Emilia Soppa365 on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 62 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Sekoittamalla valmis! Mummolasta tuttu omenapeltipiirakka onnistuu myös vegaanisena. Kaiken kruunaa rapea murukerros.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
36 palaa
Valmistusaika
20 min + 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen omenapiirakka

Ainekset

5
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
dl
kaurajauhoja
2
dl
sokeria
2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
soodaa
1
tl
vaniljasokeria
3/4
tl
suolaa
5
dl
kaurapohjaista jogurttia (maustamaton)
1
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
2
rkl
sitruunamehua
Päälle
10
pientä, hapokasta omenaa (500-600 g omenapaloja)
1 1/2
tl
kanelia
Muruseos
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
leivinjauhetta
1/2
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Yhdistä jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda, vaniljasokeri ja suola kulhossa. Lisää jogurtti, öljy ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.
  3. Pese omenat ja leikkaa ne lohkoiksi niin, että siemenkota jää jäljelle. Leikkaa lohkot viipaleiksi.
  4. Asettele viipaleet taikinan päälle vieri viereen ja painele omenoita hieman niin, että ne uppoavat taikinaan. Ripottele päälle kaneli.
  5. Valmista muruseos samassa kulhossa kuin taikinakin. Mittaa kulhoon jauhot, sokerit ja leivinjauhe. Sekoita ja lisää öljy. Ripottele muruseos omenoiden päälle. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 35-40 minuuttia. Paistoaika vaihtelee riippuen omenoiden määrästä ja uunin tehosta. Tarkkaile paistumista, ettei pinta pääse kärähtämään. Paistotaso takaa, että piirakka kypsyy pohjastaan.

Huom! Jos haluat tehdä piirakasta ei-vegaanisen version tavallisella piimällä, käytä kohotusaineena 1 tl leivinjauhetta ja 1 tl soodaa. Taikinasta tulee happamampi kuin vegaanisella jogurtilla, jolloin emäksistä soodaa tarvitaan enemmän.

Kommentit (9)

Bilberry Hill
Seuraa 
Liittynyt19.8.2018

Moi! Vaikuttaa kivalta reseptiltä. Tätä on ehdottomasti kokeiltava!

@bilberryhill

Mimu

En tiedä mikä meni vikaan, koska piirakkaani tuli aivan kaamea kumipohja tällä ohjeella. Kuohkeus oli kyllä tipotiessään. Oli heitettävä roskiin koko piiras :(

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Onpa harmi, kiitos kun kerroit. Mikähän tosiaan meni vikaan? Mitä kaurajugurttia käytit? Niiden happamuuserot voivat toki vaikuttaa asiaan. Kommenttisi innostaa nyt kokeilemaan piirakkaa pienellä soodalisäyksellä... Jos vaikka onnistuisi sitten eri aineksilla varmemmin. Pohja ei siis ole kuohkea vaahdottamalla valmistettujen tapaan, mutta onnistuessaan pehmeä kuitenkin.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Lisäsin nyt ohjeeseen 1/2 tl soodaa, jotta piirakka kohoaa varmemmin myös erityyppisillä maidottomilla jogurteilla.

Hämmentynyt

Ohjeen alussa lukee, että reseptiin tarvitsee 2 desilitraa sokeria, pohjaan sitä ei reseptin mukaan kuitenkaan laitettu (?) Myöhemmin reseptissä lukee, että murupohjaan menee vain 1 dl sokeria. Olisiko toinen desi kuulunut laittaa pohjan taikinaan? Vai kenties ripoteltuna piirakan päälle?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Pahoittelut, sokeri on unohtunut mainita työohjeessa, eli kaikki kuivat aineet sekoitetaan keskenään!

Suzyq

Paras piirakka ikinä! Sopivan kostea ja mehukas. Kaksi kertaa tehty ja vaikka piirakka on tuhti se on mennyt parissa päivässä. Olen kokeillut vegaani margariinia öljyn sijaan ja lopputulos on ihan yhtä hyvä kuin öljyllä. Käykö tämä pohja myös esim. mustikka tai raparperipiirakan teossa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Onpa hauska kuulla! Toimii varmasti myös muiden piirakoiden pohjana. Ainoa asia, mikä ehkä kannattaa huomioida on, ettei laita marjoja liikaa. Ne ovat kuitenkin kosteampia kuin omput, jolloin saattavat estää taikinaa kohoamasta uunissa. Kiva juttu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Aasialaiset höyrysämpylät tuovat kansainvälisen vivahteen Suomi-kesään! Täytä sämpylät teriyakikastikkeella ja inkiväärillä maustetulla nyhtöpossulla, wasabimajoneesilla ja kasviksilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Bao Bun teriyakipossulla ja wasabimajoneesilla

Ainekset

1
pkt (noin 250 g)
valmista nyhtöpossua (esim. Kivikylän pulled pork)
3
rkl
teriyakikastiketta
1
tl
raastettua inkivääriä tai inkivääritahnaa
WASABIMAJONEESI
1
dl
majoneesia
2
tl
wasabitahnaa
1
valkosipulinkynsi
LISÄKSI
2
pkt
valmiita bao bun -höyrysämpylöitä (esim. Vaasan)
pätkä kurkkua, ituja

Työvaiheet

  1. Lämmitä pulled pork paistinpannulla ja sekoita joukkoon teriyakikastike
    ja raastettu inkivääri. (Säästä nyhtöpossupakkauksen barbequekastike tuleviin grillailuihin.)

