Pinaatti-fetapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
Pohja:
1. Mittaa jauhot ja leivinjauhe erilliseen kulhoon. Sekoita keskenään.
2. Nypi voi-vehnäjauho-leivinjauheseos sormin. Taikinan tulisi olla kuin hiekkaa.
3. Lisää maitorahka nopeasti sekoittaen. Älä vaivaa taikinaa turhaan.
4. Nosta taikina jääkaappiin lepäämään siksi aikaa kun valmistat täytteen.
5. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Täyte:
1. Kuori ja hienonna (tai raasta) valkosipulinkynsi.
2. Lämmitä paistinpannu ja freesaa valkosipulinkynsi miedolla lämmöllä oliviiöljyssä muutaman sekunnin ajan. Älä ruskista.
3. Siivilöi sulatettu pinaatti.
4. Yhdistä kananmunat, kermaviili, pinaatti ja valkosipuli.
Ota pohjataikina jääkaapista.
Levitä taikina piirakkavuokaan tasaisesti (n 24 cm halkaisijaltaan) sekä pohjalle, että reunoille.
Voit jauhottaa kädet kevyesti, mikäli taikina tarttuu sormiin.
Älä vaivaa, vaan yritä toimia mahdollisimman nopeasti.
Kaada täyte pohjan päälle.
Paloittele 100-200g feta-juustoa kunnon palasina taikinan päälle.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 25 min.