
Taittele galette rennosti ja kätke sen uumeniin perunaa, kurpitsaa, karamellisoituneita salottisipuleita ja reilusti cheddarjuustoa.
Peruna-kurpitsagalette
Ainekset
Työvaiheet
- Tee taikina. Sekoita tuorejuusto, voi, jauhot, leivinjauhe, suola ja timjami nopeasti kulhossa. Älä vaivaa taikinaa, ettei se sitkisty. Kääri taikina tuorekelmuun ja anna tasaantua jääkaapissa 30 minuuttia.
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Valmista täyte. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne ohuenohuiksi viipaleiksi. Huuhtele kurpitsa ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi tai ohuiksi viipaleiksi. Laita perunat ja kurpitsat kulhoon. Kaada 3 rkl öljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Kumoa seos leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista noin 15 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
- Kuori ja puolita sipulit. Mittaa 3 rkl öljyä paistinpannuun ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa sokeri joukkoon.
- Kokoa piiras. Jaa taikina 2 osaan. Kauli palat jauhotetulla pöydällä soikioiksi. Ripottele päälle juustoraaste. Asettele perunat, kurpitsat ja sipulit päälle. Halutessasi voit lisätä täytteeseen kuutioitua ja paistettua pancettaa tai pekonia.
- Voitele taikinan reunat kevyesti vatkatulla kananmunalla ja taittele ne rennosti täyteaineiden päälle. Voitele myös päälle taitellut reunat. Laita piirakat uuniin noin 15 minuutiksi.
- Ripottele paistetulle piirakalle juustoraastetta ja timjaminlehtiä. Tarjoa heti tai lämmitä myöhemmin, sillä piiras maistuu parhaalta lämpimänä.