Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 580 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Paljon makua ilman tulisuutta! Jos lapset rakastavat sosekeittoja, kokeile seuraavaksi tätä. Linssisoppa pitää nälän loitolla tavallista kasviskeittoa pidempään. Keittoa tulee kerralla iso kattilallinen, joten siitä riittää lämmitettävää myös seuraavalle aterialle.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
10 min + 15 min keittäminen
Vaikeustaso
Helppo

Linssisosekeitto

Ainekset

2
isoa
sipulia
3
valkosipulinkynttä
5
(500 g)
porkkanaa
2
rkl
öljyä
2
tl
paprikajauhetta
2
tl
currya
1
tl
juustokuminaa
1
tl
jauhettua korianteria
1/2
dl
tomaattipyreetä
1,3
l
vettä
1
pkt (400 g)
punaisia kuivattuja linssejä (GoGreen)
1
kasvisliemikuutio
1
prk (400 g)
kookosmaitoa
Lisäksi
1
dl
siemensekoitusta
1
ruukku
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko sipulit, valkosipulinkynnet ja porkkanat karkeasti. Kiehauta öljy ja mausteet kattilan pohjalla. Lisää kasvikset ja kuullota niitä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Pyöräytä joukkoon tomaattipyree.
  2. Kaada kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Huuhdo linssit siivilässä ja kumoa kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio. Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi.
  3. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen noin 15 minuuttia. Lisää kookosmaito, kuumenna ja soseuta keitto huolimattomasti sauvasekoittimella. Riittää, että sipulit ja porkkanat soseutuvat: keitto on maukkaampaa jos siihen jää hieman rakennetta.
  4. Varaa tarjolle siemensekoitusta ja saksittua tuoretta korianteria.

Kommentit (16)

Tik

Voiko pakastaa ?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, luulisin niin! En kuitenkaan ole kokeillut. Joskus keiton rakenne kärsii pakastamisesta, joten en voi varmaksi suositella.

Voi pakastaa

Teen vihanneskeittoja kuten myös linssikeittoja. Olen pakastanut ja keiton rakenne tai maku eivät ole kärsineet. Tässä keitossa kookosrasvaa,joka ns. kovaa rasvaa. Ei pitäisi muuttua pakkasessa. Kovaa rasvaa kuten laardia voi pakastaa. Rasvan voi lisätä sulattamisen jälkeen. Kookosmaidon voi korvata ruokakermalla,jonka voi lisätä vasta lämmittämisen jälkeen.

Vierailija

Jos käyttää kuivattuja linssejä niin pitääkö ne ensiksi esikeittää?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, keitto on tehty nimenomaan kuivatuilla linsseillä, eli kypsyvät samalla kuin muutkin ainekset. Reseptissä on myös tuotemerkki (GoGreen), koska linssien kypsymisaika voi vaihdella.

Vierailija

Muista liottaa linssejä vähintään 12 tuntia.

Vierailija

Olen pakastanut. Rakenne hieman muuttuu, mutta ei liiaksi. Maku on ja pysyy.

Vierailija

Ei tarvitse liottaa .

Vierailija

Eikös tämä ohje ole peräisin Kodinkuvalehdestä? Herkullista keittoa, meidän perheen lemppari.

kummajainen

vai puolessatunnissa jo viikko menee kun etsii kaupoista raakaaineet (14) eri ainetta ,ei jatkoon

Vierailija

Miksi aina näitä eksoottisia ja kalliita mausteita ja ainesosia: juustokuminaa, korianteria, kookosmaitoa, valmista (kallista) siemensekoitusta..?  Miksei reseptejä kotimaisista (ja edullisista) aineksista?!

Kasvissosekeitot rulaa

Jätä juustokumina pois, jos se noin kovasti ahdistaa ja
korvaa se vaikka jauhetulla mustapippurilla. Jos korianterin maku ei miellytä, niin persilja (joko kähäräpersilja tai lehtipersilja) on hyvä vaihtoehto korianterille. Kookosmaidolla voi korvata ruokakermalla, muulla kermalla, maidolla, smetanalla, kermaviilillä, creme fraichella. Vaihtoehtoja on.

Kasvissosekeittoja rakastan, joten pitäisikin tätä linssisoppaa kokeilla, linssit ovat minulle uusi tuttavuus.

