
Perinteinen mätidippi nousee aivan uudelle tasolle, kun ranskankerman joukkoon sekoitetaan uunissa paahdettua kermaa.
Bliniaika on parhaimmillaan ja se tarkoittaa kuohkeita, pinnaltaan rapeaksi paistettuja lättyjä sekä herkullisia lisukkeita.
Tällä reseptillä teet parhaista parhaimman mätidipin, joka täyteläinen ja hennon paahteinen. Niksi on sekoittaa ranskankerman joukkoon paahdettua kermaa.
Kerma valmistetaan nimensä mukaisesti uunissa paahtamalla. Kuohukerma kaadetaan uunivuokaan ja sitä paahdetaan, kunnes sen pinta on kunnolla ruskistunut. Tämä tiivistää kerman rakennetta sekä makua, tehden siitä aavistuksen karamellimaisen.
Huoneenlämmössä jäähtynyt kerma soseutetaan ruskistuneine pintoineen sauvasekoittimella, jonka jälkeen mätidipin loputkin ainekset voidaan lisätä joukkoon. Valmis dippi jähmettyy mukavasti ja maut tasoittuvat, jos sen antaa olla jääkaapissa muutaman tunnin ennen tarjoilua.
Paahtokerma-mätidippi
Ainekset
Työvaiheet
-
Kaada kerma uuninkestävään pieneen vuokaan (20 cm x 20 cm). Paahda kermaa 225-asteisessa uunissa keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes se on saanut ruskean pinnan. Jäähdytä huoneenlämmössä.
-
Kaavi kerma vuoasta kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
-
Kuori ja hienonna sipuli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista 1 rkl mehua.
-
Sekoita dipin ainekset kulhossa, jätä mätiä koristeluun. Tarjoa sipsien kanssa.