Hansin reseptit on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Yksinkertaista mutta maukasta! Lappapuuro eli vispipuuro maistuu lämpimänä tai kylmänä maidon kanssa. Paras apuväline valmistukseen on yleiskone, joka jaksaa vaahdottaa puuron jäähdyttämättäkin.

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Toisessa jaksossa puhutaan työelämästä, ja Hans valmistaa siskonmakkarakeittoa sekä lappa- eli vispipuuroa. Voit kuunnella jakson Suplasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 min + vaahdottaminen
Vaikeustaso
Helppo

Lappapuuro

Ainekset

1
l
vettä
2
dl
sokeria
3
dl
puolukoita
1½–2
dl
mannasuurimoita

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi, sokeri ja puolukat kattilaan. Kiehauta ja vispilöi kiehuvan veden joukkoon mannaryynit. Anna kiehua noin 5–10 minuuttia miedolla lämmöllä aina silloin tällöin sekoittaen.
  2. Kun puuro on sakeaa, kaada se yleiskoneen kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi vispipuuroksi. Itse nautin vispipuuroni aina hieman lämpimänä kylmän maidon kanssa, mutta menee se kylmänäkin.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1471 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Grillissä paahtunut sokeri tekee valmisdonitseista ihanan kakkumaisia ja rapeita. Eksoottista vivahdetta saat käyttämällä thaibasilikaa hillon joukossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut donitsit

Ainekset

8
kaupan valmista sokeri- kuorrutettua donitsia
1
dl
vadelmahilloa
2
rkl
hienonnettua (thai)basilikaa
LISÄKSI
tuoreita vadelmia, kermavaahtoa

Työvaiheet

  1. Halkaise donitsit. Paista niille raidat kuumassa grillissä.

  2. Sekoita vadelmahillo ja hienonnettu (thai)basilika, sivele donitsien halkaisupinnoille. Täytä kermavaahdolla ja tuoreilla vadelmilla. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Ihanan kylmän raikas, helppo sekä hyvä terveellinen jälkiruoka tai välipala, varsinkin helteisinä päivinä.
Raejuusto on hyvä proteiinilisä, mutta ei välttämätön. Myös on herkullinen tietysti tuoreilla marjoilla ja niitähän voi myös lisätä viiliherkun päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Yhdelle tai useammalle
Valmistusaika
Valmiiseen viiliin tehtynä n. 5 -10 min
Vaikeustaso
Helppo

Viileä viiliherkku

Ainekset

1
valmis viiliannos
raejuustoa sopivasti
pakastemarjoja esim. mustikkaa, mansikkaa, vadelmia

Työvaiheet

Voit tehdä kotona viiliä annosmaljoihin itse, siemenen saat kaupan valmiista viilipurkista.
Laita kaksi teelusikallista viiliä pieneen jälkiruokakulhoon ja siihen mieleistäsi maitoa, tavallista, Hyla tai laktoositonta maitojuomaa, silloin myös siemenviilin pitää olla laktoositonta. Älä käytä rasvatonta maitoa, koska sillä ei onnistu viili niin hyvin. Anna sen olla huoneen lämmössä vuorokausi ja jos ei tule syötyä säilyy jääkaapissa kansi kulhon päällä jonkun aikaa.

Lisää hiukan ennen, kun aiot syödä viilin, raejuustoa ja pakasteiset marjat, niin ne hetken saavat sulata viilissä, jos et halua ihan jäisinä syödä niitä viilin ja raejuuston kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1471 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Nyt saa mennä mustaksi! Kuoret suojaavat pehmoista herkkusisusta, eikä niiden mustumista tarvitse pelätä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Daim-banskut

Ainekset

4
kypsää banaania
1
Daim-patukka
4
rkl
tummaa suklaata rouhittuna
4
rkl
pehmeää voita
LISÄKSI
jäätelöä

Työvaiheet

  1. Tee banaaneihin pitkittäin syvä viilto, älä halkaise pohjaa. Rouhi suklaat sekä daim ja sekoita voihin. Työnnä banaanien viiltoihin suklaavoita. Grillaa noin 10–15 minuuttia eli kunnes banaanien kuoret ovat muuttuneet mustanruskeiksi ja suklaa on sulanut.

  2. Tarjoa Daim-banskut lämpiminä jäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 351 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Jäätelökakku on kesän hittikakku! Hauska kerrosherkku kootaan keksijäätelöistä, kermavaahdosta ja mielikuvituksellisista koristeluista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Jäätelökakku

Ainekset

1
prk (2 dl)
kuohukermaa
1
rkl
karamellilevitettä (esimerkiksi Bonne Maman)
noin 100
g
kotimaisia pakastevadelmia
50
g
raastettua tummaa suklaata
1
dl
toffeekarkkeja pieninä kuutioina
8
keksijäätelöä (Puffetia tai muuta vastaavaa keksijäätelöä)
Koristeluun
karamellilevitettä, keksejä, pakastevadelmia, marenkia, suklaata, toffeepaloja tai muita karkkeja

Työvaiheet

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta halutessasi karamellilevitteellä. (Voit myös jättää kermavaahdon maustamatta, sillä kakkuun tulee makeutta karkeista.)
  2. Lado neljä keksijäätelöä tiiviisti tarjoilulautaselle. Levitä jäätelöiden päälle noin kolmasosa kermavaahdosta. Painele jäiset vadelmat hieman pienemmiksi paloiksi ja nosta kermavaahdon pinnalle. Laita päälle suklaarouhe ja toffeepalat. Lado loput jäätelöt päälle. Kuorruta päällys ja sivut kermavaahdolla.
  3. Koristele kakku valuttamalla päälle karamellilevitettä. Viimeistele vadelmilla, kekseillä ja muilla haluamisilla makupaloilla.

VINKKI: Voit korvata karamellilevitteen halutessasi hillolla.

Kommentit (0)