm). Varmista, että kananmunat ovat huoneenlämpöisiä.
  2. Rouhi 200 g suklaata. Sulata voi kattilassa, lisää suklaa ja anna sulaa miedolla lämmöllä. Sekoita ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita voi-suklaaseos joukkoon.
  4. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos varovasti muiden aineiden joukkoon. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla 15 minuutin paistamisen jälkeen. Kakku saa jäädä sisältä aavistuksen löysäksi, sillä se jähmettyy hieman jäähtyessään. Paistoaika riippuu uunin tehosta ja vuoan koosta.
  5. Anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi. Peitä vuoka sitten kelmulla ja siirrä jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.
  6. Tee kuorrutus. Rouhi suklaa. Paloittele lakritsitoffeet. Kiehauta kerma kattilassa. Lisää lakritsitoffeet kermaan ja sulata ne miedolla lämmöllä sekoitellen. Ota kattila pois liedeltä. Lisää suklaa ja voi. Sekoita, kunnes ne sulavat.
  7. Irrota kakku vuoasta. Levitä kuorrutus kakulle. Siirrä jääkaappiin 2 tunniksi.
  8. Tarjoa kakku jääkaappikylmänä marjojen kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
lakritsi
Mutakakku
kick-lakritsitoffeepatukka
hopeatoffee
Sokerileipuri
Kemut
Viikonloppubistro
lasten suosikit

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini