Kaupallinen yhteistyö
Kikkoman on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.

Aasialaisilla mauilla tuunattu kanaburgeri ihastuttaa takuuvarmasti. Rapeaksi friteeratut kanapalat saavat tahmean herkullisen chiliglaseerauksen. Sujauta kanat pikkuburgereihin soijaliemessä maustuineiden kurkkujen kanssa.

Annoksia
4
Valmistusaika
45 min

Chili-soijaglaseerattu kanaburger

Ainekset

3
maustamatonta broilerin rintafilettä
1
tl
suolaa
dl
perunajauhoja
2
tl
ruokasoodaa
1
tl
savupaprikajauhetta
n. 3
dl
rypsiöljyä
Chilisoijaglasyyri
2
dl
ruokosokeria
½
dl
vettä
½
dl
valkoviinietikkaa
½
dl
Kikkoman-soijakastiketta
2
punaista chiliä
Soijamarinoidut kurkut
1
kurkku
3
tl
suolaa
1
rkl
Kikkoman-soijakastiketta
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
valkosipulinkynsi
1
tl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
shisolehtiä (tai salaatinlehtiä)
vesikrassia tai korianteria
majoneesia
pehmeitä sämpylöitä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku pituussuunnassa puoliksi ja kaavi siemenet pois. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Mausta kurkut kulhossa suolalla ja anna mehustua puolisen tuntia. 
  2. Tee chilisoijaglasyyri. Hienonna valkosipuli. Halkaise chili, poista chilistä halutessasi siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita valkosipuli, ruokosokeri, vesi ja etikka paksupohjaiseen kasariin. Kuumenna seos kiehuvaksi ja laske lieden lämpötilaa. Anna porista hiljalleen 10 minuuttia. Lisää joukkoon chili, Kikkoman-soijakastike ja jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia. 
  3. Leikkaa broilerifileet suikaleiksi ja mausta suolalla. Yhdistä perunajauhot, sooda, savupaprikajauhe ja suola kulhossa, sekoita. Lisää kanat jauhoseokseen ja pyörittele leivitys kanapaloihin tasaisesti.
  4. Kaada rypsiöljyä korkeareunaiseen pannuun tai kattilaan noin 2 cm kerrokseksi. Kuumenna öljy keskilämmöllä kuumaksi. Tee testi: öljy on tarpeeksi kuumaa kun leivitetty kanapala alkaa heti tiristä öljyssä. 
  5. Paista kanapalat öljyssä rapeiksi 4-6 suikaletta kerrallaan, noin pari minuuttia molemmilta puolilta. Nosta paistetut kanat reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle. Kun kaikki kanat on paistettu, nosta ne kulhoon ja sekoita joukkoon puolet chili-soijaglasyyristä. 
  6. Huuhtele kurkut siivilässä kylmällä vedellä. Painele talouspaperilla ylimääräinen vesi pois. Sekoita kulhossa kurkkujen joukkoon hienonnettu valkosipuli, valkoviinietikka, Kikkoman-soijakastike ja seesaminsiemenet. 
  7. Avaa sämpylät ja voitele ne majoneesilla. Täytä shisolehdellä, yrteillä, rapeilla kanoilla ja marinoidulla kurkulla. Tarjoa loput chilisoijaglasyyristä burgereiden kanssa. 

Tee kanaburgerien kaveriksi bataattilohkot ja Ponzu-dippi. Katso resepti!

Lue lisää Kikkoman-soijakastikkeesta.

Kommentit (1)

Vierailija

Työvaihe 2; ainesosaluettelossa EI OLE valkosipulia...