Kodin Kuvalehti on lisännyt 596 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Malja keväälle! Ihanat seljankukkadrinkit maistuvat terästettyinä tai alkoholittomina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Seljankukkadrinkki

Ainekset

2
dl
seljankukkamehutiivistettä (Brunneby)
1
l
kivennäisvettä
1
dl
vodkaa
½
dl
sitruunamehua
Koristeeksi
1
luomusitruuna

Työvaiheet

  1. Viilennä mehutiiviste ja kivennäisvesi jääkaapissa.
  2. Mittaa juomat ja sitruunamehu kannuun ja sekoita.
  3. Jaa laseihin ohuet sitruunaviipaleet ja kaada juoma niiden päälle.

Vinkki! Jos haluat drinkistä alkoholittoman, se maistuu hyvin myös ilman vodkaa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1941 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje: Christina Aaltio Kuva: Panu Pälviä

Oikotie vappuonneen on kupliva simacocktail.

Sima on kevään sesonkijuomien ykkönen ja lyömätön juhlajuoma, mutta sen valmistuksessa on omat pienet haasteensa. Esimerkiksi ajoituksen pitää osua kohdilleen, ettei käymisessä synny liikaa painetta pulloihin. Itse tehdyn siman makumaailmaan on onneksi oikotie: simasiirappi. Se valmistuu...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Simaspritzer

Ainekset

4
cl
simasiirappia (ohje alla)
10
cl
kuivaa kuohuviiniä
Simasiirappi
4
dl
vettä
1
dl
fariinisokeria
1
dl
sokeria
1
limetti
1
sitruunaruoho

Työvaiheet

  1. Laita vesi ja sokerit kattilaan.
  2. Pese limetti ja leikkaa sen vihreä kuori nauhoiksi. Halkaise sitruunaruoho. Lisää kattilaan limen kuori ja sitruunaruoho.
  3. Hauduta siirappia 30 minuuttia ilman kantta. Anna jäähtyä. Siivilöi siirappi puhtaaseen pulloon tai lasipurkkiin. Säilytä siirappi jääkaapissa. Se säilyy hyvänä useita viikkoja.
  4. kokoa juoma. Laita simasiirappi kuohuviinilasiin ja kaada kylmä kuohuviini päälle.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Hiirenkorvailla maustetun viinan maku on aromaattinen ja hieman makea. Jos pidät hyvin pehmeästä snapsin mausta, lisää valmistusvaiheessa teelusikallinen hienoa sokeria.
Hiirenkorvailla maustetun viinan maku on aromaattinen ja hieman makea. Jos pidät hyvin pehmeästä snapsin mausta, lisää valmistusvaiheessa teelusikallinen hienoa sokeria.

Tee itse maustettua snapsia! Juuri puhjenneet hiirenkorvat sopivat hyvin viinan ja liköörin valmistukseen. Tarvitset vain kourallisen pieniä koivunlehtiä maustaaksesi aromikkaan snapsin. Koivuviinan maku on pehmeän makeahko....

Hennot hiirenkorvat ovat parhaimmillaan kun ne ovat vielä tahmeita ja lehdet eivät ole ehtineet kasvaa täyteen mittaansa. Viinan maustamiseen voi käyttää myös koivun silmuja.

Jos haluat valmistaa hiirenkorvaviinaa hyvin aikaisin keväällä, kerää koivunoksia maljakkoon. Täytä maljakko...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
1 - 14 pv
Vaikeustaso
Helppo

Aromikas koivunlehtiviina

Ainekset

1
kourallinen
hiirenkorvalla olevia koivun lehtiä
0,75
l
kirkasta viinaa, esim. Koskenkorvaa tai maustamatonta votkaa
1 - 2
tl
hienoa sokeria

Työvaiheet

1. Laita juuri kerätyt koivunlehdet puhtaaseen pulloon tai muuhun sopivaan astiaan.
2. Lisää hieno sokeri.
3. Kaada viina päälle ja sulje pullo.
4. Pidä pulloa huoneenlämmössä, mielellään pimeässä 1 - 14 päivää.

Kun olet maustanut viinaa haluamasi ajan, siivilöi neste. Tarjoa koivuviina raikkaan kylmänä.
Hiirenkorvaviinan kultainen väri vaihtelee sen mukaan kuinka kauan maustat viinaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1941 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Maistoimme Goldfish-baarissa cocktailia, jonka resepti oli pakko saada! Kotiversio on pikkuisen yksinkertaisempi, mutta punajuuren ja viskin yhdistelmä on yhtä lumoava.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
0
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-viskicocktail

Ainekset

½–1
punajuuri
2
cl
sitruunamehua
4
cl
miedon savuista viskiä
2
c
l juoksevaa hunajaa
Lisäksi
1–2
sitruunaviipaletta

Työvaiheet

  1. Raasta punajuuri hienoksi raasteeksi. Purista raasteesta 2 cl mehua siivilän läpi.
  2. Leikkaa sitruunasta pari viipaletta koristeeksi ja purista lopusta sitruunasta mehu.
  3. Mittaa lasiin viski, punajuurimehu ja siivilöity sitruunamehu sekä hunaja. Sekoita.
  4. Koristele sitruunaviipaleilla. Tähän cocktailiin ei tule jäitä.

Kommentit (1)

casa 39 Spain

hei, kiva uusi idea!
ohjeesta en näe onko punajuuri raaka ( kuvittelen että on) vai keitetty.
pakko kokeilla viskiystävien kanssa

Sport on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Raikas pirtelö saa aavistuksen makeutta muutamasta taatelista. Jos haluat tuhdin, kermaisen koostumuksen, nakkaa joukkoon avokado.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Viherpirtelö

Ainekset

50
g
salaattipinaattia
1/2
kurkku
2
avokadoa
2
rkl
limetin mehua
1
vihreä jalapeno
muutama
korianterin oksa
3
dl
ananasmehua
2
taatelia
kourallinen
jääpaloja

Työvaiheet

1. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja anna käydä tasaiseksi.

Vinkki Viherjuomat silloin tällöin nautittuina ovat mahtava tapa virkistää oloa ja karkottaa turvotuksia.

Kommentit (1)

Käyttäjä15530
Seuraa 
Liittynyt22.3.2019

Kun tein tämän eilen ja jäi yli niin oli mennyt huonoksi, ei kannata jättää.