Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2233 reseptiä.
Linkitetty 269 keittokirjaan.
Ohje Adam Price Kuva Panu Pälviä

Paras perinteinen graavilohi valmistuu sokerisuolaamalla. Sokeri takaa, että graavilohesta tulee herkullisen pehmeää. Anna lohen graavautua rauhassa 2 vuorokautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
15 min + 2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Sokerisuolattu graavilohi

Ainekset

1
kg
(nahallista) lohifileetä
2-3
rkl
karkeaa merisuolaa
3
rkl
sokeria
2
tl
murskattuja valkopippureita
2
ruukkua
tilliä

Työvaiheet

  1. Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot. Leikkaa filee puoliksi.
  2. Sekoita suola, sokeri ja pippuri keskenään ja hiero tasaisesti molempien lohipalasten pinnalle. Hienonna 1 puntti tilliä ja hiero se lohen pintaan.
  3. Laita lohipalat mausteet vastakkain ja kääri kelmuun. Anna vetäytyä jääkaapissa 2 vrk kevyen painon alla. Käännä palasia muutaman kerran.
  4. Pyyhi kalan pinta mausteista. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja koristele runsaalla tuoreella tillillä. Tarjoile sinappi-tillikastikkeen kanssa (ks. ohje alla).

Sinappi-tillikastike

Ainekset

1
iso puntti tilliä
1 1/2
dl
rypsiöljyä
1/2
dl
dijoninsinappia
2
rkl
fariinisokeria
n. 1/2
tl
suolaa
n. 1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna tilli. Yhdistä ainekset kulhossa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Brownie toimii loistavasti myös vegaanisena ja on parhaimmillaan seuraavana päi­vänä, kun se on levännyt yön yli jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
15 min + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaabrownie

Ainekset

200
g
tummaa suklaata
100
g
margariinia
¾
dl
aquafabaa
1
dl
sokeria
½
dl
siirappia
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
cashewpähkinöitä
KORISTELUUN
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Valuta aquafaba eli kikhernesäilykkeen liemi talteen. Paloittele suklaa kulhoon ja mittaa joukkoon margariini. Sulata mikrossa varovasti useammassa pätkässä ja sekoita välillä.

  2. Yhdistä kulhossa aquafaba, sulatettu suklaa, sokeri ja siirappi. Sekoita hyvin. Lisää jauhot ja pähkinät. Sekoita.

  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele tomuttamalla pintaan kaakaojauhetta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2233 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Oishii! Marinoi lohi ponzulla ja kasvikset mirinillä. Wasabimajoneesi kruunaa salaattiannoksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + marinointi 2–4 h
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen lohisalaatti

Ainekset

700
g
ruodotonta nahatonta lohifileetä
2
avokadoa
4
dl
vuonankaalia tai muuta salaattia
1–2
dl
mirinkasviksia (ohje alla)
2
rkl
seesaminsiemeniä
4
rkl
majoneesia
1–2
tl
wasabitahnaa
Ponzumarinadi
1
dl
sitruunamehua (2–3 sitruunaa)
3
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
dl
soijakastiketta
3
rkl
riisiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Purista sitruunamehu ja hienonna ruohosipuli. Yhdistä kaikki marinadin aineet. Laita lohi vuokaan ja kaada marinadi päälle. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

  2. Valmista sillä aikaa mirinkasvikset.

  3. Pyyhi marinadi lohen pinnalta. Kuumenna grillin parilataso tai paistinpannu ja paahda fileeseen pintaväri, noin 15–20 sekuntia molemmin puolin. Voit paahtaa kalan pinnan myös kaasupolttimella. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Paahtamisen jälkeen kalasta leikkautuu hieman repaleisia paloja. Jos haluat viipaleista siistimpiä, viipaloi kala ensin ja paahda sitten kevyesti polttimella.

  4. Kuori ja viipaloi avokadot. Laita ne ja lohet tarjoiluastiaan. Lisää salaatti ja mieleisesi määrä mirinkasviksia. Ripottele seesaminsiemeniä päälle.

  5. Sekoita majoneesi ja wasabitahna keskenään ja tarjoa salaatin kanssa.

Mirinkasvikset

Ainekset

600
g
kasviksia (esim. porkkanaa, retiisiä ja kurkkua)
2
tl
suolaa
1
dl
miriniä
1
dl
riisiviini- tai valkoviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa kasvikset suupaloiksi. Ripottele niille suola ja sekoita hyvin.

