Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3400 reseptiä.
Linkitetty 98 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Mustaherukka-britakakun marenkipinnan alla on tumma, suklaalla maustettu pohja. Pehmeässä jugurtti-kermatäytteessä tuntuu mustaherukkahillokkeen lempeä puraisu. Tämä tyylikäs kakku sopii juhliin kuin juhliin.

Vinkki! Voit valmistaa britapohjan etukäteen pakastimeen. Täytä kakku jäisenä, jolloin kakkulevyjen käsittely on helpompaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12
Valmistusaika
55 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustaherukka-britakakku

Ainekset

Mustaherukkahilloke
3
dl
mustaherukoita
rkl
sokeria
2
tl
vettä
Pohja
4
kananmunankeltuaista (M-kokoisen munan)
50
g
tummaa suklaata
150
g
huoneenlämpöistä voita
dl
sokeria
2
dl
vehnäjauhoja
3
rkl
kaakaojauhetta
2
tl
leivinjauhetta
dl
maitoa
Pinnalle
4
kananmunanvalkuaista
2
dl
erikoishienoa sokeria (Siro)
Mustaherukka-jugurttitäyte
50
g
tummaa suklaata
2
dl
kuohukermaa
1
tl
vaniljasokeria
200
g
turkkilaista jugurttia
2–3
dl
mustaherukkahilloketta
Koristeluun
2
dl
mustaherukoita

Työvaiheet

  1. Laita mustaherukkahillokkeen marjat, sokeri ja vesi pieneen kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna poreilla noin 4 minuuttia, kunnes marjat ovat pehmenneet. Jäähdytä hilloke. Voit keittää hillokkeen valmiiksi jo kakun leipomista edeltävänä päivänä.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja voitele paperi.
  3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Rouhi pohjaan tuleva suklaa.
  4. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  5. Sekoita kuivat aineet ja suklaarouhe keskenään ja kääntele seos voi-sokerivaahtoon. Lisää maito. Levitä taikina leivinpaperille ohueksi kerrokseksi.
  6. Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeria ¼ dl kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes marenki on sileää ja kiiltävää.
  7. Levitä marenki pohjataikinan päälle. Älä levitä marenkia aivan reunoja myöten, sillä se paisuu kypsyessään ja voi tarttua uunipellin reunoihin.
  8. Paista pohjaa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea. Anna pohjan jäähtyä.
  9. Rouhi suklaa täytettä varten. Vaahdota kerma, mausta se vaniljasokerilla ja sekoita jogurtti joukkoon. Kääntele mustaherukkahilloke ja rouhittu suklaa kerma-jogurttiseokseen.
  10. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja puoliksi. Nosta toinen pohja tarjoiluvadille. Levitä täyte päälle ja nosta toinen levy kanneksi. Koristele kakku mustaherukoilla.

Vinkki: Täytä kakku vasta juuri ennen tarjoamista, jotta se pysyy rapeana.

Kommentit (1)

Yaffa

Olen tehnyt Britas tårtaa monesti ja aina ihmettelen näitä uusia ohjeita, jossa pohja ja marenki laitetaan yhtä aikaa uuniin. Parempi lopputulos (niin kuin toscakakussakin) tulee kun ensin paistetaan pohja puolikypsäksi ja lopuksi vasta marenki. Tässä kohtaa  uuni ylälämmölle. Nämä on näitä kääntäjien ongelmia koska ne eivät tiedä ruuanlaitosta "mitään" ( englannin cummin on suomeksi jeera, suomen kumina on caraway;  Ben&jerrys jäädytetyn piparitaikinanohjeessa pitää jauhot lämpökäsitellä,mutta ei meillä, koska meidän jauhot eivät sisällä taudinaiheuttajia!) Lipsahti vähän aiheesta, sorry.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Marjaisat minipiirakat syntyvät kätevästi valmistaikinasta. Juju on mehevässä pistaasitäytteessä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
40 min + sulatus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Marjaisat frangipane-muffinit

Ainekset

1
pkt (400 g)
murotaikinaa (esim. Sunnuntai)
2
pss (á 70 g)
paahdettua pistaasirouhetta (esim. Meira)
4
munaa
1
dl
sokeria
4
rkl
vehnäjauhoja
3
rkl
huoneenlämpöistä voita
Lisäksi
1
rs (125 g)
vadelmia
1
rs (250 g)
mansikoita

Työvaiheet

  1. Sulata piiraspohjaa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Laita pistaasirouhe tehosekoittimeen. Surauta jauhemaiseksi.
  3. Yhdistä kulhossa munat, pistaasijauhe, sokeri, vehnäjauhot ja pehmeä voi. Sekoita tasainen tahna.
  4. Leikkaa taikinalevy kuuteen osaan. Laita muffinssipellin koloihoin paperiset vuoat. Painele taikinapalat vuokiin.
  5. Lusikoi täyte taikinapohjille. Paina täytteeseen marjoja. Aseta muutama marja myös pinnalle.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.