Silkkinen appelsiinikastike kruunaa annoksen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
18-20 kpl
35 min + vetäytyminen 15 min
Keskivaikea
Punakaalislaw
Ainesosat
250
g
punakaalia
2
(noin 200 g) punajuurta
4
tuoretta viikunaa
1
punasipuli
1
verigreippi
1
granaattiomena
3
rkl
tuoretta timjamia
3
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
sokeria
1
tl
suola
2
dl
pekaanipähkinöitä
Vaiheet
- Suikaloi kaali. Kuori ja raasta punajuuret. Lohko viikunat neljään osaan. Kuori ja viipaloi sipuli.
- Aseta greippi työlaudalle, leikkaa kuori ja valkoinen osa pois hedelmän muotoa seuraten. Ota kuorittu greippi käteen ja leikkaa lohkot irti terävällä veitsellä molemmin puolin kalvojen viertä keskustaan asti.
- Halkaise granaattiomena. Koputtele hedelmän kuorta voimakkaasti lusikan kuperalla puolella ison kulhon päällä, jolloin siemenet ja irtoava mehu putoavat kulhoon. Nouki pois mahdolliset kuorenpalat.
- Yhdistä kaali- ja punajuuriraaste ja sipuli toisessa isossa kulhossa. Hienonna timjami mausteeksi. Lisää myös punaviinietikka, sokeri ja suola. Puristele raastetta käsin 1 minuutti niin, että kastike sekoittuu vihanneksiin ja kaali hieman pehmenee. Lisää paloiteltu greippi sekä granaattiomenan siemenet ja mehu. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
- Paahda sillä aikaa pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa 2 minuuttia koko ajan sekoitellen.
- Lisää pähkinät ja viikunat salaatin joukkoon juuri ennen tarjoamista.
(4 annosta, 20 min + maustuminen 15 min)