
Evelinan Vain elämää -päivänä Satulinnassa syödään hiillostettua lohta, jossa maistuvat mehevät tomaatit, oliiviöljy ja basilika.
Hiillostettua lohta, tomaattia ja basilikaa
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin tomaattilisuke. Kalttaa tomaatit leikkaamalla tomaattien pintaan ristiviillot ja kastamalla ne nopeasti kiehuvaan veteen. Anna jäähtyä hetki ja vedä kuoret irti. Poista kaltatuista tomaateista sisukset ja leikkaa malto kuutioiksi.
- Mausta tomaattikuutiot suolalla, mustapippurilla, limetin mehulla ja kuoriraasteella. Lisää joukkoon hienonnettu basilika ja oliivit sekä oliiviöljy. Anna maustua pari tuntia.
- Hiillosta lohet juuri ennen tarjoilua. Kuumenna valurautapannu kuumaksi. Ripottele pannulle merisuolaa ja paahda kalafileepaloja noin puoli minuuttia per puoli. Jatka kypsentämistä tarvittaessa 180-asteisessa uunissa muutama minuutti.
- Nosta kalat lämmitetylle vadille ja kaada päälle tomaattilisuke. Tarjoa heti.