Hansin reseptit on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Muhkeiksi täytetyt hodarit ovat uudenvuoden klassikkoherkku. Lisukkeena maistuu saksalais-vivahteinen perunasalaatti.

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Yhdeksännessä jaksossa aiheena on uusivuosi ja hodarit. Voit kuunnella jakson Suplasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Uudenvuoden herkkuhodarit

Ainekset

8
hodarisämpylää
4
bratwurstia
4
mausteista tuorenakkia
ketsuppia, majoneesia ja sinappia
paahdettua sipulia

Työvaiheet

  1. Valmista perunasalaatti, tomaattisalaatti, coleslaw ja chilimajoneesi (katso ohjeet alta). Jos käytät raakamakkaroita, kypsennä ne. Jos käyttämäsi nakit ovat kypsiä, kuumenna ne.
  2. Leikkaa sämpylät pituussuunnassa kahtia. Kuumenna paistinpannu ja paahda sämpylöitä ensin leikkuupinta alaspäin ja sen jälkeen ulkopuolelta, kunnes ovat kauttaaltaan paahtuneita ja kauniin kullanruskeita.
  3. Levitä leikkuupinnoille majoneesia, lisää sen päälle salaattia, coleslaw:ta, nakit ja tomaattisalaattia. Viimeistele ketsupilla, sinapilla ja chilimajoneesilla. Päälle voit halutessasi lisätä vielä paahdettua sipulia makua antamaan.

Vinkki! Valmistan nakit itse aina siten, että kuumennan paistinpannun, lisään siihen tilkan öljyä tai nokareen voita, paistan makkaroihin ensin hieman väriä ja sen jälkeen lisää pannulle tilkan vettä ja kannen päälle. Näin nakit kuumenevat (ja raakamakkaroita käytettäessä kypsyvät) tasaisesti, niistä tulee kauniin värisiä ja ne maistuvat hyviltä.

 

Perunasalaatti

Ainekset

600
g
keitettyjä ja jäähdytettyjä kiinteämaltoisia perunoita
1
vihreä omena
½
kurkkua
2–3
rkl
kapriksia
3–4
rkl
hyvää valmismajoneesia
½–1
rkl
dijonsinappia
tillisilppua, suolaa ja pippuria

Työvaiheet

  1. Perunasalaatti valmistuu nopeasti, kun perunat on keitetty ja jäähdytetty valmiiksi. Kuori ja kuutioi ne.
  2. Kuori ja kuutioi omena ja kurkku.
  3. Sekoita kaprikset, majoneesi ja sinappi isossa kulhossa. Lisää perunat, omenat, kurkut ja kaprikset. Kauho sekaisin ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Viimeistele tillillä.

Coleslaw

Ainekset

½
valkokaalia
1
porkkana
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
tuoretta korianteria
2–3
rkl
hyvää valmismajoneesia
1-2-3-liemi
½
dl
väkiviinaetikkaa
1
dl
sokeria
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin 1-2-3-liemi. Kiehauta ainekset kattilassa, kaada isoon kulhoon ja anna jäähtyä.
  2. Leikkaa kaali aivan ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  3. Lisää kasvikset liemeen ja anna maustua 1–2 tuntia. Valuta ylimääräinen liemi pois. Lisää majoneesi ja sekoita. Tarkista maku. Viimeistele tuoreella korianterilla.

Vinkki! Jos valmistat myös tomaattisalaatin, tee 1-2-3-lientä reilummin ja ota osa talteen sitä varten.

Tomaattisalaatti

Ainekset

100
g
kirsikkatomaatteja
½
punaista chiliä
1–2
valkosipulinkynttä
tuoretta korianteria
1
limetin mehu ja raastettu kuori
1–2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
1-2-3-lientä

Työvaiheet

  1. Valmista 1-2-3-liemi (ks. coleslaw:n ohje).
  2. Puolita kirsikkatomaatit tai leikkaa ne kolmeen osaan. Hienonna chili ja raasta valkosipulinkynnet. Sekoita ainekset keskenään.
  3. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua. Salaatti on parhaimmillaan jääkylmänä tarjoiltuna. Tarkista maku.

Chilimajoneesi

Ainekset

2
dl
hyvää valmismajoneesia
2–3
rkl
chiliketsuppia (tai tavallista ketsuppia ja chilikastiketta/kuivattua chiliä)
1
murskattu valkosipulinkynsi
(konjakkia)

Työvaiheet

  1. Sekoita ainekset keskenään ja tarkista maku.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Tuomas Kolehmainen

Laatikkoviinin pohjista ja kivennäisvedestä syntyy sitruunan, kurkun ja vadelman avustuksella loppukesän raikkain vähäalkoholinen cocktail.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoviini-cobbler

Ainekset

1
dl
valkoviiniä
1
cl
sitruunamehua
1
tl
sokeria
3
tuoretta vadelmaa
2
viipaletta
kurkkua
4
cl
kivennäisvettä
Lisäksi
jäitä

Työvaiheet

  1. Laita valkoviini, sitruunamehu ja sokeri viinilasiin ja sekoita, kunnes sokeri liukenee.

  2. Lisää vadelmat ja painele niitä hellästi lasin pohjaa vasten.

  3. Lisää kurkkuviipaleet, kivennäisvesi ja jäitä, ja sekoita varoen.

Vinkki Voit käyttää juomaan juhlista yli jääneet valkoviinit.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Näin valmistuu kesäinen klassikkococktail! Siemaus ananaksen, rommin ja kookok­sen yhdistelmää saa lämpimän rantahiekan kutittelemaan jalka­pohjissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Piña Colada

Ainekset

5
cl
kookosmaitoa tai -kermaa
5
cl
rommia
5
cl
ananasmehua tai kourallinen tuoretta ananasta
Lisäksi
jäitä
ananaslohko koristeeksi

Työvaiheet

  1. Laita juoman aineet tehosekoit­timeen, lisää kourallinen jäitä ja sekoita, kunnes juoman koostumus on mieleinen. Älä sekoita liian kauan, jotta jäät eivät sula.
  2. Kaada juoma hurrikaani- tai highball-lasiin ja koristele ananaslohkolla.

Vinkki! Tee juomasta alkoholiton vaihtamalla rommi maustei­seen jääteehen ja lisäämällä mausteeksi kanelia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1316 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Suklaa-kinuskikakun raikastaa itse tehty vadelmatahna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
2 h 15 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Suklainen vadelma-kinuskikakku

Ainekset

Pohja
2
kananmunaa
2
dl
luonnonjogurttia
1
dl
rypsiöljyä
2
dl
kiehuvaa vettä
4
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoja
dl
kaakaojauhetta
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
1
tl
vaniljasokeria
Vadelmacurd
250
g
vadelmia
2
dl
hillosokeria
1
tl
jauhettua kardemummaa
100
g
voita
2
keltuaista
Kuorrutus
2
prk
vaahtoutuvaa kinuskikermaa
1
rs (250 g)
mascarponea
Päälle
vadelmia ja syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Tee ensin vadelmacurd. Mittaa vadelmat, hillosokeri ja kardemumma kattilaan. Keitä ilman kantta 10 minuuttia. Painele vadelmia liiskaksi keittämisen aikana.

  2. Siivilöi siemenet pois lusikalla tiheään siivilään painellen. Koeta saada mahdollisimman paljon siemenetöntä hilloa. Kaada se takaisin kattilaan. Sulata joukkoon voi. Lisää keltuaiset joukkoon koko ajan sekoittaen ja keitä ensimmäisiin kupliin asti.

  3. Poista kattila levyltä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Siirrä sitten jääkaappiin kiinteytymään.

  4. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Vuoraa kaksi irtopohjavuokaa (halkaisijaltaan noin 26 cm) leivinpaperilla.

  5. Sekoita kulhossa kananmunat, jogurtti ja öljy. Lisää kiehuva vesi joukkoon hitaasti sekoittaen.

  6. Yhdistä kuivat aineet isossa kulhossa. Sekoita jogurttiseos varovasti joukkoon.

  7. Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista yksi kakkupohja kerrallaan, noin 30 minuuttia. Irrota pohjat vuoista ja anna jäähtyä.

  8. Vatkaa kinuskikermat vaahdoksi, lisää lopuksi mascarpone ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi.

  9. Levitä vadelmacurd toiselle kakkulevylle ja ¼ kuorrutuksesta päälle. Laita toinen kakkulevy päälle ja levitä päälle ja sivuille loput kuorrutteesta.

  10. Koristele vadelmilla ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1316 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pääset helpolla, kun kypsennät munakoison kokonaisena uunissa. Sen jälkeen taivas on rajana sille, minkä kanssa herkkupötkylän haluaa tarjota. Tällä kertaa munakoison lisukkeena on täyteläistä fetajogurttia ja mantelimajoneesia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoisoa, fetaa ja mantelimajoneesia

Ainekset

4
munakoisoa
1
rkl
oliiviöljyä
MANTELIMAJONEESI
½
pala paahtoleipää (tai pieni pala muuta vaaleaa leipää)
½
dl
maitoa
50
g
kuorittuja manteleita
1
valkosipulinkynsi
½
sitruunan mehu
¾–1
dl
oliiviöljyä
noin ½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
LISÄKSI
150
g
fetaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
PÄÄLLE
1
ruukku tilliä
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita munakoisot leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele kevyesti oliiviöljyllä. Pistele haarukalla ja paahda noin tunti, kunnes munakoiso on läpikypsää ja pehmeää.

  2. Tee mantelimajoneesi. Laita leipä maitoon pehmenemään 30 minuutiksi. Laita tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon ja lisää joukkoon mantelit, valkosipulinkynsi, sitruunamehu. Aja tasaiseksi. Lisää öljy tipoittain joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Sekoita feta ja jogurtti karkeasti keskenään.

  4. Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja lorauta 1 rkl oliiviöljyä päälle. Lusikoi päälle fetajogurttia ja mantelimajoneesia. Hienonna päälle tilliä.

Kommentit (0)