Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2569 reseptiä.
Linkitetty 270 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Soseutettu linssi-tomaattikeitto on oikeaa ruokapöydän väriterapiaa. Simppeli soppa on kevyt, mutta pitää nälän tehokkaasti poissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Punainen voimakeitto

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
(suuri) porkkana
2
tl
kurkumajauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
½
tl
cajun-mausteseosta
2
tl
suolaa
2
rkl
rypsiöljyä
2
tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
1–1,2
l
vettä
dl
kuivattuja punaisia linssejä (GoGreen)
2
dl
kookoskermaa (paksua)
2
rkl
auringonkukansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkana. Kuullota niitä öljyssä kattilassa mausteiden kanssa keskilämmöllä muutama minuutti. Älä anna ainesten ruskistua.
  2. Lisää tomaattimurska ja vesi. Kiehauta.
  3. Huuhdo linssit siivilässä kylmällä vedellä ja lisää kattilaan. Anna keiton kiehua 20 minuuttia. Lisää kookoskerma ja soseuta keitto tehosekoittajassa tai sauvasekoittimella. Ripottele keiton pinnalle auringonkukansiemeniä.

Kommentit (10)

S

Tässä täytyy olla virhe 12desin veden kohdalla.. Tuli aika vetinen soppa vaikka vähensin vettä puolella, harmittaa.

kök

Varmaan 1,2dl vettä, jos lähtis siitä.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Harmillista, jos keitosta on tullut vetinen. Arvelimme tilanteen johtuneen siitä, että kuivatut linssit imaisevat nestettä eri tavoin. Tässä sopassa olivat käytössä GoGreenin kuivatut punaiset linssit, lisään tiedon ohjeeseen. Samoin lisään vaihteluvälin nestemäärän kohdalle. Toivottavasti ensi kerralla lopputulos on parempi! 

Maistui

Reilu litra vettä ja muuten ohjeen mukaan tehtiin ja ei tullut vetistä.
Erityäin hyvä soppa 👍🏼

Vierailija

Oikeesti suolaa 1,5 rkl? Minusta hurjan paljon.

Vierailija

1,5 rkl suolaa oli kyllä paljon, tuli todella suolaista.

Vierailija

Suolan määrä on tosiaan aika jäätävä, menin lankaan ja tein nyt ohjeen mukaan. Suola peittää kaikki muut maut alleen. Aiemmin olen suosiolla vähentänyt määrää. Onko tuo oikeasti rkl eikä tl??

Nina S.

Kiitos hyvistä vinkeistä. Keitosta tuli kauniin värinen, samettisen tuntuinen ja pehmeän makuinen. Käytin suolan sijaan luomureformi kasvisliemikuution, kookoskerman tilalla creame fraichen, 1 tölkin tomaattimurskaa ja vettä lisäilin vähitellen yht.8 dl. Ihana resepti💚

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista, suolan määrää voi tosiaan vähentää. Vaihdan ohjeeseen tilalle nyt 2 tl, sitä on kuitenkin helppo lisätä jos joku kaipaa enemmän.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Jatkoa: myös 2 tl voi tuntua paljolta, mutta suhteessa keiton määrään se on todennäköisesti aika sopiva. Ja jos haluaa käyttää kasvisliemikuutioita, suolan määrää voi tosiaan vähentää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2569 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Tuomas Kolehmainen

Täydellinen kesäpasta! Kun pasta kiehuu, ehdit valmistella mansikat, avokadot, yrtit ja muut makuaineet. Sitten vain sekoitat, kuumennat ja nautit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-avokadopasta

Ainekset

300
g
tagliatellepastaa
dl (150 g)
mansikoita
2
napakan kypsää avokadoa
½–1
dl
pekaanipähkinöitä tai kuorittuja pistaaseja
1
ruukku
basilikaa
1
sitruuna
50
g
tuoretta babypinaattia
3
rkl
juoksevaa hunajaa
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Pastan kiehuessa perkaa ja puolita mansikat. Halkaise avokadot, poista kivet ja irrota hedelmäliha kuorista esimerkiksi ruokalusikalla. Viipaloi avokadot. Rouhi pähkinät tai pistaasit ja hienonna basilikanlehdet. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Purista sitruunasta 1⁄2 dl mehua pieneen astiaan.

  3. Valuta pasta ja kumoa se takaisin kattilaan. Lisää pinaatti, hunaja, sitruunamehu ja kuoriraaste, suola ja mustapippuri. Kuumenna seosta nostellen, niin että aineet sekoittuvat ja pasta lämpenee.

  4. Sekoita mansikat ja avokado pastaan ja jaa pasta lautasille. Viimeistele annokset pähkinä- tai pistaasirouheella ja basilikalla sekä halutessasi ripauksella sormisuolaa. Nauti heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2569 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Melonilla ja mansikoilla rikastettu tomaatti-mozzarellasalaatti on värikäs ja pippurisen pirteä. Grillissä vesimelonin rapeus vaihtuu mureudeksi ja makeus kääntyy paahteiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Meloni-mansikkacaprese

Ainekset

1
kg
vesimelonia
1
rs (500 g)
mansikoita
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
2
pkt (à 250 g)
mozzarellaa
1
ruukku
basilikaa
½
appelsiini (kuori ja mehu)
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa vesimeloni lohkoiksi ja grillaa lohkoja molemmin puolin 5 minuuttia. Kuutioi grillatut melonit haarukkapaloiksi.

  2. Poista mansikoista kanta ja viipaloi marjat. Puolita tomaatit. Kuivaa juustot talouspaperilla ja murra käsin paloksi. Hienonna basilika.

  3. Raasta appelsiinin kuori isoon kulhoon ja purista mehu joukkoon. Sekoita öljy, suola ja pippuri joukkoon.

  4. Lisää hedelmä- ja tomaattikuutiot, mozzarella ja basilika kastikkeeseen. Tarjoa rapean leivän kanssa tai grilliruuan lisukkeena.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2569 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kesäinen peltiruoka pitää sisällään kaalia, perunagnoccheja ja herneitä. Parmesaanilla ja sitruunankuorella viimeistellyn kaalipellin kaveriksi käy esimerkiksi grillattu possumakkara.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaali-gnocchipelti

Ainekset

½
varhaiskaali
500
g
perunagnoccheja
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
voita
½
dl
vettä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
3
dl
tuoreita tai 200 g pakastehernettä
1/3
purjon vihreää osaa
LISÄKSI
50
g
parmesaania
½
sitruunan kuori
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja levitä suikaleet pellille. Lisää gnocchit, oliiviöljy, voi pieninä nokareina, vesi, suola ja mustapippuri. Sekoita niin, että suola maustaa tasaisesti sekä kaalit että gnocchit. Peitä pelti foliolla ja laita uuniin 15 minuutiksi.

  2. Riivi herneet paloistaan. Pienet, lituskat herneenpalot voit huuhdella ja käyttää sellaisenaan. Suikaloi purjo. Poista folio pellin päältä, lisää herneet ja purjo pellille ja laita pelti ilman foliota uuniin 10 minuutiksi.

  3. Raasta parmesaani. Pese ja raasta sitruunan kuori ja hienonna ruohosipuli. Ripottele parmesaani, sitruunankuori ja ruohosipuli kuuman ruuan pinnalle ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 227 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Grillissä paistuva pizza lainaa makumaailmansa iki-ihanasta feta-pinaattipiiraasta. Kyseessä on valkoinen pizza, joka valmistuu kätevästi valmistaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–8
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Feta-pinaattipizza grillistä

Ainekset

1
pkt
tuorepizzataikinaa (noin 600 g)
Täyte
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
tl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
1/3
tl
mustapippuria myllystä
200
g
fetajuustoa
4
rkl
parmesaania raastettuna
2
dl
salaattipinaattia
3
rkl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kauli pizzataikina leivinpaperin päälle ohueksi, uunipellin kokoiseksi levyksi. Leikkaa pienemmiksi paloiksi.
  2. Mausta ranskankerma sitruunankuorella, sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Paista päällystämätöntä pizzaa grillissä 1–2 minuuttia.
  4. Käännä pizzat. Levitä päälle maustettu ranskankerma. Murustele fetajuustoa ja ripottele parmesaania palojen pinnalle.
  5. Jatka paistamista muutama minuutti lisää, kunnes pohja on kypsä.
  6. Viimeistele pinaatilla ja pinjansiemenillä. Valuta halutessasi päälle tilkka oliiviöljyä.

Vinkki: Voit paistaa pizzat myös 225-asteisessa uunissa. Kypsyminen vie noin 10 minuuttia.

Kommentit (0)