Kasvissosekeiton voi tehdä todella edullisesti satokauden tuotteista. Jos kaupassa on esim. edullista perunaa, erilaisia sipuleita, porkkanaa, lanttua, punajuurta, palsternakkaa, kukkakaalia, tms, niin sopiva määrä rehuja kuoritaan ja pilkotaan ja keitetään vedessä kypsiksi kasvisliemikuution/-kuutioiden kera ja soseutetaan. Jos on rahaa, lisätään kermaa/ruokakermaa tms ja hakattua persiljaa. Ei o vaikeeta. Ja on hyvää. Ja tuntuu ihan lämpöiseltä halaukselta massussa!

Tomu ja lika pois

Linssit(kuten riisikin) pitää huudella huolellisesti niin kauan, kunnes huuhteluvesi ei ole enää harmaata, on vaivan väärti.

Ou nou

Voi ei! Kuulostaa hyvältä, mutta sehän koostuukin aivan valtavasta määrästä sellaisia ainesosia, joille ei ainakaan sinkkutaloudessa ole käyttöä kun kerran vuodessa. Harva haluaa ostaa isoa satsia mausteita ja muita lisukkeita vain yhtä ruoka-annosta varten.

Tuntematon

Mausteitahan saa melko pienissä pusseissa. Jos keittoja harrastaa tulevat kyllä käytetyiksi. Eikä tuo koko vie konkurssiin. Näitä mausteita voi käyttää liki kaikissa keitoissa.

Näytä kaikki kommentit (16)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2152 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pikapasta on arkipäivän pelastus! Tämä kypsentämättä valmis kastike on raikkaan sitruunainen ja ihanan juustoinen. Paahdetut kurpitsansiemenet tuovat pastaan rapean makulisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsansiemenpasta

Ainekset

300
g
spagettia
1–2
valkosipulinkynttä
½ + ½
tl
suolaa
½
dl
oliiviöljyä
1
sitruuna
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
1
ruukku
lehtipersiljaa
dl (60 g)
parmesaania
2
tl
oreganoa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmistele muut aineet pastan kiehuessa.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit, laita mortteliin ja lisää ½ tl suolaa. Murskaa valkosipuli tahnamaiseksi ja lusikoi isoon kulhoon. Lisää öljy, raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista mehu joukkoon. Paloittele tomaatit, hienonna persilja ja raasta juusto. Lisää ne valkosipuliseokseen, mausta oreganolla, pippurilla ja suolalla ja sekoita hyvin.
  3. Paahda siemeniä kuumassa kuivassa pannussa 1–2 minuuttia. Jauha ne morttelissa tai tehosekoittimessa karkeaksi. Jätä odottamaan.
  4. Nosta kypsä pasta spagettikauhalla keitinvedestä kulhoon tomaatti-juustoseokseen. Sekoita voimakkaasti ja lisää tilkka kuumaa keitinvettä niin, että juusto sulaa kastikemaiseksi.
  5. Sekoita paahdetut siemenet pastaan.

Kommentit (1)

Vierailija

hyvän tuntunen resepti. selkeät ja yksinkertaiset aineet. tätä tulen taatusti tekemää.

Tämä porkkanavuokaleipä on aivan uskomattoman herkullista. Rakenne on mukavan rouheinen ja tässä reseptissä jugurtti tuo porkkanan ohella mehevyyttä. Vuokaleipä on todella helppo tehdä ja aineksia voi vaihdella sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 viipaletta
Valmistusaika
15 min + kohotus 1 h + paistaminen 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Rouheinen porkkanavuokaleipä

Ainekset

3
kpl
porkkanoita
1,5
dl
maustamatonta jugurttia
1
dl
vettä
25
g
hiivaa
2
tl
suolaa
3
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
siirappia
1
dl
pellavansiemenrouhetta
1
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kauraleseitä
2
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
rasvaa vuoan voiteluun
1
rkl
kurpitsansiemeniä vuokaan

Työvaiheet

Raasta porkkanat.
Laita porkkanaraaste, jugurtti ja vesi isoon kulhoon.
Kuumenna porkkanaraasteseos mikrossa kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.

