Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Evelinan Vain elämää -päivänä Satulinnassa syödään hiillostettua lohta, jossa maistuvat mehevät tomaatit, oliiviöljy ja basilika.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 2 t maustuminen

Hiillostettua lohta, tomaattia ja basilikaa

Ainekset

4
(à 180 g)
nahatonta merilohifileepalaa
merisuolaa
Tomaattilisuke
4
luumutomaattia
suolaa ja mustapippuria
1
limetin mehu ja raastettu kuori
1
ruukku
basilikaa hienonnettuna
10
kivetöntä kalamata-oliivia hienonnettuna
noin 1
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin tomaattilisuke. Kalttaa tomaatit leikkaamalla tomaattien pintaan ristiviillot ja kastamalla ne nopeasti kiehuvaan veteen. Anna jäähtyä hetki ja vedä kuoret irti. Poista kaltatuista tomaateista sisukset ja leikkaa malto kuutioiksi.
  2. Mausta tomaattikuutiot suolalla, mustapippurilla, limetin mehulla ja kuoriraasteella. Lisää joukkoon hienonnettu basilika ja oliivit sekä oliiviöljy. Anna maustua pari tuntia.
  3. Hiillosta lohet juuri ennen tarjoilua. Kuumenna valurautapannu kuumaksi. Ripottele pannulle merisuolaa ja paahda kalafileepaloja noin puoli minuuttia per puoli. Jatka kypsentämistä tarvittaessa 180-asteisessa uunissa muutama minuutti.
  4. Nosta kalat lämmitetylle vadille ja kaada päälle tomaattilisuke. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Laulaja Pepe Willbergin päivänä Satulinnassa herkutellaan aidolla, kermaisella lohikeitolla. Maun salaisuus on rauhassa hauduteltu klassinen kalaliemi.

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + 30 min liemen keittäminen

Pepen lohikeitto

Ainekset

Kalaliemi
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
fenkoli
1
porkkana
pala
palsternakkaa
pala
juuriselleriä
1
rkl
öljyä
1
kirjolohen pää ja ruodot (kidukset poistettuna)
3
laakerinlehteä
6
maustepippuria
1
tl
fenkolinsiemeniä
2
dl
valkoviiniä
6
dl
vettä
Keittoon
1
sipuli
pala
purjoa
2
porkkanaa
2
rkl
voita
500
g
kiinteitä perunoita
noin 1 1/2
tl
suolaa ja mustapippuria myllystä
3
laakerinlehteä
6
dl
kalalientä
2
dl
kuohukermaa
noin 600
g
kirjolohifileetä (nahatonta ja ruodotonta)
1
ruukku
tilliä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kalaliemi. Kuori ja pilko kasvikset. Kuullota niitä öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää lohenruodot ja mausteet sekä valkoviini. Kiehauta ja lisää vesi. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 25 minuuttia. Jäähdytä hetki ja siivilöi liemi talteen.
  2. Kuori ja kuutioi sipuli ja porkkanat. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuullota kasviksia voissa kattilan pohjalla noin 5 minuuttia.
  3. Lisää kalaliemi, suola, mustapippuri ja laakerinlehdet. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä.
  4. Kuori ja kuutioi perunat. Lisää ne keittoon ja keitä noin kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat juuri kypsiä.
  5. Poista sillä aikaa lohifileistä nahka ja ruodot ja paloittele kalat. Lisää kalat keittoon kerman kanssa. Hauduta pari minuuttia, kunnes kala on mehevän kypsää. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Hienonna lopuksi joukkoon runsaasti tilliä.

Vinkki! Jos käytät valmista kalalientä, vähennä suolan määrää. Ohjeen mukaan haudutetussa kalaliemessä ei ole lainkaan suolaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1795 reseptiä.
Linkitetty 110 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Koko ateria yhdellä pellillä! Paahda ensin puolikkaat perunat ja lisää rinnalle lohet. Rapean murupinnan alla kala kypsyy herkullisen meheväksi. Perunoiden maun salaisuutena taas on ihana sitruunavoi.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunaperunat ja murukuorrutettu lohi

