Pashajuustokakku yhdistää pashan ja juustokakun parhaat puolet.
Pääsiäisessä parasta on pasha. Tässä pääsiäisen alla ajattelin modata pashan ohjeesta myös juustokakun, joka ei vaadi valutusta ja joka toisi vaihtelua jälkiruokapöytään. Salainen ajatukseni on, että pashajuustokakkua voi tehdä myös sesongin ulkopuolella.
Koska juustokakkumassaa ei valuteta toisin kuin pashaa, lisäsin seokseen liivatelehteä, jonka voi tietenkin korvata kasvispohjaisella hyydyttäjällä. Lisäksi, jos lähikaupasta ei löydy appelssiinituorejuustoa, sen voi korvata maustamattomalla tuorejuustolla ja parilla ruokalusikallisella appelssiinimarmeladia. Siinä tapauksessa kuitenkin suosittelen vähentämään sokerin määrää 1,5 desilitraan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6-10
30 min. + vrk
Helppo
Pashajuustokakku
Ainesosat
Pohja
300
g
Digestive-keksejä
100
g
voita
Kakkumassa
100
g
voita
2
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
kanamuna
2
dl
kuohukermaa
500
g
maitorahkaa
180
g
appelsiinituorejuustoa
2
liivatelehteä
Lisäksi
rusinoita
pähkinä- ja/tai mantelirouhetta