  2. Tee wasabimajoneesi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Viipaloi kurkku.

  3. Lämmitä höyrysämpylät pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä ne teriyakipossulla, wasabimajoneesilla, kurkulla ja iduilla.

Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Ihana puolivalmis currymajoneesi ja muhennettu kananmuna riittävät herkkuleipien täytteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kananmuna-currymajoneesikolmioleivät

Ainekset

6
kananmunaa
4
kevätsipulin vartta
2
rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
5
rkl
majoneesia
4
tl
mietoa currytahnaa
2
tl
hunajaa
(ripaus
suolaa)
LISÄKSI
12
suurta paahtoleipää

Työvaiheet

  1. Keitä kananmunat kypsiksi (noin 8 minuuttia) kiehuvassa vedessä. Anna jäähtyä, kuori ja hienonna. Hienonna kevätsipuli ja lehtipersilja. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

  2. Levitä tahnaa puolelle leivistä ja paina toiset päälle. Leikkaa leivät kolmioiksi.

Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Äyriäispastan mehevyyden salaisuus on helppo pesto, joka surautetaan sitruunamelissasta ja paahdetuista kurpitsansiemenistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 dl
Valmistusaika
20 min + pakasteen sulattaminen
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunamelissapestolla maustettu äyriäispasta

Ainekset

PESTO
1
ruukku (noin 3 dl)
sitruunamelissaa
1–2
valkosipulinkynttä
40
g (1 dl)
parmesanjuustoa
½
dl
kurpitsansiemeniä
2
rkl
vaaleaa balsamicoa
1 ½
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
1
pkt (350 g)
pakasteäyriäisiä (Esim. Pirkka äyriäissekoitus)
2
rkl
oliiviöljyä
½
sitruunan mehu
400
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Hienonna sitruunamelissa varsineen tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta parmesaani. Lisää yrttien joukkoon.
  2. Paahda kurpitsansiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla noin 1 minuutin ajan. Lisää siemenet ja öljy sitruunamelissan joukkoon ja soseuta tasaiseksi pestoksi. Voit jättää peston myös karkeammaksi seokseksi.
  3. Sulata äyriäiset pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Ota 1 dl keitinvettä talteen. Valuta kypsä pasta siivilässä.
  5. Kuumenna öljy pannulla, paista valutettuja äyriäisiä muutama minuutti kovalla lämmöllä. Lisää joukkoon pasta ja keitinvettä ja kiehauta niin, että neste haihtuu. Purista joukkoon sitruunan mehu ja lusikoi joukkoon reilusti pestoa. Tarjoile heti.
Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Rapsakat ruohosipuliletut kannattaa syödäheti, ihanan kuumina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 isoa lettua
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Korealainen ruohosipulilettu

Ainekset

TAIKINA
3 ½
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
maissitärkkelystä
1
rkl
sipulijauhetta
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
ruokasoodaa
4
dl
kylmää vettä
¼
tl
suolaa
¼
tl
sokeria
LISÄKSI
1
iso ruukku
ruohosipulia
1
chili
4
rkl
rypsiöljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sekoita taikinan ainekset kulhossa. Jaa ruohosipulit neljään nippuun ja leikkaa varret noin 5 cm:n pätkiksi. Hienonna chili.
  2. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä isolla, tarttumattomalla pannulla. Levitä desi taikinaa tasaisesti pannulle. Paina pannukakun pinnalle neljännes ruohosipulista ja vähän chiliä. Valuta letun päälle vielä ruokalusikallinen taikinaa, jotta ruohosipulit tarttuvat lettuun.
  3. Paista 3–4 minuuttia, kunnes taikina on melkein kokonaan hyytynyt. Käännä ja paista toiselta puolelta 1–2 minuuttia tai kunnes lettu on kypsä ja rapea. Tarjoile soija-seesamikastikkeen kanssa (ks. ohje).

Soija-seesamikastike

Ainekset

½
dl
hienonnettua ruohosipulia
3
rkl
soijaa
2
rkl
vettä
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
tl
seesamiöljyä
1
tl
seesaminsiemeniä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Hienonna ruohosipuli ja laita pieneen kulhoon tai kastikekippoon. Sekoita joukkoon loput ainekset ja tarjoile lettujen kanssa.