Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
15:17 | 17.11.2021

Pikkujoulujen leikkelelauta

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Näyttävä charcuterie eli leikkelelauta on helppo koostaa lähes kokonaan kaupan antimista. Muutama tähtitarjottava, kuten herkullisen suklainen kirsikkahillo tai valkosuklaakinuskilla hunnutettu valkohomejuusto, tuovat käsityöleiman. 

Juustotarjotin on tuttu tarjottava glögi-iltaan. Yhtä helposti syntyy myös näyttävä leikkelelauta, jonka voi koostaa lähes kokonaan kaupasta valmiina löytyvistä aineksista.

Ideana on taitella vadille tai kauniille leikkuulaudalle erilaisia leikkeleitä, kuten salamiviipaleita ja ohutta ilmakuivattua kinkkua. Leikkeleiden lomaan sopivat tuoreet paloitellut sekä kuivatut hedelmät, oliivit ja pähkinät. Makeat marmeladitkin toimivat yllättävän hyvin suolaisessa seurassa.

Halutessaan leikkelelaudan voi höystää yhdellä tai kahdella itse tehdyllä herkulla. Tästä reseptistä löytyvät ideat valkosuklaakinuskilla päällystettyyn valkohomejuustoon sekä kirsikkahilloon, joka valmistuu helposti kaupan pakastekirsikoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
noin 10 annosta
30 min
Helppo

Pikkujoulujen leikkelelauta

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

salamia ja muita leikkeleitä, pähkinöitä, tuoreita ja kuivattuja hedelmiä, suolakeksejä ja marmeladeja
3 pientä kiekkoa
(n. 150 g)
valkohomejuustoa
Valkosuklaakinuski
2
dl
kuohukermaa
2
dl
fariinisokeria
50
g
valkosuklaata
Päälle
3
dl
suolapähkinäsekoitusta

Vaiheet

  1. Asettele leikkeleet, pestyt ja paloitellut hedelmät, keksit, juustokiekot ja muut ainekset näyttävästi vadille.
  2. Tee valkosuklaakinuski. Sekoita kuohukerma ja fariinisokeri kattilassa ja anna kiehua hiljalleen sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes kastike on keittynyt kinuskiksi. Siirrä pois levyltä.
  3. Paloittele valkosuklaa kinuskin joukkoon, ja sulata sekoitellen. Anna jäähtyä hetki, ja kaada kädenlämpöinen valkosuklaakinuski juustokiekkojen päälle. 
  4. Koristele juustot suolapähkinöillä. 

Glögillä maustettu kirsikka-suklaahillo

Ainesosat

250
g
pakastekirsikoita (esim. Pirkka Parhaat)
2½
dl
hillosokeria
1
tl
sitruunamehua
25
g
tummaa suklaata
loraus
(noin 1 rkl)
glögiä

Vaiheet

  1. Sulata kirsikat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Sekoita sose, sitruunamehu ja hillosokeri kattilassa. Anna kiehua 10 minuuttia, sekoita välillä. Ota kattila liedeltä ja poista vaahtokuori. Raasta tai hienonna suklaa hyvin hienoksi ja sulata hillon joukkoon. Lorauta lopuksi glögiä sekaan. Purkita puhtaisiin purkkeihin. Säilytä viileässä.
  2. Tarjoa hillo leikkelelaudan osana.
Lisää aiheesta
  • Näyttävä mutta vaivaton juustotarjotin on juhlakauden helpoin jälkkäri
Tilaa Glorian ruoka & viini
Kemut
juustolautanen
pikkujoulu
pikkujoulut

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Hasselbackan punajuuret

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini