Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 663 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Paljon makua ilman tulisuutta! Jos lapset rakastavat sosekeittoja, kokeile seuraavaksi tätä. Linssisoppa pitää nälän loitolla tavallista kasviskeittoa pidempään. Keittoa tulee kerralla iso kattilallinen, joten siitä riittää lämmitettävää myös seuraavalle aterialle.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
10 min + 15 min keittäminen
Vaikeustaso
Helppo

Linssisosekeitto

Ainekset

2
isoa
sipulia
3
valkosipulinkynttä
5
(500 g)
porkkanaa
2
rkl
öljyä
2
tl
paprikajauhetta
2
tl
currya
1
tl
juustokuminaa
1
tl
jauhettua korianteria
1/2
dl
tomaattipyreetä
1,3
l
vettä
1
pkt (400 g)
punaisia kuivattuja halkaistuja linssejä (GoGreen)
1
kasvisliemikuutio
1
prk (400 g)
kookosmaitoa
Lisäksi
1
dl
siemensekoitusta
1
ruukku
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko sipulit, valkosipulinkynnet ja porkkanat karkeasti. Kiehauta öljy ja mausteet kattilan pohjalla. Lisää kasvikset ja kuullota niitä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Pyöräytä joukkoon tomaattipyree.
  2. Kaada kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Huuhdo linssit siivilässä ja kumoa kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio. Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi.
  3. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen noin 15 minuuttia. Lisää kookosmaito, kuumenna ja soseuta keitto huolimattomasti sauvasekoittimella. Riittää, että sipulit ja porkkanat soseutuvat: keitto on maukkaampaa jos siihen jää hieman rakennetta.
  4. Varaa tarjolle siemensekoitusta ja saksittua tuoretta korianteria.

Kommentit (16)

Tik

Voiko pakastaa ?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, luulisin niin! En kuitenkaan ole kokeillut. Joskus keiton rakenne kärsii pakastamisesta, joten en voi varmaksi suositella.

Voi pakastaa

Teen vihanneskeittoja kuten myös linssikeittoja. Olen pakastanut ja keiton rakenne tai maku eivät ole kärsineet. Tässä keitossa kookosrasvaa,joka ns. kovaa rasvaa. Ei pitäisi muuttua pakkasessa. Kovaa rasvaa kuten laardia voi pakastaa. Rasvan voi lisätä sulattamisen jälkeen. Kookosmaidon voi korvata ruokakermalla,jonka voi lisätä vasta lämmittämisen jälkeen.

Vierailija

Jos käyttää kuivattuja linssejä niin pitääkö ne ensiksi esikeittää?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, keitto on tehty nimenomaan kuivatuilla linsseillä, eli kypsyvät samalla kuin muutkin ainekset. Reseptissä on myös tuotemerkki (GoGreen), koska linssien kypsymisaika voi vaihdella.

Vierailija

Muista liottaa linssejä vähintään 12 tuntia.

Vierailija

Olen pakastanut. Rakenne hieman muuttuu, mutta ei liiaksi. Maku on ja pysyy.

Vierailija

Ei tarvitse liottaa .

Vierailija

Eikös tämä ohje ole peräisin Kodinkuvalehdestä? Herkullista keittoa, meidän perheen lemppari.

kummajainen

vai puolessatunnissa jo viikko menee kun etsii kaupoista raakaaineet (14) eri ainetta ,ei jatkoon

Vierailija

Miksi aina näitä eksoottisia ja kalliita mausteita ja ainesosia: juustokuminaa, korianteria, kookosmaitoa, valmista (kallista) siemensekoitusta..?  Miksei reseptejä kotimaisista (ja edullisista) aineksista?!

