klo 11:50 | 19.7.2021

Papupihveillä, kirsikkatomaattihillokkeella ja cheddarjuustolla täytetyissä burgereissa rouskuvat nachot.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + 1 h hillokkeen tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo
Meksikolaiset papu-nachoburgerit
Ainekset
4
perunaburgersämpylää
Papupihvit
1
tlk (230 g)
kypsiä kidneypapuja
1
kananmuna
1
pieni sipuli
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
vehnäjauhoja
¾
tl
suolaa
muutama kierros
mustapippuria myllystä
voita ja öljyä paistamiseen
Kirsikkatomaatti-tabascohilloke
500
g
kirsikkatomaatteja
1½
dl
hillosokeria
3
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
muutama tippa
Tabascoa
Lisäksi
raastettua cheddarjuustoa, rapeaa salaattia, majoneesia, nachoja
Työvaiheet
- Valmista ensin kirsikkatomaatti-tabascohilloke. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Laita ne kattilaan. Lisää hillosokeri, punaviinietikka ja suola. Kuumenna ja anna seoksen kiehua hiljalleen poristen ilman kantta noin 10 minuuttia. Mausta Tabascolla oman maun mukaan. Kaada hilloke purkkiin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta se sitten jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi.
- Huuhtele pavut lävikössä ja kaada kulhoon. Lisää kananmuna. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Pehmennä sipulikuutiota mikrossa täydellä teholla noin minuutti tai kuullota ne pannulla tilkassa öljyä. Lisää papumassan joukkoon sipulit, vehnäjauhot, suola ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi.
- Kuumenna pannulla nokare voita ja tilkka öljyä. Nosta pannulle papupihvitaikinaa neljäksi nokareeksi. Muotoile ne pyöreiksi pihveiksi. Paista keskilämmöllä 3–4 minuuttia molemmin puolin. Voit paistaa pihvit myös lettupannulla tai hyvin öljytyn parilalevyn päällä. Ripottele raastettua cheddarjuustoa kuuman pihvin päälle .
- Kuumenna sämpylät.
- Kokoa hampurilaiset. Levitä pohjasämpylälle pari lusikallista kirsikkatomaatti-tabascohilloketta. Lisää pihvi, salaatinlehti, majoneesia ja nachoja. Nosta päälle sämpylänpuolikas kanneksi.
Vinkki: Hilloketta tulee kerralla reilu satsi, ja se säilyy jääkaapissa syötävänä vähintään kuukauden.
Jos nyt kuitenkin jätetään pois ne kanan kuukautiset. TÄYSIN TARPEETONTA
Purilaisen sisällä pönöttää papulätty.
Tei eilen härkäpapu, peruna,porkkana,purjosipulin,lipstikka, kanamuna, tattarijauho pläjäyksiä. Eivät olleet mitenkään huonon makuisia..
Mutta, että pihvi?
Jonain päivänä listalla on särki, säynävä, lahna pihvejä.
Herkullisia tuli. Tosin ei välttämättä oikeastaan meksikolaisia. Meksikolainen ruoka on hyvin erikoista eivätkä pelkät pavut, nachot ja chili tee ruoasta meksikolaista.
Pitäisikö näitä kutsua vaikka pihvikkeiksi jotta hiustenhalkojat olisivat tyytyväisiä?
Miksi näistä tehdää monimutkaisia ja miljoonalla erinlaisella sörsellillä lisättän jollin KÖYHÄLLÄ ei taaskaan ole varaa???Hurraa suomi,,,söisin todella terveellisesti jos olisi varaa!