Lotta Aarikka on lisännyt 23 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.

Pashajuustokakku yhdistää pashan ja juustokakun parhaat puolet.

Pääsiäisessä parasta on pasha. Tässä pääsiäisen alla ajattelin modata pashan ohjeesta myös juustokakun, joka ei vaadi valutusta ja joka toisi vaihtelua jälkiruokapöytään. Salainen ajatukseni on, että pashajuustokakkua voi tehdä myös sesongin ulkopuolella.

Koska juustokakkumassaa ei valuteta toisin kuin pashaa, lisäsin seokseen liivatelehteä, jonka voi tietenkin korvata kasvispohjaisella hyydyttäjällä. Lisäksi, jos lähikaupasta ei löydy appelssiinituorejuustoa, sen voi korvata maustamattomalla tuorejuustolla ja parilla ruokalusikallisella appelssiinimarmeladia. Siinä tapauksessa kuitenkin suosittelen vähentämään sokerin määrää 1,5 desilitraan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-10
Valmistusaika
30 min. + vrk
Vaikeustaso
Helppo

Pashajuustokakku

Ainekset

Pohja
300
g
Digestive-keksejä
100
g
voita
Kakkumassa
100
g
voita
2
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
kanamuna
2
dl
kuohukermaa
500
g
maitorahkaa
180
g
appelsiinituorejuustoa
2
liivatelehteä
Lisäksi
rusinoita
pähkinä- ja/tai mantelirouhetta

Työvaiheet

Murskaa keksit ja sulata voi, ja sekoita se keksinmuruihin.

Kaada muruseos irtopohjavuokaan ja painele se tasaiseksi vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään.

Lisää muna vatkaten joukkoon ja sen jälkeen maitorahka, kerma ja tuorejuusto.

Kaada seos kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä hitaasti sekoittaen, kunnes se löystyy ja alkaa höyrytä.

Sulata lionneet liivatelehdet tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä ja sekoita kakkumassaan.

Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Ripottele joukkoon rusinoita ja pähkinärouhetta. Nosta kylmään hyytymään vähintään kuudeksi tunniksi, mutta mielellään seuraavaan päivään.

Kommentit (3)

Vierailija

Tuleeko kakkumassaan kermaa?

mummolassa

Niin missä ohjeessa on kerma? kun sanotaan että lisätään kerma mutta ainesosaluettelossa ei sitä ole?? paljonko kermaa ??

Vierailija

Niin,missä kerma??

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1180 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1180 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pehmeiksi paahtuvien luumujen ja hasselpähkinöiden hurmaava tuoksu nostattaa veden kielelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäinen luumupaistos

Ainekset

8–9
luumua
1
appelsiini
100
g
huoneenlämpöistä voita
dl
fariinisokeria
2
munaa
2
dl
vehnäjauhoja
dl
hasselpähkinäjauhetta
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Pinnalle
½
dl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (22 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Voit paistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa (Ø 22 cm).
  2. Leikkaa luumut puoliksi ja poista kivet. Raasta appelsiinista kuori ja purista ½ dl mehua.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
  4. Sekoita jauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään toisesssa kulhossa. Kääntele jauhoseos voivaahdon sekaan. Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
  5. Kaavi taikina vuokaan. Laita luumut taikinan pinnalle, mutta älä paina niitä syvälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.
  6. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsä.

Vinkki! Purista lopusta appelsiinista mehua salaatinkastikkeeseen tai kalan tai lihan marinadiin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3406 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1180 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.