Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Malja keväälle! Ihanat seljankukkadrinkit maistuvat terästettyinä tai alkoholittomina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Seljankukkadrinkki

Ainekset

2
dl
seljankukkamehutiivistettä (Brunneby)
1
l
kivennäisvettä
1
dl
vodkaa
½
dl
sitruunamehua
Koristeeksi
1
luomusitruuna

Työvaiheet

  1. Viilennä mehutiiviste ja kivennäisvesi jääkaapissa.
  2. Mittaa juomat ja sitruunamehu kannuun ja sekoita.
  3. Jaa laseihin ohuet sitruunaviipaleet ja kaada juoma niiden päälle.

Vinkki! Jos haluat drinkistä alkoholittoman, se maistuu hyvin myös ilman vodkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Surauta päivän päätteeksi kaurapitoinen smoothie. Saat reippaasti kuitua, proteiinia ja vitamiineja. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Back on track -smoothie

Ainekset

2
banaania
1
mango kuutioina
1
dl
jäisiä mustaherukoita
½
dl
voimakauraa (esim. Fazer Alku)
4
dl
kauramaitoa
2
kiiviä

Työvaiheet

  1. Mittaa blenderiin kaikki smoothieaineet kiiviä lukuun ottamatta. Anna käydä tasaiseksi. Kaada juoma laseihin. Leikkaa kiivi kuutioiksi smoothien pinnalle.

Helsingin Sanomat on lisännyt 113 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Trendikahvin juju on pikakahvista, vedestä ja sokerista vaahdotettu mousse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Dalgona-kahvi

Ainekset

2
rkl
pikakahvijauhetta
2
rkl
sokeria
2
rkl
kiehuvan kuumaa vettä
2–4
dl
maitoa
(jäitä)
Koristeeksi
pikakahvijauhetta

Työvaiheet

  1. Laita pikakahvijauhe, sokeri ja kuuma vesi kapeahkoon kulhoon. Vatkaa ensin pienellä teholla, jotta pikakahvi liukenee veteen. Lisää sitten vatkausnopeutta. Vatkaa seosta täydellä teholla, kunnes se on kuohkeaa vaahtoa. Tähän menee vatkaimesta riippuen 1–3 minuuttia.
  2. Kaada maito lasiin tai mukiin. Jos haluat juomasta kylmän, käytä kylmää maitoa ja jäitä. Annostele vaahto maidon päälle lusikalla tai pursota se halutessasi. Ripottele koristeeksi pikakahvijauhetta.

Kommentit (2)

Vierailija

Pystyykö tuon vaahdon laittaa esim. yöksi jääkaappiin, jos haluaa aamulla ”valmistaa” tätä? Ajattelin vaan, kun muuten syntyy hirveä meteli enkä muita halua herättää :)

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, luulisin että tämä on samanlainen kuin suurin osa vaahdoista, eli laskee joutuessaan odottamaan. Varminta lienee siis vatkata se ennen tarjoamista.

Helsingin Sanomat on lisännyt 113 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Perinteisesti valmistettu sima saa tekeytyä jääkaapissa viikon ennen tarjoilua. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 5½ l
Valmistusaika
30 min + tekeytyminen 1 viikko
Vaikeustaso
Helppo

Perinteinen sima

Ainekset

5
l
vettä
4
dl
fariinisokeria
4
dl
sokeria
2
luomusitruunaa
herneen kokoinen pala hiivaa
Pullottamiseen
sokeria ja rusinoita

Työvaiheet

  1. Kuumenna puolet vedestä kiehuvaksi. Liuota joukkoon sokerit. Nosta liedeltä.
  2. Pese sitruunat huolellisesti. Vedä kuorimaveitsellä kuoren keltaisesta osasta ohuita suikaleita. Poista valkoinen kuoriosa ja viipaloi sitruunat. Lisää kuorisuikaleet ja sitruunaviipaleet nesteen joukkoon. Lisää loppu vesi joukkoon kylmänä ja anna seoksen jäähtyä haaleaksi.
  3. Liuota hiivanokare nestetilkkaan ja sekoita juomaan. Anna juoman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
  4. Annostele hyvin pestyihin pulloihin teelusikallinen sokeria ja rusinoita pulloa kohden.
  5. Siivilöi ja pullota sima. Siirrä pullot kylmään. Sima valmistuu viileässä noin viikossa.

Vinkki! Jos haluat punnita sokerin määrän tarkasti, 4 dl fariinisokeria on 280 grammaa ja 4 dl sokeria 340 grammaa.

Helsingin Sanomat on lisännyt 113 reseptiä.
Linkitetty 71 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Ruisleipä tuo smoothieen ihanasti hapokkuutta ja ruokaisuutta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruisleipä-marjajuoma

Ainekset

200
g
vaniljarahkaa
2
dl
piimää tai maitoa
3
dl
pakastemarjoja (esimerkiksi mansikkaa, vadelmaa ja/tai mustaherukkaa)
1
pala
ruisleipää
2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki juoman ainekset tehosekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi juomaksi. Voit valmistaa juoman myös korkeassa kulhossa sauvasekoittimella.

Vinkki! Kun annat ruisleivän pehmetä piimä- tai maitotilkassa ennen soseuttamista, juomasta tulee helpommin herkullisen sileä.