Sekoita joukkoon öljy ja siirappi.
Kaada joukkoon pellavansiemenrouhe, siemenet, kaurahiutaleet ja -leseet.
Sekoita joukkoon käsin tai yleiskoneella vehnäjauhot.
Taikinaa ei tarvitse vaivata.

Voitele leipävuoka rasvalla ja ripottele sen pohjalle ja reunoille kurpitsansiemeniä.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta kostutetuin sormin.
Anna kohota kaksinkertaiseksi noin tunnin ajan leivinliinalla peitettynä.

Paista 190-asteisessa uunissa 45 - 50 minuuttia.
Kumoa leipä ja anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Leivän voi halutessaan myös pakastaa :)

Kommentit (1)

sepetti
Seuraa 
Liittynyt25.2.2018

Miksi näissä resepteissä ilmoitetaan eri kokoisista raaka-aineista kappalemäärät? Minullakin on porkkanoita jotka painavat 25 - 300 grammaa. Eli määrä tähän porkkanaleipään voi olla noin 75 - 900 grammaa. Ja sillä on jo väliä. Parempi vaikka ilmoittaa noin painomäärä.

Me Naiset on lisännyt 1085 reseptiä.
Linkitetty 144 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Paprika-tomaattikeittoon uppoaa uunissa paahdettuja paprikoita ja säilykehyllyn aarteita: tomaattimurskaa, tomaattipyreetä ja kookosmaitoa. Keiton päällä on maukkaina sattumina paahdettuja kirsikkatomaatteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + lisäketomaattien paahtaminen 1,5 h
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu paprika-tomaattikeitto

Ainekset

Keitto
3
punaista paprikaa
1
tlk
tomaattimurskaa
1
tuubi (n. 130 g)
tomaattipyreetä
1
tlk
kookosmaitoa
2
dl
vettä
3
rkl
tuoretta tilliä (tai 4 tl kuivattua)
2
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
kuivattua basilikaa (tai 1 rkl tuoretta)
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
tl
hunajaa
Lisäke
250
g
miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
suolaa, pippuria ja oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Aloita paahtamalla lisäketomaatit. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Puolita pikkutomaatit leivinpaperin päälle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Ripottele päälle hieman suolaa ja pippuria ja pirskota oliiviöljyä. Paahda noin 1 ½ tuntia, kunnes tomaatit muuttuvat ryppyiseksi ja hieman kuivuvat.
  2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Puolita paprikat ja laita kuoripuoli ylöspäin leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes kuoret mustuvat. Siirrä muovipussiin jäähtymään.
  3. Tee sillä aikaa keittopohja. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta.
  4. Irrota paprikoiden kuoret käsin vetämällä, kun paprikat ovat jäähtyneet sen verran, että pystyt käsittelemään niitä. Lisää keittoon.
  5. Siirrä keitto tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta) ja aja tasaiseksi. Tarkista maku ja tarjoa paahdettujen tomaattien kanssa.

Vinkki! Paahdettujen tomaattien sijasta keiton kanssa voi tarjota myös krutonkeja.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 78 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Munakas on ihanan helppo ja nopea ruoka, jota voi varioida loputtomiin. Tämä munakas on lainannut makumaailmansa kinkkupizzalta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kinkkupizzamunakas

Ainekset

4
kananmunaa
2
rkl
maitoa
1
tl
pizzamaustetta
8
kirsikkatomaattia
2
dl
salaattipinaattia
dl
juustoraastetta
50
g
palvikinkku- tai kalkkunaviipaletta
mustapippuria
Paistamiseen
1
tl
öljyä

Työvaiheet

  1. Riko kananmunat kulhoon. Mittaa joukkoon maito ja pizzamauste. Vatkaa tasaiseksi.
  2. Huuhtele ja viipaloi kirsikkatomaatit. Huuhtele pinaatti lävikössä.
  3. Kuumenna pinnoitetulla paistinpannulla tilkka öljyä. Lisää pannulle munakasmassa. Siirtele munakasmassaa paistamisen aikana pannun reunoilta keskelle päin, kunnes munakas alkaa hyytymään. Lisää päälle tasaisesti juustoraaste, kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja kinkkuviipaleet. Kypsennä vielä noin 1 minuutin.
  4. Jaa munakas kahteen osaan ja liuta puolikkaat lautasille. Rouhaise päälle mustapippuria.

Kommentit (0)