
Ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali juhlii onnistunutta konserttia bravuurillaan eli reippaan punaisella pihvillä, jonka reseptin salaisuudet hän paljasti Glorian ruoka & viinille.
Onneksi illalla odottaa kulinaarinen ilotulitus, sillä ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali sinnittelee sinfoniaorkesterin harjoitukset kello neljään iltapäivällä pelkällä suodatinkahvilla.
- Kun on harjoituksissa sadan ihmisen orkesterin edessä ja pitää kuulla jokainen soitin, ruuan ajatteleminen häiritsisi keskittymistä, hän kertoo.
Mutta konsertin jälkeen, kun orkesteri on antanut kaikkensa, mennään porukalla pihville. Ja viimeiseen asti ruokaihminen kun on, hän valmistaa himoruokansa usein itse - usein jopa paremmin kuin kokki.
- Hyvän ja erittäin hyvän pihvin erottaa pienistä kvaliteettiasioista. Ihan kuin jos kuuntelisi Beethovenin vitosta Berliinin filharmonikkojen esittämänä tai Abu Dhabin kamariorkesterin esittämänä.
Pihvilihan ei tarvitse olla hienointa rotuhärkää, mutta marmorista kyllä. Sisäfileestä syntyy paras tulos.
- Lisäksi keitän papuja ja sotken joukkoon väkiviinaetikkaa, niin että tuntuu. Ihan sikahyvää!
Santtu-Matias Rouvalin pihvin ja etikkapapujen reseptin löydät täältä. Annos syntyy 20 minuutissa.
Lisää Santtu-Matias Rouvalin luottoreseptejä ja ajatuksia ruuasta löydät 6.10.2016 ilmestyneestä Glorian ruoka & viinin numerosta.