Lahjo läheisiäsi suloisilla suklaalevyillä, jotka valmistuvat helposti kotikeittiössä. Näiden kanssa on vain luovuus rajana!
Voit tehdä suklaalevyistä helposti eri versioita. Kokeile vaikka näitä yhdistelmiä:
- valkosuklaa + kookoslastut ja mustikkajauhe
- tumma suklaa + saksanpähkinät ja sormisuola
- tumma suklaa + ranskanpastillit tai piparminttutangot
- valkosuklaa + pakastekuivatut vadelmat ja turkinpippuri
Itse tehty suklaalevy
Ainekset
Työvaiheet
- Piirrä paperille neljä suorakulmiota muutamien senttien päähän toisistaan. Pitkä sivu voi olla noin 8 cm ja lyhyt noin 5 cm. Aseta paperi pellille tai tarjottimelle ja laita sen päälle leivinpaperi.
- Rouhi suklaa. Sulata suklaa mikrossa: lämmitä ensin 15 sekuntia, sekoita. Lämmitä sitten 10 sekunnin pätkissä välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulaa.
- Valuta sula suklaa suorakaiteiden mukaisesti leivinpaperille. Auta suklaata asettumaan pikkulusikan avulla. Ei haittaa, vaikka suklaa menisi vähän viivoista yli. Ripottele päälle pähkinärouhe ja fudgepalat. Nosta jääkaappiin jähmettymään 15 minuutiksi.
Ok
Kuinka kauan nämä suklaat säilyy?
Periaatteessa suklaa säilyy hyvin, mutta tumma suklaa harmaantuu kylmässä, kun se on sulatettu tavalliseen tapaan (eli temperoimatta). Valkosuklaa on pitkään säilytettäessä siksi varmempi valinta tällaisiin rentoihin suklaalevyihin.
Kaikki muut reseptissä mainitut höysteet kestävät hyvin säilytystä paitsi pakastekuivatut marjat, jotka imaisevat itseensä kosteutta. Ihan tarkkaa aikaa säilyvyydestä on kuitenkaan vaikea antaa!
Kiitos tiedosta😊