Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 182 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Mikko Hannula

Pehmeä piimäpohja ja murut tuovat mummolan mieleen. Syksyn maukkain puolukkapiirakka on vartissa valmis uuniin!

Vinkki! Saat piirakasta vegaanisen vaihtamalla piimän kaurapohjaiseen jugurttiin. Jätä pois sooda, joka on tarkoitettu happamille taikinoille, ja käytä 2 teelusikallista leivinjauhetta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
15 min + paisto 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolukka-murupiirakka

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
2
dl
sokeria
1
tl
soodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
kardemummaa
1/2
tl
suolaa
5
dl
piimää
1
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
Päälle
300
g (noin 6 dl)
puolukoita
Muruseos
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
sokeria
1/2
tl
leivinjauhetta
1/2
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, sokeri, sooda, leivinjauhe, kardemumma ja suola. Lisää piimä ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille.
  3. Ripottele päälle puolukat. Jos teet piirakan pakastepuolukoista, käytä ne kohmeisina.
  4. Sekotia muruseoksen jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää öljy ja sekoita. Ripottele muruina piirakan pinnalle.
  5. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

Kommentit (12)

Vierailija

Puolukat puuttuvat ohjeesta !

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiostasi, puolukoiden määrä on nyt paikallaan!

ssxx

Öljyistä tulee ehdottomasti valita mekaanisesti puristetut eli kylmäpuristetut, ne ovat terveellisimmät. Ja mieluiten luomuneitsytoliiviöljyä,missä on optimaalisin rasvahappokoostumus (ei liikaa omega 6:sta). Toisaalta voi on erinomaisen rasvahappokoostumuksensa vuoksi myös erittäin hyvä vaihtoehtoo, samoin luomuneitsytkookosöljy. Älkää syökö huonoja rasvoja!

Vanha täti 85

Sen verran, mitä makeita leivonnaisia syö, on aivan sama minkä sortin öljyä käyttää.  - Jotain rajaa tällä terveellisyysvouhotuksellakin. 

Muistuvat mieleen ne kammottavat 70-luvun ajat, kun kaikki kakut leivottiin jostain sekajyväjauhoista tai rukiista ja maistuvat ikävältä. Samanlaiselta kun sota-ajan jälkeen luistinradan kopissa leivoksina myydyt sokerittomilla puolukoilla maustetut ruiskakkarat.  

Meidän perheessä käytetään leivontaan voita tai öljyä, ruuanlaittoon öljyä ja leivän päälle oivariinia. Margariinia ei osteta ollenkaan.  Ja makeutusaineena sokeria, ei mitään aspartaameja. 

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Ohjeessa lukee rypsiöljyn kohdalla "ei kylmäpuristettua" -huomio siksi, että osassa kylmäpuristetuista rypsiöljyistä on hyvin voimakas maku, joka ei sovi tähän leivonnaiseen.

mummeli 66

Hyvä ohje:)Tykkään kun ei ole liian makea.Muokkasin hieman, piimän sijasta laitoin turkkilaista jugurttia.Sokerin määrää vähensin myös.Taikinan vehnäjauhoista osan korvasin täysjyvävehnäjauhoilla.

Vierailija

Nopeatekoinen ja ihanan pehmeää tuli. Kiva välillä laittaa perus-rypsiöljyä voin sijaan.

Tamara

Pohjasta tuli jotenkin raskaanoloinhen ja sitkeä... Onko jokin syy siihen, ettei taikinaan laiteta kananmunia?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi, harmillista! Tämäntyyppiseen pohjaan ei välttämättä tarvita kananmunia. On kyllä myös piimäpohjaisia piirakoita, joihin niitä laitetaan. Mistähän johtuu? Vaikuttaa siltä, että pohja olisi jäänyt syystä tai toisesta kohoamatta.

köksä

Tuli sitkeähkö pohja ja "muru"päällinen kuiva ja jauhomainen. Ei jatkoon.

Vierailija

Tuleeko todellakin muruseokseen 2 dl vehnäjauhoja? En mitenkään saanut koko sitä määrää murusteltua päälle. Piirakka nyt uunissa, katsotaan mitä tulee😊

TittaO

Tulipa lätty 🙄 Oliko tämä tosiaankin tarkoitettu normikokoiselle uunipellille? Kuvasta kun ei saa minkäänlaista käsitystä piirakan paksuudesta. Ihan noin yleisenä kommenttina mainitsisin, että ohjeisiin voisi aina lisätä pannun, pellin, vuoan tms koon, joita tällainen vanha muorikin jää välillä ihmettelemään.
Eikä 6 dl marjoja riitä, mulla ainakaan, pellilliseen. Niitä pitää olla reilusti silloin, kun marjoista leivotaan. Laitoin vattua ja mustikkaa ja piimän tilalta soijajogurttia. Soodaa ei sa jättää vegeistäkään pois, vaan lisätään esim valkoviinietikkaa, joka saa sitten sen kanssa aikaan sopivan "pöhinän" 😉
Muruseos kyllä riitti, juuri ja juuri 👍

Lämpöistä kesää soppakeittiöön 🔥

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 353 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Tuomas Kolehmainen

Aniksen hivenen lakritsimainen maku mehevöittää makeaa mansikkaa ja tekee mausta vivahteikkaan. Osa pannacotan kermasta korvataan maidolla, joten se on myös hieman kevyempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
valmistusaika 15 min + hyytyminen 4h
Vaikeustaso
Helppo

Anis-mansikkapannacotta

Ainekset

Pannacotta
liivatelehteä
4
dl
kuohukermaa
¾
dl
sokeria
1
rkl
kokonaisia aniksia
2
dl
täysmaitoa
Tarjoiluun ja koristeluun
½
l
mansikoita
1
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Kaada kerma kattilaan ja mittaa joukkoon sokeri ja anikset. Kiehauta, ota pois liedeltä ja anna seoksen maustua viitisen minuuttia.

  3. Siivilöi anis pois kerman joukosta ja lämmitä kerma uudelleen kiehuvaksi.

  4. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon pehmenneet liivatteet, joista olet puristellut ylimääräisen veden pois. Sekoita, kunnes liivatteet ovat liuenneet kerman joukkoon.

  5. Kaada lopuksi joukkoon maito ja sekoita hyvin.

  6. Kaada seos pieniin tarjoilukulhoihin tai laseihin ja anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia.

  7. Tarjoile pannacotta pilkottujen ja tomusokerilla kevyesti mehustettujen mansikoiden kanssa.

Vinkki: Myös mansikkasose sopii pannacotan seuraan. Sekoita mansikat ja tomusokeri kulhossa ja soseuta ne sauvasekoittimella.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1471 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Grillissä paahtunut sokeri tekee valmisdonitseista ihanan kakkumaisia ja rapeita. Eksoottista vivahdetta saat käyttämällä thaibasilikaa hillon joukossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut donitsit

Ainekset

8
kaupan valmista sokeri- kuorrutettua donitsia
1
dl
vadelmahilloa
2
rkl
hienonnettua (thai)basilikaa
LISÄKSI
tuoreita vadelmia, kermavaahtoa

Työvaiheet

  1. Halkaise donitsit. Paista niille raidat kuumassa grillissä.

  2. Sekoita vadelmahillo ja hienonnettu (thai)basilika, sivele donitsien halkaisupinnoille. Täytä kermavaahdolla ja tuoreilla vadelmilla. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Ihanan kylmän raikas, helppo sekä hyvä terveellinen jälkiruoka tai välipala, varsinkin helteisinä päivinä.
Raejuusto on hyvä proteiinilisä, mutta ei välttämätön. Myös on herkullinen tietysti tuoreilla marjoilla ja niitähän voi myös lisätä viiliherkun päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Yhdelle tai useammalle
Valmistusaika
Valmiiseen viiliin tehtynä n. 5 -10 min
Vaikeustaso
Helppo

Viileä viiliherkku

Ainekset

1
valmis viiliannos
raejuustoa sopivasti
pakastemarjoja esim. mustikkaa, mansikkaa, vadelmia

Työvaiheet

Voit tehdä kotona viiliä annosmaljoihin itse, siemenen saat kaupan valmiista viilipurkista.
Laita kaksi teelusikallista viiliä pieneen jälkiruokakulhoon ja siihen mieleistäsi maitoa, tavallista, Hyla tai laktoositonta maitojuomaa, silloin myös siemenviilin pitää olla laktoositonta. Älä käytä rasvatonta maitoa, koska sillä ei onnistu viili niin hyvin. Anna sen olla huoneen lämmössä vuorokausi ja jos ei tule syötyä säilyy jääkaapissa kansi kulhon päällä jonkun aikaa.

Lisää hiukan ennen, kun aiot syödä viilin, raejuustoa ja pakasteiset marjat, niin ne hetken saavat sulata viilissä, jos et halua ihan jäisinä syödä niitä viilin ja raejuuston kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1471 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Nyt saa mennä mustaksi! Kuoret suojaavat pehmoista herkkusisusta, eikä niiden mustumista tarvitse pelätä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Daim-banskut

Ainekset

4
kypsää banaania
1
Daim-patukka
4
rkl
tummaa suklaata rouhittuna
4
rkl
pehmeää voita
LISÄKSI
jäätelöä

Työvaiheet

  1. Tee banaaneihin pitkittäin syvä viilto, älä halkaise pohjaa. Rouhi suklaat sekä daim ja sekoita voihin. Työnnä banaanien viiltoihin suklaavoita. Grillaa noin 10–15 minuuttia eli kunnes banaanien kuoret ovat muuttuneet mustanruskeiksi ja suklaa on sulanut.

  2. Tarjoa Daim-banskut lämpiminä jäätelön kanssa.

Kommentit (0)