Takuutuore kalapata syntyy edullisesta pakastekalasta
Kalapannun hitain vaihe on pakastekalan sulattaminen. Ota kala sulamaan aamulla jääkaappiin ja fileet ovat pannuvalmiita, kun on aika tehdä päivällinen. Nopea kalapata valmistuu 20 minuutissa. Makua tulee runsaasti tomaattiliemestä, juustokuminasta, chilistä ja tuoreista yrteistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
kalan sulatus 6-8 t, valmistus 20 min
Helppo
Kalapannu
Ainesosat
400
g
pakasteturskaa- tai seitifileetä
3
valkosipulinkynttä
2
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
jauhettua juustokuminaa
½
tl
kuivattua chilirouhetta
1
rkl
oliiviöljyä
2
prk (á 400 g)
tomaattimurskaa
1
sitruunan mehu
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
½
dl
oliiveja
1
dl
hienonnettua minttua
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
rouhittua mustapippuria
Vaiheet
- Ota kala jääkaappiin sulamaan 6-8 tuntia ennen valmistusta. Pyyhi sulanut kalanpinta kuivaksi talouspaperilla. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Mittaa huhmareeseen savupaprikajauhe, kuminansiemenet ja pieni chili. Hiero jauheeksi.
- Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää valkosipulit ja mausteet. Paista keskilämmöllä minuutti sekoitellen.
- Kaada pannulle tomaattimurska, sitruunamehu, sokeri ja suola. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää joukkoon oliivit ja kala. Anna kypsyä 5-10 minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla. Lisää lopuksi minttu, persilja ja mustapippuria. Tarjoile täysjyväriisin tai maalaisleivän kanssa.