Kaupallinen yhteistyö
Kikkoman on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

Hieman makeiden bataattilohkojen paras makupari on sitrussoijakastikkeella, Ponzulla maustettu dippi. Tämä kastike kaavitaan kulhosta viimeiseen pisaraan.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 h

Bataattilohkot ja Ponzu-dippi

Ainekset

3
pientä bataattia (n. 900g)
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
kanelia
1
tl
paprikajauhetta
½
tl
cayennepippuria
1
tl
suolaa
Ponzu-dippi
300
g
crème fraîchea
4
rkl
Kikkoman Ponzu -sitrussoijakastiketta
Lisäksi
ruohosipulia
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese bataatit. Leikkaa ne pituussuunnassa lohkoiksi, tai jos bataatit ovat kovin isoja, leikkaa bataatti ensin keskeltä kahtia ja leikkaa sitten puolikkaat lohkoiksi. Sekoita bataatteihin kulhossa rypsiöljy ja mausteet.
  2. Asettele lohkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, leikkauspuoli ylöspäin. Katso että lohkojen väliin jää tilaa, jotta bataatit paistuvat kunnolla. Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, tai kunnes bataatit ovat kypsiä ja pinnalta paahtuneita.
  3. Valmista bataattien paistuessa dippi. Vatkaa crème fraîche kulhossa napakaksi vaahdoksi. Kääntele Kikkoman-ponzukastike lusikallinen kerrallaan vaahtoon kunnes dippi on sileää. 
  4. Hienonna bataattilohkojen päälle ruohosipulia ja viimeistele ripauksella sormisuolaa. Tarjoile dipin kanssa.

Tee bataattilohkojen seuraksi chili-soijaglaseeratut kanaburgerit. Katso resepti!

Lue lisää Kikkoman Ponzu -soijakastikkeesta.

Kommentit (0)