
Pashajuustokakku yhdistää pashan ja juustokakun parhaat puolet.
Pääsiäisessä parasta on pasha. Tässä pääsiäisen alla ajattelin modata pashan ohjeesta myös juustokakun, joka ei vaadi valutusta ja joka toisi vaihtelua jälkiruokapöytään. Salainen ajatukseni on, että pashajuustokakkua voi tehdä myös sesongin ulkopuolella.
Koska juustokakkumassaa ei valuteta toisin kuin pashaa, lisäsin seokseen liivatelehteä, jonka voi tietenkin korvata kasvispohjaisella hyydyttäjällä. Lisäksi, jos lähikaupasta ei löydy appelssiinituorejuustoa, sen voi korvata maustamattomalla tuorejuustolla ja parilla ruokalusikallisella appelssiinimarmeladia. Siinä tapauksessa kuitenkin suosittelen vähentämään sokerin määrää 1,5 desilitraan.
Pashajuustokakku
Ainekset
Työvaiheet
Murskaa keksit ja sulata voi, ja sekoita se keksinmuruihin.
Kaada muruseos irtopohjavuokaan ja painele se tasaiseksi vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään.
Lisää muna vatkaten joukkoon ja sen jälkeen maitorahka, kerma ja tuorejuusto.
Kaada seos kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä hitaasti sekoittaen, kunnes se löystyy ja alkaa höyrytä.
Sulata lionneet liivatelehdet tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä ja sekoita kakkumassaan.
Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Ripottele joukkoon rusinoita ja pähkinärouhetta. Nosta kylmään hyytymään vähintään kuudeksi tunniksi, mutta mielellään seuraavaan päivään.
Tuleeko kakkumassaan kermaa?
Niin missä ohjeessa on kerma? kun sanotaan että lisätään kerma mutta ainesosaluettelossa ei sitä ole?? paljonko kermaa ??
Niin,missä kerma??