Vihdoinkin resepti, jossa munakoisoja ei tarvitse itkettää! Tämä peston, halloumin sekä munakoison liitto saattaa silti aiheuttaa onnenkyyneliä..
Resepti on alkupaloiksi neljälle, suurempaan nälkään kahdelle hengelle.
Pestopaahdetut munakoisot
Ainekset
Työvaiheet
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Tee munakoisopuolikkaiden leikkauspinnoille ristikkäisiä viiltoja terävällä veitsellä. Hiero leikkauspinnat valkosipulilla ja oliiviöljyllä. Mausta hyvin suolalla ja pippurilla.
Laita munakoisopuolikkaat uunivuokaan (leikkauspinta ylöspäin) ja paahda uunin keskitasolla 40 minuuttia. Siirrä alemmalle tasolle, jos alkavat tummua liikaa.
Ota vuoka uunista, ja levitä jokaiselle puolikkaalle 1 rkl pestoa, basilikasilppua, juustot sekä pinjansiemeniä. Paahda 20-25 minuuttia kunnes juusto saa herkullisesti väriä.
Koristele basilikanlehdillä ja tarjoile!