Emilia Soppa365 on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Sekoittamalla valmis! Mummolasta tuttu omenapeltipiirakka onnistuu myös vegaanisena. Kaiken kruunaa rapea murukerros.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
36 palaa
Valmistusaika
20 min + 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen omenapiirakka

Ainekset

5
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
dl
kaurajauhoja
2
dl
sokeria
2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
soodaa
1
tl
vaniljasokeria
3/4
tl
suolaa
5
dl
kaurapohjaista jogurttia (maustamaton)
1
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
2
rkl
sitruunamehua
Päälle
10
pientä, hapokasta omenaa (500-600 g omenapaloja)
1 1/2
tl
kanelia
Muruseos
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
leivinjauhetta
1/2
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Yhdistä jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda, vaniljasokeri ja suola kulhossa. Lisää jogurtti, öljy ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.
  3. Pese omenat ja leikkaa ne lohkoiksi niin, että siemenkota jää jäljelle. Leikkaa lohkot viipaleiksi.
  4. Asettele viipaleet taikinan päälle vieri viereen ja painele omenoita hieman niin, että ne uppoavat taikinaan. Ripottele päälle kaneli.
  5. Valmista muruseos samassa kulhossa kuin taikinakin. Mittaa kulhoon jauhot, sokerit ja leivinjauhe. Sekoita ja lisää öljy. Ripottele muruseos omenoiden päälle. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 35-40 minuuttia. Paistoaika vaihtelee riippuen omenoiden määrästä ja uunin tehosta. Tarkkaile paistumista, ettei pinta pääse kärähtämään. Paistotaso takaa, että piirakka kypsyy pohjastaan.

Huom! Jos haluat tehdä piirakasta ei-vegaanisen version tavallisella piimällä, käytä kohotusaineena 1 tl leivinjauhetta ja 1 tl soodaa. Taikinasta tulee happamampi kuin vegaanisella jogurtilla, jolloin emäksistä soodaa tarvitaan enemmän.

Kommentit (9)

Bilberry Hill
Seuraa 
Liittynyt19.8.2018

Moi! Vaikuttaa kivalta reseptiltä. Tätä on ehdottomasti kokeiltava!

@bilberryhill

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiva kuulla! Kerro sitten mitä tykkäsit :)

Mimu

En tiedä mikä meni vikaan, koska piirakkaani tuli aivan kaamea kumipohja tällä ohjeella. Kuohkeus oli kyllä tipotiessään. Oli heitettävä roskiin koko piiras :(

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Onpa harmi, kiitos kun kerroit. Mikähän tosiaan meni vikaan? Mitä kaurajugurttia käytit? Niiden happamuuserot voivat toki vaikuttaa asiaan. Kommenttisi innostaa nyt kokeilemaan piirakkaa pienellä soodalisäyksellä... Jos vaikka onnistuisi sitten eri aineksilla varmemmin. Pohja ei siis ole kuohkea vaahdottamalla valmistettujen tapaan, mutta onnistuessaan pehmeä kuitenkin.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Lisäsin nyt ohjeeseen 1/2 tl soodaa, jotta piirakka kohoaa varmemmin myös erityyppisillä maidottomilla jogurteilla.

Hämmentynyt

Ohjeen alussa lukee, että reseptiin tarvitsee 2 desilitraa sokeria, pohjaan sitä ei reseptin mukaan kuitenkaan laitettu (?) Myöhemmin reseptissä lukee, että murupohjaan menee vain 1 dl sokeria. Olisiko toinen desi kuulunut laittaa pohjan taikinaan? Vai kenties ripoteltuna piirakan päälle?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Pahoittelut, sokeri on unohtunut mainita työohjeessa, eli kaikki kuivat aineet sekoitetaan keskenään!

Suzyq

Paras piirakka ikinä! Sopivan kostea ja mehukas. Kaksi kertaa tehty ja vaikka piirakka on tuhti se on mennyt parissa päivässä. Olen kokeillut vegaani margariinia öljyn sijaan ja lopputulos on ihan yhtä hyvä kuin öljyllä. Käykö tämä pohja myös esim. mustikka tai raparperipiirakan teossa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Onpa hauska kuulla! Toimii varmasti myös muiden piirakoiden pohjana. Ainoa asia, mikä ehkä kannattaa huomioida on, ettei laita marjoja liikaa. Ne ovat kuitenkin kosteampia kuin omput, jolloin saattavat estää taikinaa kohoamasta uunissa. Kiva juttu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2138 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Palsternakkakeitto saa syvän maun, kun juurekset paahtaa ensin. Kauniin keltainen väri on peräisin kurkumasta. Tarjoa lempeä keitto paistettujen sienten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakka-kurkumakeitto

