Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 297 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Kylmäsavulohipiirakka saa ihanan kuohkean täytteen ricottajuustosta ja ranskankermasta. Helppo perunataikina valmistuu sekoittamalla.

Lohipiirakka maistuu mainiosti myös jääkaappikylmänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
20 min + 1 t taikinan jähmettyminen ja 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-ricottapiirakka

Ainekset

Pohja
100
g
voita
1
dl
perunahiutaleita
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
dl
vettä
Täyte
1
rs (250 g)
ricottajuustoa
1
prk (150 g)
ranskankermaa (ei kevyttä)
2
munaa
1
rkl
hunajaa
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
pkt (150 g)
kylmäsavulohta
Viimeistelyyn
1
rku
tilliä saksittuna
1
rs
versoseosta (esim. Mimis)

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Sekoita perunahiutaleet, jauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon vesi ja voisula. Sekoita tasaiseksi.
  2. Taputtele taikina piirasvuoan (ø 28 cm) pohjalle ja reunoille. Anna taikinan jähmettyä vuokaan jääkaapissa noin tunti.
  3. Nosta piirakkapohja suoraan jääkaapista uuniin. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alaosassa noin 10 minuuttia.
  4. Sekoita sillä aikaa ricotta, ranskankerma, munat, hunaja, sitruunamehu ja mausteet keskenään. Lisää paloiteltu kylmäsavulohi. Levitä seos pohjan päälle vuokaan. Jatka paistamista uunin alaosassa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi.
  5. Viimeistele saksitulla tillillä ja versoseoksella.

Kommentit (2)

Piirakkaleipuri

Vaikuttaapas ihan hyvältä ohjeelta. Vehnäjauhot vaihdan gluteenittomiin jauhoihin.

Vierailija

Hunaja pilasi piirakan. Miksi makeaa suolaiseen? Sitruuna pois suosiolla. Väritön. Ei jatkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuhan paikalle voi paistaa myös ahvenfileitä, jos on niin onnekas, että saa ahvenia mökkilaiturin nokasta. Jalapenot antavat särmää kurkkusalaatissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuhabriossit

Ainekset

700
g
kuhafileetä
1
tl
suolaa
½
dl
maissitärkkelysjauhoja
½
dl
vehnäjauhoja
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
1
tl
sipulijauhetta
½
tl
cayennenpippuria
PAISTAMISEEN
öljyä
LISÄKSI
4
briossisämpylää
5
dl
salaatti- tai versoseosta
KURKKUSALAATTI
1
pieni kurkku tai 2 avomaankurkkua
1
pieni punasipuli
2–3
vihreää jalapenoa
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
1
tl
sokeria
KASTIKE
1
dl
kermaviiliä
½
dl
majoneesia
1
rkl
kapriksia
2
tl
dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Viipaloi kurkut juustohöylällä. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna jalapenot. Pese sitruuna, raasta kuori kalaa varten ja purista mehu tiiviskantiseen astiaan. Laita kurkkusalaatin ainekset astiaan, sulje kansi ja hölskytä noin 15 sekuntia.

  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

  3. Poista kuhafileestä ruodot ja leikkaa filee annospaloiksi. Mausta kalapalat suolalla. Sekoita jauhot, sitruunankuoriraaste ja mausteet. Pyörittele kalapalat jauhoseoksessa ja paista kypsiksi öljyssä pannulla, 2–3 minuuttia per puoli. Halkaise ja lämmitä briossit uunissa tai pannulla.

  4. Lusikoi kastiketta briossin sisäpinnoille. Kasaa pohjan päälle salaattiseosta, kuhaa ja kurkkusalaattia. Nosta kansi paikoilleen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Savolainen perinneruoka hurmaa yksinkertaisuudellaan. Älä aliarvioi särkien tai muiden pikkukalojen makua tässä rantakallion nuotiolla valmistuvassa ruoassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Rantakala

Ainekset

800
g
muikkuja tai pieniä onkikaloja
1
iso sipuli
50 + 50
g
voita
10
kokonaista maustepippuria
1 1/2
tl
suolaa
1
ruukku
tilliä
LISÄKSI
4-8
viipaletta
ruisleipää

Työvaiheet

  1. Huuhtele kalat kylmällä vedellä ja hiero samalla suomut pois veden alla. Valuta kalat siivilässä.
  2. Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi. Sulata 50 g voita paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota sipulia voissa alhaisella lämmöllä vähintään 10 minuuttia, jotta sen makeus tulee esiin.
  3. Lado kalat tasaisesti sipulin päälle, lisää pippurit ja suola ja sen verran vettä, että kalat juuri ja juuri peittyvät. Peitä kattila kannella ja anna kiehua alhaisella lämmöllä 20 minuuttia. Kuori vaahtoa välillä pois, mutta älä sekoita kaloja, koska ne hajoavat helposti.
  4. Kuutioi ruisleipä. Sulata 50 g voita pannussa. Kun voi vaahtoaa, lisää leivät ja paista rapeaksi.
  5. Tarkista kalan maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Viimeistele ruoka hienonnetulla tillillä ja laita tarjolle kattilassa. Nauti ruisleipäkuutioiden kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste ja Kasmeera Lokuge KUVA Panu Pälviä

Chili ja limetti antavat seitille uuden maun. Nosta koko pannu pöytään, jolloin jokainen voi keihästää haarukallaan siitä sopivia suupaloja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3–4
Valmistusaika
40 min + kalan sulatus 1–2 t
Vaikeustaso
Helppo

Srilankalainen napostelukala

Ainekset

400
g
alaskanseitiä annospaloina (pakaste)
½–1
tl
chilijauhetta
½
tl
mustapippuria
½
tl
suolaa
½
limetti
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
cm:n pala
inkivääriä
2
paprikaa (punainen ja keltainen)
2–3
vihreää chiliä
KASTIKE
5
rkl
ketsuppia
2
rkl
soijakastiketta
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
chilirouhetta
½
tl
suolaa
PAISTAMISEEN
½
dl + 1 rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Sulata kalapalat pakkauksen ohjeen mukaan. Laita ne talouspaperin päälle ja kuivaa varovasti. Leikkaa palat parin sentin kuutioiksi. Laita kuutiot kulhoon ja mausta chilillä, pippurilla ja suolalla. Purista kulhoon limetin mehu, noin ¼ dl. Siirrä jääkaappiin ja anna maustua muiden valmistelujen ajan.

  2. Kuori ja viipaloi sipuli. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.

  3. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Leikkaa paprikat kalapalojen kokoisiksi kuutioiksi. Viipaloi chilit.

  4. Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa.

  5. Kuumenna ½ dl öljyä paistinpannussa. Paista siinä kalakuutiot kauniin ruskeiksi ja siirrä talouspaperin päälle odottamaan.

  6. Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja kuumenna siinä 1 rkl öljyä. Lisää valkosipuli, inkivääri ja chili ja paista sekoitellen puoli minuuttia. Lisää sipulit ja paista, kunnes sipulit ovat hieman pehmenneet. Lisää paprikat ja paista kovalla lämmöllä noin 1 minuutti.

  7. Laske lämpöä ja kaada kastike pannulle. Sekoita aineet keskenään ja kääntele kalapalat varovasti joukkoon. Kuumenna 1 minuutti.

  8. Ota pannu levyltä ja anna ruoan maustua kannen alla 10 minuuttia. Tarjoa riisin kanssa.

Vinkki Sri Lankassa ruokaan käytetään tonnikalaa. Sen tilalle käy kiinteälihainen, vaalea kala.

Kommentit (1)

Vierailija

On ihanaa etsiä ja löytää uusia reseptejä, mutta pata menee jumiin siitä, että kaikki pitää kirjoittaa niin söpösti.

Pakkohan tän on toimia, kun sitä niin laajasti käytetään. Mutta ihanko oikeasti kaikki on ihanaa, pehmoisen napakkaa, suloisen makeaa, banskuja, sänkkäreitä... Ja sit vielä keihästetään napostelukalaa haarukkaan.

Kunpa saisi takaisin reseptit, joissa ei keskitytä söpöyteen ja laatusanojen määrään.

Me Naiset on lisännyt 1471 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Sushi on ihanaa, mutta pipertämistä siinä riittää. Sushikulho tarjoaa sushin ihanuuden ilman askartelun vaivaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Sushikulho

Ainekset

3
dl
sushiriisiä
400
g
lohta
2
avokadoa
1
sitruunan mehu
rkl
soijakastiketta
rkl
seesaminsiemeniä
½
tl
suolaa
LISÄKSI
kevätsipulia ja seesaminsiemeniä (sekä sushi-inkivääriä ja wasabia)

Työvaiheet

  1. Huuhdo riisi huolella lävikössä, kunnes vesi on kirkasta. Valuta ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan, nippa nappa kypsäksi. Siirrä levyltä, mutta jätä kannen alle tekeytymään.
  2. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi ja kuori ja viipaloi avokadot. Kaada päälle sitruunan mehu ja soijakastike. Marinoi 10 minuuttia jääkaapissa.

  3. Valuta marinadi lautaselta riisin joukkoon ja lisää suola. Kääntele tasaiseksi.

  4. Jaa riisi kulhoihin. Lisää päälle kalaa, avokadoa, kevätsipulia, seesaminsiemeniä ja halutessasi sushi-inkivääriä ja wasabia.

Kommentit (0)