
Kaksi hyvää on yhdessä tuplasti maukasta! Korvapuusteista syntyy omenapiirakalle paras pohja ikinä. Modernia, mutta samaan aikaan nostalgista.
Korvapuusti-omenapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata korvapuustirulla tai raakapakastetut korvapuustit kohmeisiksi (30 min-1 t). Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (n. 23 x 23 cm). Leikkaa taikinarulla tai korvapuustit noin sentin paksuisiksi paloiksi. Aseta palat vuoan pohjalle ja reunoille piirakan pohjaksi.
- Poista omenista siemenkodat ja lohko omenat. Sekoita 1 tl kanelia ja ½ dl fariinisokeria kulhossa omenaviipaleiden joukkoon. Kaada omenat vuokaan pullaviipaleiden päälle. Tiputa 25 g voita pieninä nokareina omenoiden päälle.
- Sekoita kulhossa 1 tl kanelia, 1 dl fariinisokeria, 100 g voita, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot. Rouhi manteleita veitsellä hienommaksi ja lisää ne kulhoon. Sekoita seos tasaiseksi ja lusikoi omenoiden päälle. Paista piirakkaa uunissa 35–40 minuuttia.
Tuota taikinaa ei taida enää saada mistään :(
Kiitos hyvästä huomiosta! Pohjaksi voi viipaloida myös raakapakastettuja korvapuusteja, lisään tiedon ohjeeseen!