Ainekset

600
g
kirjolohifileetä
1
tl
suolaa
Murukuorrute
2
viipaletta
maalaisleipää (kuivahtanutta)
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
timjamia hienonnettuna
1
sitruunan taastettu kuori
2
rkl
öljyä
Sitruunaperunat
4
isoa perunaa
50
g
voita
2
rkl
sitruunamehua
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita perunoista. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese perunat, halkaise ne ja laita pellille leikkuupinta ylöspäin. Kypsennä perunoita uunissa noin 30 minuuttia, kunnes perunat tuntuvat haarukalla kokeiltaessa lähes kypsiltä.
  2. Leikkaa lohifilee perunoiden kypsyessä 4 annospalaksi. Ripota niille ½ tl suolaa.
  3. Tee murukuorrute. Rouhi leipä veitsellä muruksi ja laita kulhoon. Hienonna valkosipuli ja timjami ja lisää leivän joukkoon. Pese ja raasta sitruunankuori. Lisää se leipämuruihin. Lisää öljy ja loppu suola ja sekoita. Jaa leipäseos lohipaloille.
  4. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Ota perunapelti uunista ja lisää kalapalat pellille perunoiden viereen. Jatka kypsentämistä 10 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.
  5. Sulata voi. Purista sitruunamehu voihin. Lisää pieni ripaus suolaa. Riko kypsien perunanpuolikkaiden pinta ruokalusikalla ja jaa sitruunavoisula perunoille.

Kommentit (4)

Nipa

Ei noi perunat kyllä tossa ajassa kypsy.

Lepu

No ei todellakaan 25 min perunat kypsy, ei minun uunissani ainakaan.

Pottu kuin pottu

On halkaistu peruna. Luulen silti, että tarvitsisi n0in 10 min lisäaikaa..

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista. Vaihdan ohjeen lämpötilan nyt korkeammaksi, sillä perunat tosiaan kypsyvät varmemmin 200-asteisessa uunissa. Kun pellille lisätään kalat, uuninlämmön voi laskea 175 asteeseen. Lisään myös varmuuden vuoksi perunoille hieman paistoaikaa. 

Kodin Kuvalehti on lisännyt 566 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Savukalatoastit valmistuvat kätevästi vohveliraudalla. Niiden salaisuus on simppeli wasabituorejuusto, joka antaa kalalle herkullista potkua.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Savukalatoastit

Ainekset

8
isoa grahampaahtoleipäpalaa
Päälle
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
3–4
tl
wasabia
1
dl
tilliä hienonnettuna
2–3
sipulinvartta hienonnettuna
200
g
lämminsavulohta
50
g
babypinaattia
1/2
sitruunan mehu

Työvaiheet

  1. Yhdistä maustamaton tuorejuusto ja wasabi. Tarkista, että maku on mielestäsi sopivan tulinen. Levitä tahna tasaisesti kaikille leiville.
  2. Ota neljä leipää erilleen. Levitä niiden päälle hienonnettu tilli, sipulinvarret, savulohi ja pinaatti. Purista päälle sitruunaa ja paina toinen leipä kanneksi.
  3. Kuumenna vohvelirauta, sivele se kevyesti öljyllä ja paista yksi täytetty toasti kerrallaan, kunnes se on paahtunut kauniiksi. Tarjoa saman tien.

Vinkki! Voit tehdä samalla ohjeella myös täytettyjä tortilloja eli quesadilloja.

Kommentit (0)

Anski on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Kalaneuvoksen uunilohi Arto Rastaan tapaan
Kalaneuvoksen uunilohi Arto Rastaan tapaan

Herkullinen uunilohi, jonka hyvä mausteinen pinta viimeistellään grillivastuksen alla.

VALMISTUSAINEET
1 tuore kirjolohifilee
3 rkl Dijon-sinappia siemenillä
2 rkl hunajaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 sitruuna
suolaa
mustapippuria

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min valmistelu + 20 min. kypsennys ja 5-8 min grillaus
Vaikeustaso
Helppo

UUNILOHI HUNAJA-SINAPPISEOKSELLA

Työvaiheet

Sekoita keskenään sinappi, hunaja, valkosipuli sekä lehtipersilja.
Nosta kirjolohifilee leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja mausta hyvin suolalla sekä mustapippurilla.
Levitä hunaja-sinappiseos kalan päälle tasaisesti ja kypsennä 150 asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Käännä uuni grillivastukselle, nosta lämpö 200 asteeseen ja grillaa kunnes pinta on hieman paahtunut.
Itse laitoin grillivastuksen 250 asteeseen. Tässä vaiheessa pitää olla tarkkana - pinnan tulee ruskettua, jotta siitä tulee rapeahkoa, mutta varo polttamasta!

Kommentit (0)