
Tarjoa karpaloilla maustettu amerikkalainen nyhtöpulla italialaisen suklaakahvin kanssa.
Pull apart bread
Ainekset
Työvaiheet
- Laita karpalot portviiniin tai mehuun likoamaan leipomista edeltävänä iltana. Anna tekeytyä huoneenlämmössä yön yli.
- Kuumenna maito, öljy ja sokeri kattilassa kiehuvaksi mutta älä keitä. Kaada leivontakulhoon ja anna jäähtyä, kunnes neste on 42-asteista.
- Yhdistä hiiva ja 9 1/2 desiä jauhoja ja lisää nesteeseen. Alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota liinan alla 1 tunti.
- Yhdistä leivinjauhe, sooda, suola ja1 1/4 dl jauhoja ja alusta ne nopeasti taikinaan. Anna taikinan kohota vielä1 tunti jääkaapissa.
- Voitele 2 pitkää vuokaa (n. 25 cm) voilla. Valmistele täyte. Siivilöi karpalot ja ota liotusliemi talteen. Vaahdota voi ja tomusokeri sähkövatkaimella.
- Nosta taikina jauhotetulle työpöydälle ja kauli levyksi (n. 45 x 50 cm) kuin korvapuusteja tehdessä. Levitä voivaahto veitsellä taikinalle ja ripottele karpalot ja kookoslastut pinnalle. Leikkaa taikina 6 kaitaleeksi (lev. n. 7 cm). Nosta taikinakaitaleet päällekkäin; taikina on löysää, eikä haittaa, vaikka kaitaleet hiukan venyvät. Leikkaa kaitalekeko 6 cm:n paloiksi. Jaa palat vuokiin ja nosta palat pystyyn, niin että viipalointi näkyy. Anna pullakakkujen kohota leivinliinan alla 20 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Paista pullia uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
- Sekoita tomusokeri ja neste sileäksi ja valuta pullakakkujen päälle. Ripottele hiukan suolaa pinnalle. Tarjoa italiaisen bicerin-suklaakahvin kanssa.
Bicerin-suklaakahvi
Ainekset
Työvaiheet
- Rouhi suklaa. Kiehauta sukaa ja maito kattilassa mutta älä keitä. Nosta sivuun odottamaan. Valmista espresso.
- Täytä kuumuutta kestävät jalalliset lasit suklaamaidolla ja kaada espresso päälle.
Vinkki! Tarjoa kahvi karpaloilla maustetun nyhtöpullan kanssa.