
Jos pidät grillatuista lohinigireistä, rakastut tähän pintapaahdettuun juhannusloheen! Paahtamiseen menee vain puoli minuuttia.
Pintapaahdettu juhannuslohi
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista sinappimajoneesi huoneenlämpöisistä aineksista. Riko kananmuna sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sinappi, sitruunamehu, suola ja pippuri. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle. Lisää öljy. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta se hitaasti ylös. Vatkaa kunnes kastike on majoneesimaista.
-
Pyyhi graavilohen pinta kuivaksi talouspaperilla. Paahda pinta kaasupolttimella tai grillaa lohen lihapuoli kuumassa grillissä pikaisesti, noin 30 sekuntia riittää.
-
Leikkaa lohi viipaleiksi ja tarjoa tomaattisalaatin (ks. ohje alla) ja sinappimajoneesin kanssa.
Vinkki: Sushinystävä voi valmistaa myös pintapaahdetun kalan myös graavaamattomasta lohesta. Silloin tärkeintä on hankkia kalatiskiltä ehdottoman tuoretta lohifileetä. Voit halutessasi suolata lohen kevyesti ja antaa sen tekeytyä jääkaapissa hetken ennen paahtamista, jolloin kalan rakenne kiinteytyy. Suolan voi ripotella pintaan myös jälkeenpäin.
Kirsikkatomaatti-tillisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi sipuli varsineen. Hienonna tilli. Pese ja raasta sitruunankuori. Yhdistä salaatin aineet kulhossa.
-
Yhdistä kastikkeen aineet keskenään ja sekoita kastike salaattiin. Viimeistele mustapippurilla.
Ostin torilta kalastajaltani 600 g villin siian, jonka fileoin ja nypin pois myös selkäpuolen pystyruodot pihdeillä. Graavasin punaisella suolalla. Pintaan taputtelin mesiangervon kukintoja. Kerron myöhemmin miten onnistui.
Pään ja muut poisleikatus osat vein tuohon kilometrin päähän biologiseenhävittämöön. Lue petoeläinten ruuaksi. Toiminut hyvin kohta 30 vuotta.
Oli todella hyvää uusien perunoiden ja kermaviili-sinappikastikkeen kera! Tohotin/kaasupoltin oli pelottava väline, ja kesti melko kauan ennen kuin kala alkoi ottaa väriä. Sitä ennen kala jopa leimahteli liekkeihin paikoitellen (rasvaa) ja minä oli polttajan vieressä sammutuspeiton kanssa . Todella hyvää, mutta en tiedä uskaltaako enää uudestaan kokeilla.