
Grillatulla parsalla, graavilohella ja munakokkelilla täytetyt hodarit sopivat vaikka brunssille.
Parsa-lohihodarit
Ainekset
Työvaiheet
- Laita grilli kuumenemaan.
- Napsauta parsoista puumainen tyvi pois. Kuori parsat tarvittaessa puolivälistä alaspäin. Hienonna ruohosipuli ja raasta parmesaani.
- Tee majoneesikastike. Pese ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi ja purista hedelmästä 2 tl mehua. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
- Tee munakokkeli. Riko kananmunat kulhoon. Lisää kerma, suola ja pippuri ja sekoita. Sulata voi pannussa. Kaada kananmunaseos pannuun ja kypsennä keskilämmöllä 3–4 minuuttia pohjaa myöten sekoitellen. Siirrä kokkeli lautaselle ja pidä se lämpimänä esimerkiksi folion alla.
- Grillaa parsoja 2–3 minuuttia välillä käännellen. Halkaise sämpylät ja kuumenna ne grillissä lopuksi.
- Täytä sämpylät parsalla, munakokkelilla, lohella ja majoneesikastikkeella. Viimeistele parmesaanilla ja ruohosipulilla.
Muuten ihan kiva, mutta yritäpä haukata parsa poikki tuollaisen hodarin sisältä...
Suosittelen että parsat pätkitään jo ennen niiden laittamista sämpylän väliin.