Emilia Soppa365 on lisännyt 48 reseptiä.
Linkitetty 271 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Joskus on vaikeaa päättää, tekisikö kauratoskaomenoita vai omenapiirakan. Ongelma ratkeaa yhdistämällä herkut. Superhelppo kaurainen omenapiirakka valmistuu aineksista, jotka todennäköisesti löytyvät jo keittiöstäsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
15 min + 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Kauratoska-omenapiirakka

Ainekset

100
g
voita tai leivontamargariinia
3/4
dl
sokeria
1
muna
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
Päälle
500
g
hapokkaita omenoita (noin 300 g omenaviipaleita)
Kauratoska
50
g
voita tai margariinia
2
dl
kaurahiutaleita
1/2
dl
sokeria
1
tl
kanelia
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Pehmitä voi mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon sokeri ja muna. Mittaa ainesten päälle jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Pyöräytä jauhot ensin kevyesti keskenään, jotta leivinjauhe sekoittuu jauhoihin. Sekoita sitten ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  2. Voitele halkaisijaltaan 28-senttinen piirakkavuoka kevyesti. Kumoa taikina vuokaan ja taputtele se jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Pese omenat ja lohko ne kuorineen niin, että siemenkota jää jäljelle. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Asettele ne taikinan päälle vuokaan.
  4. Valmista kauratoska. Pehmitä siihen tuleva voi mikroaaltouunissa. (Voit käyttää samaa kulhoa kuin taikinaankin.) Sekoita joukkoon sokeri, kaurahiutaleet, kaneli ja vaniljasokeri. Ripottele seos omenoiden päälle vuokaan.
  5. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 25–30 minuuttia, kunnes pinta on rapeutunut ja saanut kauniin värin. Tarjoa piirakka lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

 

Kommentit (8)

Vierailija

Siis mitä tarkoittaa pehmennä voi mikrossa, ei siis sulatetaan? Ja mitä sekoita joukkoon muna ja sokeri, ei siis vatkata?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentista! Tarkoituksena on saada voi vain notkistettua helposti sekoittuvaksi. Muut ainekset voi lisätä joukkoon vaikka puuhaarukalla tai käsivispilällä sekoittaen. Vatkainta ei tarvita, ellei sitä sitten juuri halua käyttää.

Sulatettaessa voi jää helposti kuumenemaan liian pitkäksi aikaa, jolloin se on liian kuumaa taikinan tekoon, voin sisältämää nestettä pääsee haihtumaan ja seurauksena pohjan rakenteesta tulee kova. Siksi tämä pehmennysvinkki sekoittumalla valmistuvaan piirakkaan :)

Maija-Leena
Seuraa 
Liittynyt31.8.2017

Onnistuu varmaan tehdä suoraan pellillinenkin? :) Ainekset kolminkertaisena?

Vierailija

Helppo ohje, nopea. Hyvää tuli ja maistui vaniljakastikkeen kanssa.
Kiitos

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiva kuulla, kiitos kommentista!

Maija-Leena: varmaankin voisi toimia, ehkä voisi olla hyvä 2½-kertaisena, niin pohjasta ei tule liian paksu? Jos kokeilet, kerro kuinka onnistui!

Maippuli

Hei! Voisiko ohjetta muokata jotenkin että siitä saisi gluteenittoman? Riittääkö jos vehnäjauhot vaihtaa gluteenittomaan, muut aineet käyvät kyllä tuollaisenaan syöjille, vehnä vain ei. :)

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi! Jos vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomaan vaaleaan jauhoseokseen, pohjasta saattaa tulla murenevampi mutta muuten toimii varmasti ihan hyvin! Innostuin itse uudesta kauraisesta gluteenittomasta jauhoseoksesta (Myllärin), joka antaa leivonnaiseen hieman rakennetta, sitäkin voi kokeilla vehnäjauhojen tilalle.

Gluteenittomasti tuotetuista kaurahiutaleista kannattaa ainakin pohjaan käyttää peruskokoisia: jauhohyllyltä löytyy useimmiten gluteenittomia kaurahiutaleita isokokoisina. Niistä saa toisaalta herkullisen toskan piirakan pinnalle!

Oliver

Oli tosi hyvää kannattaa kokeilla

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3151 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Espressogranita yhdistää jälkiruoan, kahvin ja digestiivin. Kun massaa sekoitetaan jäätymisen aikana säännöllisesti, saadaan aikaan hileinen koostumus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 pikkuannosta
Valmistusaika
10 min + 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Espressogranita

Ainekset

5
dl
espressoa
¾
dl
fariinisokeria
½
dl
vodkaa
2
rkl
kahvilikööriä
dl
kuohukermaa
(kahvipapuja tai kahvipavun muotoisia suklaakarkkeja)

Työvaiheet

  1. Valmista vahva kahvi. Lisää fariinisokeri ja anna sen liueta kahviin. Lisää vodka ja likööri. Kaada seos pieneen, laakeaan vuokaan. Peitä kelmulla ja nosta pakastimeen.

  2. Anna jäätyä 1 tunti. Sekoita jäätyvää kahviseosta haarukalla raaputtaen ja laita takaisin pakastimeen. Toista sama 30 minuutin välein, kunnes seos on jäätynyt hileiseksi (n. 2 tuntia.)

  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.

  4. Kokoa annokset. Nosta laseihin espressohilettä ja päälle kermavaahtoa. Viimeis- tele halutessasi kahvipavuilla.

Vinkki Jos tarjoat granitan illalla, valmista se halutessasi kofeiinittomaan kahviin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Blinit voivat olla myös jälkkäri! Vegaaniset suklaablinit maistuvat blinibileiden päätöksenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 pientä bliniä
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaniset suklaablinit

Ainekset

1
dl
kasvimaitoa
75
g
tummaa vegaanista suklaata
2
rkl
kaurafraichea
1
dl
aquafabaa eli kikhernetölkin lientä
3
rkl
tomusokeria
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
tattarijauhoja
1
tl
leivinjauhetta
2
rkl + 2 rkl
kookosöljyä
TARJOILUUN
vegaanista suklaajäätelöä ja suklaakastiketta

Työvaiheet

  1. Paloittele suklaa lämmönkestävään kulhoon. Kuumenna kasvimaito lähes kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle. Anna olla koskematta 5 minuutin ajan. Sekoita tasaiseksi ja anna hieman jäähtyä. Sekoita kaurafraiche joukkoon.

  2. Vatkaa kikhernetölkin liemi sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi tomusokerin kanssa. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sulata 2 ruokalusikallista kookosöljyä. Kääntele kaikki ainekset varovasti keskenään. Älä ylivaivaa taikinaa.

  3. Paista taikinasta lettupannulla kookosöljyssä keskilämmöllä pieniä lettuja. Älä käännä lettuja ennen kuin ne ovat kunnolla paistuneet toiselta puolelta – muuten ne hajoavat. Anna jäähtyä ja rapeutua hieman. Tarjoa suklaajäätelön ja -kastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3151 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Meri Milahs ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kaneli, kardemumma ja hunaja maustavat jäätelön, joka saa mukavaa happamuutta turkkilaisesta jogurtista. Tässä ohjeessa et tarvitse edes sähkövatkainta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + pakastaminen 6 t
Vaikeustaso
Helppo

Jogurtti-hunajajäätelö

Ainekset

1
prk (397 g)
kondensoitua maitoa
500
g
turkkilaista jogurttia
1
tl
kanelia
½
tl
jauhettua kardemummaa
2
rkl
juoksevaa hunajaa
LISÄKSI
½
tl
kanelia
1
rs (125 g)
tuoreita vadelmia
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Viilennä kondensoitu maito jääkaappikylmäksi. Lusikoi se kulhoon ja lisää jogurtti, kaneli ja kardemumma.

  2. Kaada puolet seoksesta leipävuokaan tai pieneen uunivuokaan. Valuta päälle puolet hunajasta. Toista kerrokset.

  3. Peitä vuoka kelmulla. Pakasta jäätelöä vähintään 6 tuntia tai seuraavaan päivään.

  4. Pyörittele jätski palloiksi annoskulhoihin. Ripottele pinnalle hieman kanelia. Viimeistele annokset tuoreilla vadelmilla ja hunajalla.

Vinkki Voit valmista jäätelön myös jäätelökoneessa.

Kommentit (2)

Tessis
Seuraa 
Liittynyt31.3.2017

Moikka! Haluaisin valmistaa tämän jäätelökoneessa. Laitetaanko kaikki ainekset hunajaa lukuunottamatta sekaisin ja lopuksi hunaja sekoitetaan ns. raitoina joukkoon? Vai hunajakin suoraan seokseen?

Tiina Hautala

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei,

hunaja kannattaa lisätä raitoina valmiin seoksen joukkoon. 

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Granaattiomena ei pelkästään korista herkkumuffineita vaan tuo myös makua taikinaan ja kuorrutteeseen mehun muodossa. Granaattiomenamehua on saatavilla ympäri vuoden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
45 min + muffineiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-granaattiomenamuffinit

Ainekset

150
g
pehmeää voita
dl
sokeria
2
kananmunaa
dl
vehnäjauhoja
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
¾
dl
granaattiomenatäysmehua
¾
dl
maitoa
KUORRUTE
175
g
tummaa suklaata karkeana rouheena
1
dl
kuohukermaa
¾
dl
granaattiomenamehua
2
rkl
voita
PÄÄLLE
granaattiomenan siemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita keskenään kuivat ainekset. Kääntele vuorotellen taikinaan mehun ja maidon kanssa. Sekoita, kunnes ainekset ovat juuri ja juuri sekaisin, älä ylivaivaa!

  2. Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Paista 17 minuuttia. Siirrä ritilälle jäähtymään.

  3. Tee kuorrute. Laita suklaa lämmönkestävään kulhoon. Mittaa kerma ja mehu kattilaan ja keitä höyryävän kuumaksi. Kaada suklaan päälle ja anna olla koskematta 5 minuutin ajan. Sekoita tasaiseksi ja lisää voi joukkoon.

  4. Levitä kuorrutetta jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele granaattiomenan siemenillä.

Kommentit (0)