Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Burgerit ja hodarit
Juhli ja nauti
6:27 | 30.12.2020

Uudenvuoden herkkuhodarit

Lisää omaan keittokirjaan
Hansin reseptit on lisännyt 33 reseptiä
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Muhkeiksi täytetyt hodarit ovat uudenvuoden klassikkoherkku. Lisukkeena maistuu saksalais-vivahteinen perunasalaatti.

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Yhdeksännessä jaksossa aiheena on uusivuosi ja hodarit. Voit kuunnella jakson Suplasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min
Helppo

Uudenvuoden herkkuhodarit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

8
hodarisämpylää
4
bratwurstia
4
mausteista tuorenakkia
ketsuppia, majoneesia ja sinappia
paahdettua sipulia

Vaiheet

  1. Valmista perunasalaatti, tomaattisalaatti, coleslaw ja chilimajoneesi (katso ohjeet alta). Jos käytät raakamakkaroita, kypsennä ne. Jos käyttämäsi nakit ovat kypsiä, kuumenna ne.
  2. Leikkaa sämpylät pituussuunnassa kahtia. Kuumenna paistinpannu ja paahda sämpylöitä ensin leikkuupinta alaspäin ja sen jälkeen ulkopuolelta, kunnes ovat kauttaaltaan paahtuneita ja kauniin kullanruskeita.
  3. Levitä leikkuupinnoille majoneesia, lisää sen päälle salaattia, coleslaw:ta, nakit ja tomaattisalaattia. Viimeistele ketsupilla, sinapilla ja chilimajoneesilla. Päälle voit halutessasi lisätä vielä paahdettua sipulia makua antamaan.

Vinkki! Valmistan nakit itse aina siten, että kuumennan paistinpannun, lisään siihen tilkan öljyä tai nokareen voita, paistan makkaroihin ensin hieman väriä ja sen jälkeen lisää pannulle tilkan vettä ja kannen päälle. Näin nakit kuumenevat (ja raakamakkaroita käytettäessä kypsyvät) tasaisesti, niistä tulee kauniin värisiä ja ne maistuvat hyviltä.

 

Perunasalaatti

Ainesosat

600
g
keitettyjä ja jäähdytettyjä kiinteämaltoisia perunoita
1
vihreä omena
½
kurkkua
2–3
rkl
kapriksia
3–4
rkl
hyvää valmismajoneesia
½–1
rkl
dijonsinappia
tillisilppua, suolaa ja pippuria

Vaiheet

  1. Perunasalaatti valmistuu nopeasti, kun perunat on keitetty ja jäähdytetty valmiiksi. Kuori ja kuutioi ne.
  2. Kuori ja kuutioi omena ja kurkku.
  3. Sekoita kaprikset, majoneesi ja sinappi isossa kulhossa. Lisää perunat, omenat, kurkut ja kaprikset. Kauho sekaisin ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Viimeistele tillillä.

Coleslaw

Ainesosat

½
valkokaalia
1
porkkana
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
tuoretta korianteria
2–3
rkl
hyvää valmismajoneesia
1-2-3-liemi
½
dl
väkiviinaetikkaa
1
dl
sokeria
1½
dl
vettä

Vaiheet

  1. Valmista ensin 1-2-3-liemi. Kiehauta ainekset kattilassa, kaada isoon kulhoon ja anna jäähtyä.
  2. Leikkaa kaali aivan ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  3. Lisää kasvikset liemeen ja anna maustua 1–2 tuntia. Valuta ylimääräinen liemi pois. Lisää majoneesi ja sekoita. Tarkista maku. Viimeistele tuoreella korianterilla.

Vinkki! Jos valmistat myös tomaattisalaatin, tee 1-2-3-lientä reilummin ja ota osa talteen sitä varten.

Tomaattisalaatti

Ainesosat

100
g
kirsikkatomaatteja
½
punaista chiliä
1–2
valkosipulinkynttä
tuoretta korianteria
1
limetin mehu ja raastettu kuori
1–2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
1-2-3-lientä

Vaiheet

  1. Valmista 1-2-3-liemi (ks. coleslaw:n ohje).
  2. Puolita kirsikkatomaatit tai leikkaa ne kolmeen osaan. Hienonna chili ja raasta valkosipulinkynnet. Sekoita ainekset keskenään.
  3. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua. Salaatti on parhaimmillaan jääkylmänä tarjoiltuna. Tarkista maku.

Chilimajoneesi

Ainesosat

2
dl
hyvää valmismajoneesia
2–3
rkl
chiliketsuppia (tai tavallista ketsuppia ja chilikastiketta/kuivattua chiliä)
1
murskattu valkosipulinkynsi
(konjakkia)

Vaiheet

  1. Sekoita ainekset keskenään ja tarkista maku.
Tilaa Glorian ruoka & viini
uusivuosi
Kemut

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini