Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Padat ja laatikot
Vegaaninen
10:47 | 8.3.2019

Peltikaalikääryleet

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Tara Junker KUVA Mikko Hannula

Pellillä valmistuva kaalikäärylepaistos ei vaadi aikaa, näpertelyä eikä tekniikkaa. Maku on silti mahtava.

 

Ajatus kaalikääryleistä nostaa veden kielelle, mutta niiden näpertelemiseen ei ole aikaa tai jaksamista? Silloin peltikaalikääryleet ovat oikea ratkaisu – ainekset kasataan samaan tarjoiluastiaan.

Peltikaalikääryleet eivät sisällä lihaa, joten ne sopivat jokaiselle ruokailijalle. Oman erityisyytensä ruokaan tuo ohra, jolla  puuroriisi on korvattu. Lisäksi kaalikääryleet ovat saaneet vaikutteita aasialaisesta keittiöstä, sillä kaali sivellään soijakastikkeella. Kastikkeeseen on myös raastettu inkivääriä.

Suolatut cashewpähkinät antavat ruokaan makua ja mukavaa suutuntumaa, pähkinät ripotellaan kaalin ja ohran päälle. Peltikaalikääryleet tarjoillaan murskattujen puolukoiden kanssa. Haarukalla puolukkasurvos on nopeasti valmista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
40 min
Helppo

Peltikaalikääryleet

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3
dl
ohraa
4 1/2
dl
vettä
5
cm
inkivääriä
3
rkl
japanilaista soijakastiketta
1 1/2
rkl
vaaleaa siirappia
1
dl
oliiviöljyä
n. 1/2
kg
keräkaalia
1
salaattisipulin varsi
100
g
suolattuja cashewpähkinöitä
Lisäksi
100
g (n. 1 1/2 dl)
pakastepuolukoita
1
rkl
tummaa sokeria

Vaiheet

  1.  Ota puolukat sulamaan pieneen kulhoon.
  2. Laita ohra ja vesi kattilaan ja kuumenna vesi kiehuvaksi kannen alla. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna ohran vetäytyä kannen alla.
  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita se soijakastikkeen ja siirapin kanssa. Lisää öljy seokseen.Viipaloi kaali, aseta palat uunipellille ja sivele ne soijaöljyllä. Säästä loppu öljy. Paahda kaaleja uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
  4. Murskaa puolukat haarukalla ja lisää sokeri.
  5. Valuta vesi pois ohrakattilasta. Sekoita soijaöljy ohraan.
  6. Kaada ohra kaalin joukkoon. Saksi salaattisipulia pinnalle. Lisää pähkinät ja tarjoa heti puolukoiden kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
peltikaalikääryleet
kaalikääryleet
Vegebaari
Vegaanisia herkkuja
nuuka kokki
finnhits

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini