Yön yli pehmenneessä brunssipuurossa maistuu itse tehty makea ja kanelinen keksitahna. Lisää joukkoon marjoja tai hedelmiä, jotka tasapainottavat makeutta.
Brunssipuuro
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kauramaito ja kaurahiutaleet kattilaan. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin yön yli.
- Jatka puuron valmistamista aamulla. Mausta seos suolalla. Kuumenna välillä sekoitellen. Keitä 2–3 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu puuromaiseksi. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.
- Annostele lautasille. Viimeistele keksitahnalla, marjoilla, marjasoseella, chiansiemenillä ja kookoslastuilla. Koristele halutessasi syötävillä kukilla ja mintulla.
Muuten varmasti hyvä ohje ja aion kokeilla, mutta olisi varmaan hyvä varoittaa, että chian siemeniä ei koskaan saisi syödä ilman liotusta. Muutama siemen ei liene haitaksi, mutta ruokalusikalliseen voi tukehtua.