
Adamin ja hänen veljensä ohjeella tehdyt perunalastut ovat mainio pikkusuolainen. Perunalastujen tekeminen maksaa vaivan, ja samaa ohjetta voi soveltaa myös porkkana- ja maa-artisokkalastuihin. Chilidippi syntyy vaikka valmiista majoneesista.
Rapeat perunalastut ja chilidippi
Ainekset
Työvaiheet
- Pese ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi veitsellä, mandoliinilla tai juustohoylällä. Huuhtele viipaleet kylmässä vedessä ja kuivaa huolellisesti keittiopyyhkeiden välissä.
- Kuumenna oljy 160-asteiseksi. Se on sopivan kuumaa, kun perunalastu nousee heti pintaan. Friteeraa kerrallaan kourallinen lastuja kullanruskeiksi, pari minuuttia. Valuta talouspaperin päällä ja mausta kuumana suolalla.
Chilidippi
Ainekset
Työvaiheet
- Tee majoneesi valmiiksi. Lisää mausteet. Anna makujen vetäytyä hetki kylmässä.