  2. Lisää mirin ja etikka joukkoon. Anna kasvisten maustua viileässä vähintään puoli tuntia.

  3. Tarjoa mirinkasviksia salaatissa tai sellaisenaan lisukkeena.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2233 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tarjoa broileria ranskalaisittain vihreän, fenkolilla ja varsisellerillä höystetyn cassoulet-kasvispadan ja yrttipistoutahnan kanssa.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paahdetut broilerinkoivet ja cassoulet vert

Ainekset

Paahdetut broilerinkoivet
4
broilerin koipi-reisipalaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
paprikajauhetta
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
Cassoulet vert
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
fenkoli
1
lehtisellerinvarsi
2
prk (à 400/246 g)
keitettyjä cannellinipapuja vedessä
1
dl
valkoviiniä
1
dl
kasvislientä
300
g
vuohenjuustoa (esim. Melusine)
Yrttipistou
1
valkosipulinkynsi
1
dl
basilikanlehtiä
2
lehtikaalin lehteä
2
tl
sitruunamehua
1/3
tl
suolaa
1/3
tl
mustapippuria myllystä
n. 1
dl
oliiviöljyä
Lisäksi
limettilohkoja ja herneenversoja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuivaa koipireidet talouspaperilla. Hiero mausteet lihaan. Laita koipireidet uunivuokaan ja valuta öljy päälle. Paahda uunissa 10 minuuttia, laske sitten lämpö 180 asteeseen ja kypsennä noin 50 minuuttia. Voit tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla tai cocktailtikulla koiven paksuimmasta kohdasta. Broileri on kypsää 75-asteisena ja kun lihasneste on kirkasta.

  2. Tee cassoulet. Kuori ja hienonna salotit ja valkosipulit. Viipaloi fenkoli ja lehtiselleri. Huuhtele pavut siivilässä ja jätä valumaan. Kuullota sipulisilppu pannussa öljyssä miedolla lämmöllä pehmeäksi, noin 5 minuuttia. Lisää fenkoli ja selleri ja paista muutama minuutti. Lisää viini ja anna sen kiehahtaa. Lisää kasvisliemi ja pavut, kiehauta seos ja anna porista noin 5 minuuttia. Lisää vuohenjuusto reiluina paloina ja anna lämmetä.

  3. Tee pistou. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Laita se basilikan kanssa tehosekoittimeen. Poista lehtikaalista kovat ruodit ja revi lehdet tehosekoittimeen. Lisää mehu ja mausteet. Käynnistä kone ja lisää öljyä ohuena nauhana, kunnes seos on melko jämäkkää.

  4. Tarjoa broileri cassouletin ja pistoun kanssa. Viimeistele halutessasi limettimehulla ja herneenversoilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2233 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kesän mehevimmässä keikauksessa maistuvat mustikat ja nektariinit. Kakku saa viimeisen silauksensa basilikaöljystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 palaa
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-nektariinikeikaus

Ainekset

4
nektariinia
1
dl
fariinisokeria
25
g
voita
Taikina
75
g
pehmeää voita
1
dl
sokeria
2
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
2
rkl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
2
dl
mustikoita
1
dl
kahvikermaa
Lisäksi
2
dl
mustikoita
Basilkaöljy
1
dl
oliiviöljyä
½
ruukku
basilikaa
1
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Peitä vuoan pohja leivinpaperilla (Ø n. 25 cm). Lohko nektariinit neljään osaan ja poista kivet. Laita lohkot vuokaan. Ripottele sokeri ja voi nokareina päälle. Kypsennä uunissa 15 minuuttia.

  2. Tee sillä aikaa taikina. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Hienonna basilika. Lisää jauhoseos, basilika, mustikat ja kerma taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina kypsennettyjen nektariinien päälle vuokaan. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja kypsennä kakkua 35–40 minuuttia.

  3. Anna kakun jäähtyä noin 15–20 minuuttia. Laita tarjoiluvati vuoan päälle ja kiepauta kakku ylösalaisin vadille.

  4. Laita basilikaöljyn aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.

  5. Ripottele mustikat ja pirskota basilikaöljyä kakulle tai tarjoa öljy erikseen.

Kommentit (0)