Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Malja keväälle! Ihanat seljankukkadrinkit maistuvat terästettyinä tai alkoholittomina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Seljankukkadrinkki

Ainekset

2
dl
seljankukkamehutiivistettä (Brunneby)
1
l
kivennäisvettä
1
dl
vodkaa
½
dl
sitruunamehua
Koristeeksi
1
luomusitruuna

Työvaiheet

  1. Viilennä mehutiiviste ja kivennäisvesi jääkaapissa.
  2. Mittaa juomat ja sitruunamehu kannuun ja sekoita.
  3. Jaa laseihin ohuet sitruunaviipaleet ja kaada juoma niiden päälle.

Vinkki! Jos haluat drinkistä alkoholittoman, se maistuu hyvin myös ilman vodkaa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 222 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Viritä gin & tonic kesään raparperisiirapilla! Cocktail sopii hyvin esimerkiksi kesäjuhlien alkujuomaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperilla maustettu GT

Ainekset

dl
giniä
4
rkl
raparperisiirappia (ohje alla)
8
dl
tonicia
Lisäksi
jäitä, muutama oksa minttua
Raparperisiirappi
1
dl
raparperia ohuina viipaleina
1
dl
sokeria
1
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Tee raparperisiirappi. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Siivilöi seos.
  2. Valmista juoma. Kaada gini ja siirappi laseihin. Täytä jäillä. Pidennä tonicilla ja sekoita hyvin. Viimeistele mintulla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2568 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kippis keväälle! Hapokas raparperi ja viinin kuplat tekevät seljankukkajuomasta tasapainoisen ja raikkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 lasillista
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-seljankukkakuohuva

Ainekset

150
g
tuoretta raparperia (1 varsi)
2
dl
seljankukkamehutiivistettä
1
dl
vettä
1
rkl
sokeria
Lisäksi
jääpaloja
roseekuohuviiniä tai alkoholitonta kuohuviiniä
(syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Paloittele raparperi ja laita se teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää mehu, vesi ja sokeri, soseuta seos tasaiseksi, noin 1 minuutti. Siivilöi seos kulhoon tai kannuun.

  2. Jaa mehuseos neljään lasiin. Lisää jokaiseen lasiin 4–5 jääpalaa ja täytä lasit kuohuviinillä. Voit koristella juoman kukilla.

Vinkki Tee mehua kerralla hieman enemmän. Se säilyy jääkaapissa tiiviissä rasiassa useita päiviä.

Kommentit (0)

Vegebixin keittokirja on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">K.O.</span>
Kuva: K.O.

Pääsiäisen kahviherkussa suklaakuoreen kätkeytyy likööriyllätys!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min.
Vaikeustaso
Helppo

Pääsiäisen dalgonakahvi

Ainekset

2
rkl
pikakahvirakeita
2
rkl
ruokosokeria
2
rkl
kuumaa vettä
Alpro Barista mantelijuomaa tai vastaavaa maitojuomaa
jääpaloja
Baileys-likööriä
Kinder-suklaamuna
karkkeja koristeluun, esim. Polly, Lakrids

Työvaiheet

Lisää pikakahvimurut, sokeri ja kuuma vesi kulhoon. Vaahdota sähkövatkaimella 2-3 minuuttia, kunnes aineksista muodostuu jämäkkä ja kuohkea vaahto.
Laita lasiin 3-4 jääpalaa ja täytä 3/4 lasista käyttämälläsi kylmällä maitojuomalla.
Lusikoi päälle kahvivaahto.

Koristelua varten kuumenna veitsenterää hetki kuuman veden alla, kuivaa veitsi ja leikkaa varovasti Kinder-munasta sen verran yläosasta pois, että saat poistettua yllätyskapselin. (Kannattaa ainakin ensikertalaisena varata muutama extramuna rikkoutumisen varalle!) Täytä suklaamuna Baileys-liköörillä ja asettele dalgonakahvin koristeeksi. Koristeluja varten voit pujotella esim. Polly-karkkeja taikka Lakrids-kuulia hammastikkuihin ja antaa mielikuvituksen lentää!

Sekoittele kahvihetken alkuun lasissa kahvivaahto ja maitojuoma esim. pillillä.
Baileysin voit nauttia munankuoresta shottina tai antaa sen hulahtaa lisämausteeksi kahvia sekoitellessa.
Herkullista pääsiäistä!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2568 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Tuomas Kolehmainen

Pääsiäissaarilta innoituksen saanut trooppisen raikas cocktail enteilee jo kesää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min + siirapin valmistus
Vaikeustaso
Helppo

Tyynenmeren pääsiäinen

Ainekset

4
cl
tummaa rommia
4
cl
ananasmehua
2
cl
sitruunamehua
2
cl
sahramisiirappia (ks. ohje)
3
tippaa angostura-bitteriä jäitä
(ananaksen lehti koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Mittaa juoman aineet angostura-bitteriä lukuun ottamatta cocktail-ravistimeen tai tiiviiseen lasipurkkiin.

  2. Täytä ravistin tai lasipurkki jäillä, sulje kansi ja ravista voimakkaasti 10 sekuntia. Kaada juoma lasiin ja lisää angostura-bitteri juoman pinnalle. Koristele juoma halutessasi ananaksen lehdellä.

Vinkki Isompi annos juomaa valmistuu kätevästi tehosekoittajassa. Laita kaikki aineet angostura-bitteriä lukuun ottamatta tehosekoittajaan, lisää kaksi jääpalaa annosta kohti ja anna koneen käydä, kunnes jäät ovat murskaantuneet.

Sahramisiirappi

Ainekset

dl
sokeria
1
dl
vettä
¼
pussia (noin 0,1 g)
sahramia

Työvaiheet

  1. Kuumenna sokeria ja vettä kattilassa, kunnes sokeri liukenee. Lisää sahrami, sekoita ja anna siirapin jäähtyä.

Vinkki Mittaa sahrami varovasti, koska liiallinen määrä tekee mausta tunkkaisen.

Kommentit (0)