
Kuohkeassa suklaamoussessa maistuu tuhti tumma suklaa ja vivahdus merisuolaa. Täyteläinen ja tyylikäs jälkiruoka tekee yksinkertaisestakin ateriasta juhlan.
Täydellinen suklaamousse
Ainekset
Työvaiheet
- Murskaa suklaa omassa paketissaan pöytää vasten. Kaada suklaamurska lämmön kestävään metalli- tai lasikulhoon.
- Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihin.
- Valmistele vesihaude. Lisää pienen kattilan pohjalle vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Laske sitten lämpöä pienemmälle ja aseta suklaakulho päälle niin, ettei kulhon pohja kosketa vettä. Sekoita suklaata muutaman kerran sulamisen aikana. Sekoita paloiteltu huoneenlämpöinen voi joukkoon. Nosta kulho pois vesihauteesta.
- Lämmitä 1 dl kermaa pienessä kasarissa tai mikrossa kädenlämpöiseksi ja kaada suklaa-voiseokseen. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Mausta pienellä ripauksella merisuolahiutaleita. Tarkista, että seos on hieman kädenlämpöistä lämpimämpää mutta ei kuumaa. Lisää sitten joukkoon huoneenlämpöiset keltuaiset. Sekoita.
- Ota esiin puhdas ja kuiva kulho valkuaisia varten. Vatkaa valkuaisia kulhossa, kunnes ne ovat vaahtoutuneet. Lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa. Lisää valkuaisvaahto suklaaseoksen joukkoon kolmessa erässä kevyesti kääntäen samalla kulhoa pyöritellen. Älä sekoita, ettei kuohkeus kärsi.
- Jaa massa kulhoihin, laseihin tai kuppeihin, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.
- Nosta annokset kylmästä juuri ennen tarjoilua. Sirottele pinnalle tummaa kaakaojauhetta ja pieni ripaus merisuolahiutaleita ja nosta päälle lusikallinen löysäksi vatkattua kermavaahtoa.