Kasvissosekeitot rulaa

Jätä juustokumina pois, jos se noin kovasti ahdistaa ja
korvaa se vaikka jauhetulla mustapippurilla. Jos korianterin maku ei miellytä, niin persilja (joko kähäräpersilja tai lehtipersilja) on hyvä vaihtoehto korianterille. Kookosmaidolla voi korvata ruokakermalla, muulla kermalla, maidolla, smetanalla, kermaviilillä, creme fraichella. Vaihtoehtoja on.

Kasvissosekeittoja rakastan, joten pitäisikin tätä linssisoppaa kokeilla, linssit ovat minulle uusi tuttavuus.

Kasvissosekeiton voi tehdä todella edullisesti satokauden tuotteista. Jos kaupassa on esim. edullista perunaa, erilaisia sipuleita, porkkanaa, lanttua, punajuurta, palsternakkaa, kukkakaalia, tms, niin sopiva määrä rehuja kuoritaan ja pilkotaan ja keitetään vedessä kypsiksi kasvisliemikuution/-kuutioiden kera ja soseutetaan. Jos on rahaa, lisätään kermaa/ruokakermaa tms ja hakattua persiljaa. Ei o vaikeeta. Ja on hyvää. Ja tuntuu ihan lämpöiseltä halaukselta massussa!

Tomu ja lika pois

Linssit(kuten riisikin) pitää huudella huolellisesti niin kauan, kunnes huuhteluvesi ei ole enää harmaata, on vaivan väärti.

Ou nou

Voi ei! Kuulostaa hyvältä, mutta sehän koostuukin aivan valtavasta määrästä sellaisia ainesosia, joille ei ainakaan sinkkutaloudessa ole käyttöä kun kerran vuodessa. Harva haluaa ostaa isoa satsia mausteita ja muita lisukkeita vain yhtä ruoka-annosta varten.

Tuntematon

Mausteitahan saa melko pienissä pusseissa. Jos keittoja harrastaa tulevat kyllä käytetyiksi. Eikä tuo koko vie konkurssiin. Näitä mausteita voi käyttää liki kaikissa keitoissa.

Näytä kaikki kommentit (16)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1470 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Chilillä maustettu kapriskastike sopii erinomaisesti grillatulle kesäkurpitsalle sekä myös vaaleille kaloille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu kesäkurpitsa-halloumisalaatti

Ainekset

3
keskikokoista kesäkurpitsaa
öljyä ja ripaus suolaa
2
pkt (noin 300 g)
halloumi-tyyppistä juustoa (esimerkiksi Juustoportin Halla)
KAPRISKASTIKE
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
mietoa chiliä
1
pieni prk (35 g)
pikkukapriksia
¾
dl
oliiviöljyä
1
ison sitruunan mehu ja kuoriraaste
2
rkl
vettä
noin ½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Puolita kesäkurpitsat pituussuunnassa tai leikkaa pienempiin paloihin. Lorauta hieman öljyä leikkuupinnoille ja ripottele suolaa ja pippuria. Viipaloi halloumi.

  2. Tee kapriskastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna chili. Valuta kaprikset. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  3. Grillaa kesäkurpitsoja noin 4 minuuttia leikkuupinta alaspäin, käännä ja jatka noin 3 minuuttia. Lisää tässä vaiheessa halloumi grilliin ja grillaa muutaman minuutin ajan.

  4. Siirrä kesäkurpitsa ja halloumi tarjoiluvadille ja ripottele osa kapriskastikkeesta päälle. Tarjoa loput erikseen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2920 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste ja Kasmeera Lokuge KUVA Panu Pälviä

Nopeasti valmistuva pasta maustuu chilillä ja chorizolla. Kastike syntyy oivaltavasti sulatejuustosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vartin hurmauspasta

Ainekset

300
g
pennepastaa
2
paprikaa
2
sipulia
1
tulinen punainen chili
½
ruukku tuoretta basilikaa
125
g
chorizo-makkaraa (kestomakkaratyyppistä)
200
g
maustamatonta sulatejuustoa
tl
suolaa)

Työvaiheet

  1. Laita pasta kypsymään suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä).

  2. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Paloittele paprikat. Kuori ja suikaloi sipulit. Poista chilistä kanta ja halutessasi myös siemenet. Hienonna chili ja basilika. Halkaise ja leikkaa chorizo viipaleiksi.

