Mainos
Burgerimiehet Pohjolassa on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

TANSKA PO’BOY

Ainekset

1
Vaasan hapanjuurileipä
20
kpl
jättiravun pyrstöjä
Valio voita
1
pkt
Valio Viola maustamaton tuorejuustoa
1
pkt
pekonia
1
suolakurkku
1
punasipuli
½
jäävuorisalaatti
1-2
tomaattia
Naughty BRGR Umamiketsuppia
1
prk
Naughty BRGR base aiolia
tabascoa
rypsiöljyä
Maldon-suolaa
Frittaustaikina
1
dl
olutta
1
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
maizenaa
Maldon-suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita tekemällä frittaustaikina. Sekoita olut, venhäjauhot ja maizena kunnolla ja anna turvota hetken aikaa. Lisää ravut ja sekoita. 
  2. Laita rypsiöljy kattilaan (n.1/4 kattilasta). Lämmitä öljy n. 170 asteiseksi. Frittaa ravut ja nosta caritaliinan tai paperin päälle valumaan. Mausta Maldonilla. 
  3. Laita pekoni kylmälle pannulle ja paahda rapeaksi ja leikkaa atomeiksi. Laita pannulle voita ja sokeria. Lisää pekonit ja anna karamellisoitua. 
  4. Leikkaa suolakurkku, punasipuli ja tomaatti viipaleiksi ja salaatti suikaleiksi.
  5. Halkaise leipä pitkittäin kokonaan. Irrota kannesta hieman leipää. Lisää Base aiolia kanteen ja pohjaan, Viola-tuorejuustoa pohjaan ja Umamiketsuppia kanteen. Kasaa kasvikset vapaavalintaisessa järjestyksessä. Lisää ravut ja pekonit.
Me Naiset on lisännyt 1587 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Pannulla makkaran päälle sulanut juusto makeaksi paistuneiden kasvisten kanssa on täydellinen kombo hämärtyvän illan huikopalaksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustoiset raakamakkarahodarit

Ainekset

2
paprikaa (punainen ja keltainen)
3
nippusipulia
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
valkoviinietikkaa
4
raakamakkaraa
4
cheddar-sulatejuustoviipaletta
4
hot dog -sämpylää
3⁄4
dl
ruohosipulia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Suikaloi paprikat ja viipaloi nippusipulit.

  2. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa ja paista siinä paprikoita välillä sekoitellen noin 7 minuuttia. Lisää sipulit ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Lisää etikka.

  3. Kaavi kasvikset pannun toiselle laidalle ja lisää makkarat. Paista makkaroihin kaunis väri ja peitä pannu kannella. Kypsennä 8 minuuttia, ota kansi pois. Levitä paprikaseos pannulle makkaroiden ympärille.

  4. Leikkaa sulatejuustopalat vinottain kolmioiksi ja laita juustot makkaroiden päälle. Peitä pannu jälleen kannella ja jatka kypsentämistä muutama minuutti, kunnes juusto on sulanut.

  5. Lämmitä sämpylät. Avaa sämpylä, kaavi paistolastalla sen väliin paprikaseosta sekä makkara. Ripottele lopuksi pinnalle reilusti ruohosipulia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1587 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tervehdi elämäsi parasta possu-purilaista! Savuisa ja mehevä burgeri ei kaipaa kylkeensä muuta kuin raikasta hapankaalia ja appelsiini-majoneesia.

Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuplapossupurilainen ja hapankaalia

Ainekset

400
g
porsaan jauhelihaa
1
pkt (140 g)
pekonia
1
pieni sipuli
3
valkosipulinkynttä
5
tl
fenkolinsiemeniä
½
tl
suolaa
2
tl
savupaprikaa
4–6
hampurilaissämpylää
PAISTAMISEEN
voi-öljysekoitusta
APPELSIINIMAJONEESI
1
dl
majoneesia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
appelsiinin mehua
1
tl
raastettua appelsiinin kuorta
LISÄKSI
hapankaalia

Työvaiheet

  1. Tee appelsiinimajoneesi. Kuori ja purista valkosipulinkynsi majoneesin joukkoon. Purista sekaan appelsiinin mehu ja raasta appelsiinin kuorta. Paahda fenkolinsiemeniä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne tuoksuvat, varo polttamasta! Sekoita majoneesin joukkoon.

  2. Kuori ja hienonna tai raasta sipuli ja valkosipulinkynnet hyvin pieneksi. Hienonna pekoni hyvin pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile kostutetuin sormin 6 pientä tai 4 suurta pihviä.

  3. Kuumenna rasvat pannulla ja paista pihvejä keskilämmöllä noin 4 minuuttia per puoli. Lämmitä sämpylät ja täytä possupihveillä ja appelsiinimajoneesilla ja lusikoi hapankaalia päälle.

Kommentit (0)

Mainos
Burgerimiehet Pohjolassa on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Lobster Roll

Ainekset

2
kypsää hummeria
Naughty BRGR THE DOG sämpylöitä
Valio voita
Valio creme fraichea
Naughty BRGR The ranch mayoa
Naughty BRGR umamiketsuppia
kevätsipulia
tuoretta piparjuurta
vihreää Tabascoa
Pirtelö
banaania
Valio suklaajäätelöä
Valio herkku vanukas, suklaa
Play-maitokaakaojuomaa

Työvaiheet

  1. Sekoita 1 dl ranch majoneesia, 2 tl creme fraichea, 2 tl umamiketsuppia, raasta tuoretta piparjuurta n. 2 rkl, 3 vihellystä vihreää Tabascoa ja leikkaa kevätsipulista ohutta rengasta ja lisää kastikkeeseen.
  2. Katkaise ensin sakset irti hummerista. Irroita pyrstöt. Irrottele lihat kuorista. Leikkaa hieman pienemmiksi paloiksi.
  3. Paahda hotdogsämpylät voin kanssa uunissa. Lisää hummerimäiskettä sämpylän sisälle ja koristele kevätsipulilla.

Pirtelö:

  1. Laita aineksia oman maun mukaan blenderiin ja sekoita.
  2. Kaada lasiin ja viimeistele Valio Vanilla -kastikkeella halutessasi.
Mainos
Burgerimiehet Pohjolassa on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Turska Brgr

Ainekset

turska fileetä
suolakurkkua
punasipulia
hopeasipulia
sitruunaa
ruohosipulia
kananmuna
vehnäjauhoja
pankojauhoja
Vaasan soft bunia
Naughty BRGR Ranch mayoa
creme fraichea
Naughty lime-jalapenohilloa
vihreää Tabascoa

Työvaiheet

  1. Laita kulhoon 1 dl ranch majoa, 0,5 dl creme fraichea, suolakurkkua isoiksi kuutioiksi, punasipulia kuutioiksi. Raasta sitruunan kuorta ja purista mehua mukaan. 1 rkl lime-jalapenohilloa. Muutama tippa vihreää Tabascoa ja Maldonia.
  2. Leikkaa hopeasipulista rengasta.
  3. Mausta turska Maldonilla.
  4. Tee leivityspiste: rikotut kananmunat, vehnäjauho ja pankojauho omille lautasilleen. Leivitä turskapala järjestyksessä vehnäjauho, kananmuna ja pankojauho.
  5. Paista pannulla öljyssä kypsäksi.
  6. Paahda sämpylät ja laita pohjalle sipulirenkaita, kala sipulien päälle. Kastiketta kalan päälle, koristele ruohosipulilla ja kansi kiinni.
  7. Nauti!