
Ohuet, sitruunankuorella maustetut kesäkurpitsa-halloumipihvit paistuvat pannulla ihanan napakoiksi. Lado pihvit hummuksella siveltyjen hampurilaissämpylöiden väliin kerroksittain muiden täytteiden kanssa.
Kesäkurpitsa-halloumihampurilaiset
Ainekset
Työvaiheet
- Pese kesäkurpitsa. Raasta se raastimen karkealla terällä ja puristele raastetta siivilässä, jotta saat valutettua siitä ylimääräisen nesteen. Raasta halloumijuusto.
- Pese sitruuna ja raasta sen kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi.
- Sekoita kulhossa kesäkurpitsa- ja halloumiraaste, sitruunankuoriraaste ja kananmuna. Mausta ripauksella mustapippuria.
- Kuumenna paistinpannulla nokare voita ja öljyä. Nostele puolet kesäkurpitsa-halloumiraasteseoksesta neljäksi keoksi pannulle. Muotoile ne pihveiksi ja paista 3–5 minuuttia molemmin puolin, kunnes pihvit ovat kauniin ruskeita. Paista samoin loput raastepihvit.
- Huuhtele pinaatinlehdet. Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Kuumenna sämpylät.
- Kokoa hampurilaiset. Levitä sämpylöiden leikkuupinnoille runsaasti hummusta. Laita kunkin sämpylän pohjapuolen päälle pinaatinlehtiä, kesäkurpitsa-halloumpihvi, tomaattiviipaleita, toinen pihvi, pinaatinlehtiä ja kanneksi hummuksella sipaistu sämpylänpuolikas. Nauti heti.
Hyvän makuisia kasvispihvejä, tein niitä eilen. Laitoin sekaan myös hienonnettua korianteria ja vähän vihreää. tuoretta chiliä.
Mihin sitä höttöstä ja epäterveellistä vehnäsämpylää tarvitaan? Miksi kaikki on nykyään lapsille suunniteltua sormiruokaa? Tuo pihvi on paljon parempi ihan oikeana ruokana lautasella ihan oikeiden lisukkeiden kanssa.
Suomalaiset ei kohta enää osaa käyttää ruokapöydässä haarukkaa ja veistä kun kaikki reseptit on jotain sormisyötävää, pizzaa tai burgeria. Eikä ravintoloidenkaan listoilla enää ole juuri muuta kuin pizzaa ja burgeria. Ilmeisesti suomalaiset on palaamassa takaisin sinne puuhun mistä just vasta jokunen vuosikymmen sitten pudottiin leikkimään "sivistynyttä".