Ainekset

3
(noin 400 g)
palsternakkaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
tl
kurkumajauhetta
1
l
kasvislientä
2
dl
kermaa
1–2
tl
suolaa
1
sitruuna
¼
tl
mustapippuria myllystä
Paistetut sienet
100
g
siitakesieniä
1
rkl
voita
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese palsternakat hyvin, halkaise ne ja laita vuokaan. Pane vuoka uuniin 20 minuutiksi.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kurkuma ja paista noin minuutti. Lisää kasviliemi, kerma ja suola ja kuumenna kiehuvaksi.
  3. Valmistele sienet. Puolita isoimmat sienet. Kuumenna öljy ja voi pannussa. Kun voi lakkaa kuohumasta, lisää sienet pannuun. Anna niiden tiristä rasvassa noin kolme minuuttia. Käännä ja paista vielä kaksi minuuttia. Mausta suolalla.
  4. Lisää palsternakat liemeen ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Purista sitruunan mehu erilliseen astiaan. Kiehauta keitto ja lisää puolet sitruunanmehusta. Maista ja lisää mehua tarvittaessa. Mausta keitto pippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2138 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Maapähkinä sopii mainiosti yhteen mehevien kanapalojen kanssa. Broilerileikkeet paistetaan ensin valurautapannulla, minkä jälkeen ne siirretään pannuineen päivineen uuniin. Paahtunut maapähkinävoi antaa broilerille herkullisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinäkana

Ainekset

4
broilerin paistileikettä
4
rkl
maapähkinävoita
2
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
2
limettiä
1
tl
suolaa
(vettä)
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Lusikoi maapähkinävoi kulhoon. Raasta inkivääri ja yhden limetin kuori joukkoon. Raasta toisen limetin kuori talteen viimeistelyä varten. Purista molempien limettien mehu kulhoon, lisää suola ja sekoita. Jos seos on paksua ja vaikea sekoittaa, lisää vettä tilkka kerrallaan, kunnes seos on notkeaa.
  3. Pyyhi broilerinleikkeet talouspaperilla. Kuumenna öljy uuninkestävässä pannussa ja ruskista broilerit molemmin puolin kullanruskeiksi. Siirrä pannu pois liedeltä ja levitä maapähkinävoiseos leikkeille. Laita pannu uuniin ja kypsennä 10 minuuttia.
  4. Viimeistele leikkeet limetinkuorella.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Tämä on ihanan raikas salaatti ja tervellinen, sopii hyvin vaikka kinkkukiusauksen kanssa tarjolle iltapalaksi vieraille.
Eikä ole liian raskas syötävä muun tarjottavan lisäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas jääsalaatti

Ainekset

1
pss
Järvikylän jääsalaattia 100 g/tai vastaavaa
n. 1,5
dl
vihreitä viinirypäleitä, siemenettömiä/mielen mukaan
n. 1,5
dl
punaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
keltaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
kurkkua kuutioina/sopivasti

Työvaiheet

Järvikylän jääsalaattia ei tarvitse välttämäti pestä, mutta jos haluat huuhtele kylmällä vedellä salaatin lehdet.
Huuhtele myös viinirypäleet, minitomaatit ja kurkku, puolita viinirypäleet ja minitomaatit, sekä tee sopivia kuutioita kurkusta.

Revi jääsalaatti, jätä pois kovempi osa ja laita salaattiastian pohjalle ja muut sitten päälle ja voit mielen
mukaan sekoitella niitä.

Salaatti on raikas ja mehustuu, kun viinirypäleet ja minitomaatit on puolitettu, eikä vaadi mitään salaattikastikkeita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2138 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Lämmin jyväpaistos saa ytyä limetistä ja kimchin makuisesta hapankaalista. Vegaaninen herkku on nopeasti valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kimchi-jyväpaistos

Ainekset

2
dl
ateriajyviä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
200
g
maustamatonta tofua
2
limettiä
1
ruukku
korianteria
2
rkl
seesamiöljyä
1
prk (300 g)
hapankaalikimchiä (esim. Rasilainen)
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
lkalatonta kastiketta (esim. Arche No-Fish Sauce)
100
g
babypinaattia

Työvaiheet

  1. Keitä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Valuta tofu ja murenna se käsin. Purista toisen limetin mehu pieneen kulhoon ja leikkaa toinen neljäksi lohkoksi. Nypi korianterista lehdet.
  3. Kuullota sipuleita öljyssä miedolla lämmöllä hetki ja nosta sitten lämpötilaa. Lisää jyvät ja tofu pannuun ja paista kovalla lämmöllä rapeiksi, muutama minuutti.
  4. Lisää hapankaalikimchi, soija ja kalaton kastike. Sekoittele ja anna nesteiden kiehua pois. Lisää lopuksi pinaatti ja limetinmehu.
  5. Jaa paistos lautasille ja koristele korianterilla ja limettilohkoilla.

Vinkki! Kalaton kastike on aasialaisen kalakastikkeen vegaaninen vastine, joka valmistetaan merilevästä.
 

Kommentit (0)