  3. Paista chorizoa, paprikoita, sipulia ja chiliä pannulla noin 5 minuuttia, kunnes paprikat ovat hieman pehmenneet. Sekoita sulatejuusto joukkoon ja kuumenna. Lisää suolaa tarvittaessa.

  4. Valuta kypsä pasta ja yhdistä se kastikkeen kanssa. Lisää basilika. Tarjoa heti.

Vinkki Voit käyttää myös valmiiksi viipaloitua, leikkeleeksi tarkoitettua chorizoa.

Kommentit (1)

Vierailija

Ruoka olisi ihan hyvä nimetä niin, että saa käsityksen käytetyistä raaka-aineista.

En tajua, miten kastike voi syntyä "oivaltavasti". Mikä on näiden reseptien kohderyhmä? Tiktok-nuoriso varmaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2920 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste ja Kasmeera Lokuge KUVA Panu Pälviä

Sambal on mausteseos tai -kastike, jota tarjotaan usein erilaisten curryjen sekä muiden aasialaisten riisiruokien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-sambal

Ainekset

2
dl
kookoshiutaleita
1
pieni salottisipuli
½
pieni punainen habanerochili
¾
tl
chilirouhetta
½
tl
suolaa
½
limetti
(1–2
rkl
kookosmaitoa)

Työvaiheet

  1. Paahda halutessasi kookoshiutaleet pannulla, jotta kookoksen maku voimistuu. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Käsittele chili käyttäen suojakäsineitä. Poista habanerosta kanta ja siemenet kiinnikkeineen. Hienonna hedelmäliha.

  3. Jauha chilirouhe ja suola isossa morttelissa sileäksi jauheeksi. Lisää sipuli ja chili. Jauha, kunnes chili on täysin murskaantunut.

  4. Lisää kookoshiutaleet ja sekoita. Purista limetistä mehu joukkoon. Jos sambal tuntuu kuivalta, lisää hiukan kookosmaitoa. Sekoita tasaiseksi ja tarjoa linssicurryn kanssa.

Vinkki Sambal onnistuu myös tuoreesta raastetusta kookoksesta.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Ihanan kylmän raikas, helppo sekä hyvä terveellinen jälkiruoka tai välipala, varsinkin helteisinä päivinä.
Raejuusto on hyvä proteiinilisä, mutta ei välttämätön. Myös on herkullinen tietysti tuoreilla marjoilla ja niitähän voi myös lisätä viiliherkun päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Yhdelle tai useammalle
Valmistusaika
Valmiiseen viiliin tehtynä n. 5 -10 min
Vaikeustaso
Helppo

Viileä viiliherkku

Ainekset

1
valmis viiliannos
raejuustoa sopivasti
pakastemarjoja esim. mustikkaa, mansikkaa, vadelmia

Työvaiheet

Voit tehdä kotona viiliä annosmaljoihin itse, siemenen saat kaupan valmiista viilipurkista.
Laita kaksi teelusikallista viiliä pieneen jälkiruokakulhoon ja siihen mieleistäsi maitoa, tavallista, Hyla tai laktoositonta maitojuomaa, silloin myös siemenviilin pitää olla laktoositonta. Älä käytä rasvatonta maitoa, koska sillä ei onnistu viili niin hyvin. Anna sen olla huoneen lämmössä vuorokausi ja jos ei tule syötyä säilyy jääkaapissa kansi kulhon päällä jonkun aikaa.

Lisää hiukan ennen, kun aiot syödä viilin, raejuustoa ja pakasteiset marjat, niin ne hetken saavat sulata viilissä, jos et halua ihan jäisinä syödä niitä viilin ja raejuuston kanssa.

Kommentit (0)