Hanna Jensen on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Tellervo Suomalainen KUVA Hanna Jensen

En ole koskaan ollut kuivakakkufriikki, mutta äidin konjakkikuivakakkua anelen tasaisin väliajoin. Sen salaisuus on silkkisyydessä ja pehmeydessä (voi) sekä keveydessä (pelkkää perunajauhoa, ei tavallisia jauhoja ollenkaan).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6:lle
Vaikeustaso
Helppo

Äidin suussasulava konjakkikakku

Ainekset

250
g
huoneenlämpöistä voita
250
g
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
3
munaa
250
g
sokeria
2
rkl
konjakkia
tomusokeria

Työvaiheet

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Voitele ja korppujauhota 2 litran kuivakakkuvuoka.

3. Vaahdota voi sekä voin sekaan siivilöidyt perunajauhot ja leivinjauhe kuohkeaksi.

4. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri. Sekoita varovasti seokset keskenään koko ajan kevyesti vatkaten.

5. Lisää lopuksi konjakki. On tärkeää, että kakku paistetaan heti sekoittamisen jälkeen, jotta jauhot eivät painu vuoan pohjalle.

Paista kakkua uunissa noin 50 minuuttia – tunti. Älä avaa uuninluukkua paistamisen aikana, sillä kakku lässahtaa helposti. Anna kypsän kakun olla hetken vuoassa ennen kumoamista. Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla