Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Evelinan Vain elämää -päivänä Satulinnassa syödään hiillostettua lohta, jossa maistuvat mehevät tomaatit, oliiviöljy ja basilika.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 2 t maustuminen

Hiillostettua lohta, tomaattia ja basilikaa

Ainekset

4
(à 180 g)
nahatonta merilohifileepalaa
merisuolaa
Tomaattilisuke
4
luumutomaattia
suolaa ja mustapippuria
1
limetin mehu ja raastettu kuori
1
ruukku
basilikaa hienonnettuna
10
kivetöntä kalamata-oliivia hienonnettuna
noin 1
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin tomaattilisuke. Kalttaa tomaatit leikkaamalla tomaattien pintaan ristiviillot ja kastamalla ne nopeasti kiehuvaan veteen. Anna jäähtyä hetki ja vedä kuoret irti. Poista kaltatuista tomaateista sisukset ja leikkaa malto kuutioiksi.
  2. Mausta tomaattikuutiot suolalla, mustapippurilla, limetin mehulla ja kuoriraasteella. Lisää joukkoon hienonnettu basilika ja oliivit sekä oliiviöljy. Anna maustua pari tuntia.
  3. Hiillosta lohet juuri ennen tarjoilua. Kuumenna valurautapannu kuumaksi. Ripottele pannulle merisuolaa ja paahda kalafileepaloja noin puoli minuuttia per puoli. Jatka kypsentämistä tarvittaessa 180-asteisessa uunissa muutama minuutti.
  4. Nosta kalat lämmitetylle vadille ja kaada päälle tomaattilisuke. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 596 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Marokkolainen chermoula-kastike on täydellinen kaveri grillatulle kalalle. Se toimii myös ihanana täytteenä: leikkaa lohipaloihin viillot, lusikoi niihin chermoulaa ja sujauta grilliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + grillaaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Chermoulalla maustettu lohi

Ainekset

1
kg
lohifileetä (leveästä päästä)
1
tl
hienoa merisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Chermoula-täyte
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
lehtipersiljaa
2
valkosipulinkynttä lastuiksi leikattuna
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
hienoa merisuolaa
½
tl
jauhettua korianteria
½
tl
paprikajauhetta
¼
tl
cayennenpippuria

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohifilee kuuteen leveään palaan. Leikkaa jokaisen keskelle viilto. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä kalapalat vierekkäin kaksinkertaisen foliopalan päälle.
  2. Valmista chermoula. Hienonna yrtit ja leikkaa valkosipulinkynnet lastuiksi. Sekoita joukkoon muut ainekset. Lusikoi täyte lohen viiltoihin.
  3. Grillaa epäsuorasti kuvun alla 15–25 minuuttia fileen paksuudesta ja grillin lämmöstä riippuen. Lohi on valmista juuri ja juuri kypsänä, kun se lohkeaa kauniisti haarukalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 947 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Vaihda uunilohi vaihteeksi nieriään! Lisukekasvikset valmistuvat kätevästi samassa nyytissä kalan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + uunissa 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nieriää nyytissä

Ainekset

600
g
nieriää fileenä
1
tl
suolaa
½
luomusitruunan kuori ja mehu
½
tl
mustapippuria
1
iso
kesäkurpitsa
1
l
babypinaattia
12
kirsikkatomaattia
Salsa verde
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
lehtipersiljaa
½
ruukku
basilikaa
2
rkl
kapriksia
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
2
rkl
sitruunan mehua
2
rkl
oliiviöljyä
ripaus
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Nypi kalasta mahdolliset ruodot pois. Nosta kala ison leivinpaperipalan (noin 30x40 cm) toiseen reunaan. Mausta kalan pinta suolalla, sitruunamehulla ja -kuorella sekä mustapippurilla.
  2. Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi. Lisää kalan päälle ja ympärille kesäkurpitsaviipaleet, pinaatti ja kirsikkatomaatit. Käännä leivinpaperi kanneksi ja taittele reunat huolellisesti kiinni tiiviiksi paketiksi. Nosta paketti pellille ja kypsennä kuumassa uunissa noin 15-20 minuuttia kalafileen paksuudesta riippuen.
  3. Kalan kypsyessä valmista salsa verde. Mittaa kaikki salsan aineet sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi. Tarjoa salsa kylmänä höyryävän kuuman kalan ja kasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1941 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Säilötyillä savumuikuilla kruunattuun salaattiin nostetaan päälle uppomuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Maalaissalaatti savumuikusta

Ainekset

200
g
vihreitä tai keltaisia pitkiä papuja
8
retiisiä
8
kirsikkatomaattia
1
l
sekasalaattia (esim. rucolaa, nuorta lehtikaalia ja romainea)
1-2
prk (n. 200-400 g)
savumuikkuja
Kastike
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunan mehua
1
tl
karkeaa dijoninsinappia
1/2
tl
juoksevaa hunajaa
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä
Uppomunat
1 1/2
l
vettä
4
huoneenlämpöistä kananmunaa
1
rkl
väkiviinaetikkaa
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin paahdetut perunat (ks. ohje alhaalla).
  2. Puhdista pavut ja poista päät. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 6 minuuttia. Kaada vesi pois ja laita pavut kylmään veteen jäähtymään.
  3. Mittaa kastikkeen aineet tarjoilukulhoon ja sekoita hyvin.
  4. Viipaloi retiisit ja lohko tomaatit. Huuhdo ja kuivaa salaatti. Siirrä salaatti, retiisit ja tomaatit tarjoilukulhoon. Lisää joukkoon valutettu savukala. Älä sekoita, ettei salaatti lötkisty.
  5. Laita kulhoon pavut ja paahdetut perunat. Sekoita kevyesti.
  6. Valmista uppomunat. Laita vesi kuumenemaan kattilaan. Riko munat omiin kuppeihinsa. Kun vesi on kiehahtanut, lisää siihen etikka ja suola. Anna veden porista keskilämmöllä. Pyöräytä vesi liikkeelle kattilassa esimerkiksi kauhalla. Liu'uta muna varovasti veteen. Pidä kuppi mahdollisimman lähellä veden pintaa. Keitä noin 3 minuuttia. Nosta muna reikäkauhalla kattilasta. Siisti reunat tarvittaessa. Valmista kaikki munat samalla tavalla.
  7. Viimeistele salaatti uppomunilla. Rouhi päälle suolaa ja pippuria.

Paahdetut varhaisperunat

Ainekset

8-12
pienehköä varhaisperunaa
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
(oksa rosmariinia tai timjamia)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Raaputa tai harjaa perunat puhtaiksi. Puolita tai lohko perunat halutessasi. Laita ne uunivuokaan. Kaada joukkoon öljy, suola ja pippuri. (Lisää yrtinoksa). Sekoita hyvin.
  3. Paahda perunoita uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Paistoaika riippuu perunoiden koosta ja uunin tehosta.

Kommentit (1)

Muiluttaja

Minä kalastin muikkuni takapihan savilammesta. Muikut olivat jo kuolleita nikkelimyrkytyksen johdosta. Kotiruoka on parasta!

Käyttäjä7766 on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Lohipiirakka

Pohja:

2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
100 g voita sulatettuna
3 rkl kermaa
Täyte:

250-300 g savulohta
200 g yrttituorejuustoa tai tillituorejuustoa
3 kpl kananmunia
2½ dl kermaa
...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)