
Muhkeiksi täytetyt hodarit ovat uudenvuoden klassikkoherkku. Lisukkeena maistuu saksalais-vivahteinen perunasalaatti.
Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Yhdeksännessä jaksossa aiheena on uusivuosi ja hodarit. Voit kuunnella jakson Suplasta.
Uudenvuoden herkkuhodarit
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista perunasalaatti, tomaattisalaatti, coleslaw ja chilimajoneesi (katso ohjeet alta). Jos käytät raakamakkaroita, kypsennä ne. Jos käyttämäsi nakit ovat kypsiä, kuumenna ne.
- Leikkaa sämpylät pituussuunnassa kahtia. Kuumenna paistinpannu ja paahda sämpylöitä ensin leikkuupinta alaspäin ja sen jälkeen ulkopuolelta, kunnes ovat kauttaaltaan paahtuneita ja kauniin kullanruskeita.
- Levitä leikkuupinnoille majoneesia, lisää sen päälle salaattia, coleslaw:ta, nakit ja tomaattisalaattia. Viimeistele ketsupilla, sinapilla ja chilimajoneesilla. Päälle voit halutessasi lisätä vielä paahdettua sipulia makua antamaan.
Vinkki! Valmistan nakit itse aina siten, että kuumennan paistinpannun, lisään siihen tilkan öljyä tai nokareen voita, paistan makkaroihin ensin hieman väriä ja sen jälkeen lisää pannulle tilkan vettä ja kannen päälle. Näin nakit kuumenevat (ja raakamakkaroita käytettäessä kypsyvät) tasaisesti, niistä tulee kauniin värisiä ja ne maistuvat hyviltä.
Perunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Perunasalaatti valmistuu nopeasti, kun perunat on keitetty ja jäähdytetty valmiiksi. Kuori ja kuutioi ne.
- Kuori ja kuutioi omena ja kurkku.
- Sekoita kaprikset, majoneesi ja sinappi isossa kulhossa. Lisää perunat, omenat, kurkut ja kaprikset. Kauho sekaisin ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Viimeistele tillillä.
Coleslaw
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin 1-2-3-liemi. Kiehauta ainekset kattilassa, kaada isoon kulhoon ja anna jäähtyä.
- Leikkaa kaali aivan ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Lisää kasvikset liemeen ja anna maustua 1–2 tuntia. Valuta ylimääräinen liemi pois. Lisää majoneesi ja sekoita. Tarkista maku. Viimeistele tuoreella korianterilla.
Vinkki! Jos valmistat myös tomaattisalaatin, tee 1-2-3-lientä reilummin ja ota osa talteen sitä varten.
Tomaattisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista 1-2-3-liemi (ks. coleslaw:n ohje).
- Puolita kirsikkatomaatit tai leikkaa ne kolmeen osaan. Hienonna chili ja raasta valkosipulinkynnet. Sekoita ainekset keskenään.
- Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua. Salaatti on parhaimmillaan jääkylmänä tarjoiltuna. Tarkista maku.
Chilimajoneesi
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita ainekset keskenään ja tarkista maku.