Yksinkertaista mutta maukasta! Lappapuuro eli vispipuuro maistuu lämpimänä tai kylmänä maidon kanssa. Paras apuväline valmistukseen on yleiskone, joka jaksaa vaahdottaa puuron jäähdyttämättäkin.
Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Toisessa jaksossa puhutaan työelämästä, ja Hans valmistaa siskonmakkarakeittoa sekä lappa- eli vispipuuroa. Voit kuunnella jakson Suplasta.
Lappapuuro
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa vesi, sokeri ja puolukat kattilaan. Kiehauta ja vispilöi kiehuvan veden joukkoon mannaryynit. Anna kiehua noin 5–10 minuuttia miedolla lämmöllä aina silloin tällöin sekoittaen.
- Kun puuro on sakeaa, kaada se yleiskoneen kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi vispipuuroksi. Itse nautin vispipuuroni aina hieman lämpimänä kylmän maidon kanssa, mutta menee se kylmänäkin.