Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Tarjoa karpaloilla maustettu amerikkalainen nyhtöpulla italialaisen suklaakahvin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16-20 annosta
Valmistusaika
45 min + 3 t + 12 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pull apart bread

Ainekset

5
dl
täysmaitoa
dl
sulatettua neitsytkookosöljyä
dl
sokeria
2
tl
kuivahiivaa
9½ + 1¼
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
soodaa
2
tl
suolaa
Karpalo-kookostäyte
1
dl
kuivattuja karpaloita
½
dl
portviiniä tai karpalomehua
100
g
huoneenlämpöistä voita
1
dl
tomusokeria
1
dl
kookoshiutaleita tai -lastuja
Kuorrutus
dl
tomusokeria
½
dl
vettä
karpaloiden liotusliemi
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita karpalot portviiniin tai mehuun likoamaan leipomista edeltävänä iltana. Anna tekeytyä huoneenlämmössä yön yli.
  2. Kuumenna maito, öljy ja sokeri kattilassa kiehuvaksi mutta älä keitä. Kaada leivontakulhoon ja anna jäähtyä, kunnes neste on 42-asteista.
  3. Yhdistä hiiva ja 9 1/2 desiä jauhoja ja lisää nesteeseen. Alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota liinan alla 1 tunti.
  4. Yhdistä leivinjauhe, sooda, suola ja1 1/4 dl jauhoja ja alusta ne nopeasti taikinaan. Anna taikinan kohota vielä1 tunti jääkaapissa.
  5. Voitele 2 pitkää vuokaa (n. 25 cm) voilla. Valmistele täyte. Siivilöi karpalot ja ota liotusliemi talteen. Vaahdota voi ja tomusokeri sähkövatkaimella.
  6. Nosta taikina jauhotetulle työpöydälle ja kauli levyksi (n. 45 x 50 cm) kuin korvapuusteja tehdessä. Levitä voivaahto veitsellä taikinalle ja ripottele karpalot ja kookoslastut pinnalle. Leikkaa taikina 6 kaitaleeksi (lev. n. 7 cm). Nosta taikinakaitaleet päällekkäin; taikina on löysää, eikä haittaa, vaikka kaitaleet hiukan venyvät. Leikkaa kaitalekeko 6 cm:n paloiksi. Jaa palat vuokiin ja nosta palat pystyyn, niin että viipalointi näkyy. Anna pullakakkujen kohota leivinliinan alla 20 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  7. Paista pullia uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
  8. Sekoita tomusokeri ja neste sileäksi ja valuta pullakakkujen päälle. Ripottele hiukan suolaa pinnalle. Tarjoa italiaisen bicerin-suklaakahvin kanssa.

Bicerin-suklaakahvi

Ainekset

100
g
tummaa suklaata
dl
täysmaitoa
2
annosta
vahvaa espressoa

Työvaiheet

  1. Rouhi suklaa. Kiehauta sukaa ja maito kattilassa mutta älä keitä. Nosta sivuun odottamaan. Valmista espresso.
  2. Täytä kuumuutta kestävät jalalliset lasit suklaamaidolla ja kaada espresso päälle.

Vinkki! Tarjoa kahvi karpaloilla maustetun nyhtöpullan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Marjaisat minipiirakat syntyvät kätevästi valmistaikinasta. Juju on mehevässä pistaasitäytteessä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
40 min + sulatus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Marjaisat frangipane-muffinit

Ainekset

1
pkt (400 g)
murotaikinaa (esim. Sunnuntai)
2
pss (á 70 g)
paahdettua pistaasirouhetta (esim. Meira)
4
munaa
1
dl
sokeria
4
rkl
vehnäjauhoja
3
rkl
huoneenlämpöistä voita
Lisäksi
1
rs (125 g)
vadelmia
1
rs (250 g)
mansikoita

Työvaiheet

  1. Sulata piiraspohjaa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Laita pistaasirouhe tehosekoittimeen. Surauta jauhemaiseksi.
  3. Yhdistä kulhossa munat, pistaasijauhe, sokeri, vehnäjauhot ja pehmeä voi. Sekoita tasainen tahna.
  4. Leikkaa taikinalevy kuuteen osaan. Laita muffinssipellin koloihoin paperiset vuoat. Painele taikinapalat vuokiin.
  5. Lusikoi täyte taikinapohjille. Paina täytteeseen marjoja. Aseta muutama marja myös pinnalle.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.