Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
13:28 | 30.11.2016

Nieriä fenkoli-oliivipedillä

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kokonainen nieriä valmistuu ällistyttävän helposti: putsaa, tee viillot, mausta ja laita uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min + kypsennys 30 min
Helppo

Nieriä fenkoli-oliivipedillä

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
taimen tai nieriä
1
tl
suolaa
3-4
kierrosta mustapippuria myllystä
2
appelsiinia
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
Fenkoli-oliivipeti
2
salottisipulia
4
fenkolia
1
prk
(290 g) kalamataoliiveja, vihreitä ja mustia
n. 1
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Pyyhi kala talouspaperilla sisältä ja päältä. Leikkaa kalan molemmille sivuille syvät vinoviillot. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta 3 rkl öljyä päälle.
  2. Pese appelsiinit ja raasta kuoret. Purista toisen appelsiinin mehu ja säästä se viimeistelyyn. Hienonna lehtipersilja. Ripottele puolet appelsiinin kuoriraasteesta ja puolet lehtipersiljasta kalan päälle.
  3. Tee fenkoli-oliivipeti. Kuori ja viipaloi sipulit. Viipaloi fenkolit. Laita ne ja oliivit kulhoon. Lisää loppu appelsiininkuoriraaste ja lehtipersilja. Valuta oliiviöljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita. Laita seos uunipellille. Nosta kala sen päälle. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Jos käytät paistolämpömittaria, anna sisälämpötilan nousta enintään 50 asteeseen, jolloin kala on vielä mehevää. Voit tarkistaa kypsyyden myös avaamalla kalaa varovasti viillon kohdalta. Kypsä kala on väriltään vielä hieman vaaleanpunertava.
  4. Purista kypsän kalan ja lisukkeiden päälle 1 appelsiinin mehu.

Vinkki Voit kokeilla kypsyvän kalan lämpöä lihalämpömittarilla kalan paksuimmasta kohdasta. Sen tulisi olla 42–50 astetta. Jos et käytä mittaria, avaa kalaa varovasti viillon kohdalta. Hieman vaaleanpunainen taimen on kypsää.

Tilaa Glorian ruoka & viini
fenkoli
Nieriä
joulu
oliivi
viikonloppubistro
päivän katiska
Nieriä fenkoli-oliivipedillä
joulukala
Viikonloppubistro
Päivän katiska
Joulu

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini