Juuripersilja muistuttaa ulkomuodoltaa erehdyttävästi piparjuurta, mutta sen maku on omaa luokkaansa. Tämä juures on nimensä veroinen, sillä mausta voi tunnistaa aavistuksen persiljasta tuttua aromia.
Juuripersiljakeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja paloittele juuripersiljat leivinpaperin päälle uunipellille. Kääntele ruokalusikallinen öljyä, suola ja pippuri joukkoon. Paahda 10 minuuttia.
- Kuori ja paloittele omena, ja lisää se juuripersiljan joukkoon. Jatka paahtamista noin 10 minuuttia.
- Kuori ja paloittele sillä aikaa sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna 1 rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää kaurakerma, sitruunan mehu, juuripersilja ja omena. Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella pehmeäksi.
- Hienonna pinnalle persiljaa ja raasta hieman sitruunankuorta
Oikaisu 19.1.2021 klo 13.42: Työvaiheissa mainittiin aiemmin juuriselleri, korjattu juuripersiljaksi.
Otsikossa puhutaan juuripersiljasta, tekstissä juuriselleristä. Se siitä tulee kun reseptejä kirjoitellaan laiskasti copypeistaamalla, vaihdetaan pari sanaa mutta unohdetaan tarkistaa teksti. Ammattilaisilta voisi odottaa parempaa jälkeä?