
Mansikkakakku kesällä on must! Tällä kertaa pohjaksi valmistetaan pehmeäksi kypsennetty klassinen marenkikakku, joka täytetään kermarahkalla ja ruusuvedellä maustetuilla mansikoilla.
Pavlova on täydellinen jälkiruoka mihin tahansa aikaan vuodesta. Sen voi täyttää aina sesongin parhaimmilla hedelmillä ja marjoilla.
Pavlovaa varten tehdään marenki, jonka vatkaaminen tarpeeksi kovaksi ja kiiltäväksi on avainasemassa onnistumisen suhteen. Erikoishienon sokerin käyttäminen ja sen lisääminen pienissä erissä tai ohuena nauhana koko ajan samalla vatkaten edesauttaa tasaisen lopputuloksen saamista.
Tämä pavlova jää keskeltä tahmeaksi ja on reunoilta rapsakan rapea. Täytteeksi vatkataan vaniljarahka-kermaseos. Pavlovan kruunu ovat ruusuveden ja sitruunamelissan maustamat mansikkaviipaleet.
Vinkki! Jos haluat päästä todella helpolla, käytä kaupan valmista marenkilevyä.
Vaniljapavlova ja ruusumehustetut mansikat
Ainekset
Työvaiheet
-
Vatkaa valkuaisia kulhossa kevyesti sähkövatkaimella. Lisää puolet sokerista ja jatka vatkaamista voimakkaasti. Sekoita maissitärkkelys jäljellä olevaan sokeriin. Lisää seosta vähitellen vaahtoon koko ajan vatkaten niin, että lopputulos on kovaa ja kiiltävää. Sekoita joukkoon sitruunamehutilkka.
-
Piirrä leivinpaperiarkille kakkualustasi kokoinen ympyrä. Öljyä ympyrä kevyesti, jotta kypsä marenkilevy irtoaa helpommin. Levitä alueelle kerros valkuaisvaahtoa. Nostele reunoille loppu vaahto ja nostele sitä hieman, että syntyy huippuja.
-
Paista pohjaa 125-asteisessa uunissa 1½–2 tuntia, kunnes pinta on oljenvaalea. Laita lämpö pois ja jätä marenki kuivumaan jäähtyneeseen uuniin noin tunniksi.
-
Tee ruusumehustetut mansikat. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna mehustua noin 25 minuuttia.
-
Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele loput ainekset joukkoon. Kokoa pavlova vasta juuri ennen tarjoilua, jotta se ei vety. Nosta marenkilevyn päälle vaniljavaahtoa ja päälle ruusumehustettuja mansikoita.
Ihana resepti!
Mistä/minkälaisesta kaupasta ja minkä tuotteiden joukosta ruusuvettä löytää? Kun tuohon reseptiin käytetään ruusuvettä vain 2 tl, kuinka pieninä annoksina sitä myydään pienimmillään? Ts. mihin muuhun ruusuvettä käytetään/voi käyttää?
Hei!
Ruusuvettä saa itämaisiin elintarvikkeisiin keskittyneistä marketeista. Varmasti myös jostain verkkokaupasta on tilattavissa. Sitä myydään noin 100ml lasipurkiessa ja, käyttömahdolliksuuksia ovat erilaiset jälkiruoat. Lisäksi jos ruusun tuoksusta tykkää, sitä voi myös käyttää huonetuoksuna.