Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Laulaja Evelinan päivänä Satulinnassa herkutellaan vokatuilla kasviksilla, joissa on seesamin paahteinen maku. Seesamikasvikset maistuvat herkullisilta vaikka paistetun kalan tai tofun kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min

Evelinan seesamikasvikset

Ainekset

1
punasipuli
1
porkkana
1
paksoi
1
pieni
kesäkurpitsa
200
g
vihreitä papuja
3
rkl
seesamiöljyä
1
tl
suolaa
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
ruokokidesokeria
3
rkl
seesaminsiemeniä paahdettuna
Koristeluun
sinimailasen ituja

Työvaiheet

  1. Kuori punasipuli ja porkkana. Pilko kaikki kasvikset ohuiksi suikaleiksi.
  2. Wokkaa kasvikset kuumassa pannussa seesamiöljyssä nopeasti (pari minuuttia). Mausta kasvikset suolalla, etikalla ja sokerilla. Lisää seesaminsiemenet.
  3. Koristele seesamikasvikset iduilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-päärynäsosekeitto + päärynä ja porkkanasipsit

Ainekset

Porkkana-päärynäsosekeitto
4
kpl
Porkkana
1
kpl
peruna
1
kpl
päärynä (1 iso tei 2 pientä)
1
rkl
sulatejuusto
1
dl
kuohukerma
n.1
tl
suolaa
n.1
l
vettä (kasvisten keittämiseen)
Päärynäsipsit
1
kpl
iso päärynä
Porkkanasipsit
2
kpl
porkkanaa
himalajan vuoristosuola

Työvaiheet

PORKKANA-PÄÄRYNÄSOSEKEITTO
Pese, kuori ja paloittele porkkanat sekä perunat. Kuullota kasviksia kattilassa. Kaada joukkoon vesi. Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Kuori ja pilko pääryvä, lisää kasvisten sekaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma, sulatejuusto ja suola. Kuumenna keitto kiehuvaksi, mutta älä keitä. Tarkista maku.

PÄÄRYNÄSIPSIT
Lämmitä uuni 100 asteeseen. Leikkaa päärynät ohuiksii viipaleiksi. Ohuita viipaleita saat käyttämällä mandoliinia, mutta hyvä lopputulos syntyy myös terävän veitsen avulla.

Mitä ohuempi siivuista teet, sitä rapeampia omenasipseistä tulee. Poista siemenet viipaleista veitsen kärkeä käyttäen.

Levittele viipaleet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille vieri viereen.

Älä kasaa viipaleita päällekkäin. Laita uuniin.

Kuivata päärynöitä uunissa kunnes viipaleet ovat rapeita.

PORKKANASIPSIT
Pese ja kuori porkkanat. Pilko porkkanat käyttäen mandoliinia tai veistä: käännä porkkana ja leikkaa ne vinottain saadaksesi ovaalinmuotoisia paloja. Jos palat ovat liian paksuja, niistä tulee pehmeitä rouskuvien sijaan.

Asettele porkkanat yhteen kerrokseen leivinpaperille pellin päälle ripottele pintaan suolaa.

Laita pelti uuniin ja kypsennä porkkanoita 15–20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat kuivia ja rapeita. Tarkkaile tilannetta etenkin loppua kohden, sillä porkkanat voivat palaa nopeasti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1870 reseptiä.
Linkitetty 108 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Linssi on trendikäs terveysraksu, joka on parhaimmillaan paahdettuna.

Linssit ovat haastaneet kikherneen terveellisten palkokasvien areenalla.  Ne ovatkin terveystietoisen unelmaruokaa, sillä niissä on runsaasti proteiinia, kuitua ja  kivennäisaineita, mutta maltillisesti energiaa.

Linssien hyväksi puoleksi voi laskea myös niiden edullisuuden. Myös monet...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 dl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapeat linssit

Ainekset

1
prk (n. 300 g)
kypsiä punaisia linssejä
1
rkl
öljyä
1
rkl
vaahterasiirappia
½
tl
juustokuminaa
½
tl
chilijauhetta
1
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Valuta linssit siivilässä ja huuhtele ne. Levitä linssit tasaisesti pellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 5 minuuttia, jotta linssit myöhemmin rapeutuvat kunnolla.
  2. Yhdistä öljy, vaahterasiirappi, juustokumina ja chili pienessä kulhossa. Kääntele seos pellillä oleviin linsseihin. Paahda uunissa vielä 10–15 minuuttia tai kunnes linssit ovat rapeita. Ripottele suola mausteeksi.

Kommentit (6)

Vierailija

Voiko vaahterasiirapin korvata jollain muulla? Tavallinen siirappi taitaa olla liian tönkköä, ehkä jos sitä notkistaa vedellä?

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Hei, juokseva hunaja sopii näihin hyvin. Tavallistakin siirappia voi käyttää, mutta se kannattaa tosiaa nnotkistaa nopeasti mikrossa.

Vierailija

Koivunmahla?

Vierailija

Voiko paahtaa myös pannulla?

Vierailija

Luulisin, että akaasiahunaja sopii myös. Öljyistä camelina kestää hyvin kuumuutta. Laihduttaja voinee paahtaa ilman noita kaloripitoisia lisukkeitakin?

Vierailija

Miksi ihmeessä sokeria näihin?

Me Naiset on lisännyt 905 reseptiä.
Linkitetty 92 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Uunissa rapeaksi paahdetut tuliset kukkakaalinuput ovat vegen wingsit. Dippaa wingsejä vegaaniseen majoneesiin tai chilikastikkeeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + paisto 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaaliwingsit vegaanisesti

Ainekset

1
iso kukkakaali
1 ½
dl
pankojauhoa
1
ps
tacomaustetta
2
rkl
öljyä
2
rkl
chilikastiketta
2
rkl
tomaattipyrettä
1
rkl
siirappia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225­asteiseksi. Irrottele kukinnot kukkakaalista.
  2. Sekoita toisessa kulhossa pankojauho ja tacomauste ja toisessa öljy, chilikastike, tomaattipyre ja siirappi.
  3.  Pyöräytä kukinnotensin märissä aineissa ja sitten kuivissa. Levitä uunipellille.
  4. Paista 10 minuuttia, nosta ulos uunista, käännä ja jatka paistoa 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1870 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Pikkelöidyissä silakoissa maistuu vahva ja herkullinen piparjuuri. Kalat maustuvat vuorokaudessa tarjoilukuntoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
20 min + pikkelöinti 12 t2
Vaikeustaso
Helppo

Piparjuurisilakat

Ainekset

400
g
silakkafileitä
Pikkelöintiliemi
1
pieni punasipuli
1
dl
valkoviinietikkaa
2
rkl
sokeria
1 1/2
tl
suolaa
5
kokonaista mustapippuria
4
neilikkaa
5
cm pala
piparjuurta
1
dl
oliiviöljyä
1
rosmariininoksa
Lisäksi
8
viipaletta
rapeakuorista maalaisleipää
1-2
valkosipulinkynttä
1-2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Aloita liemestä. Kuori punasipuli ja viipaloi se pieneen kattilaan. Lisää etikka, sokeri, suola, pippurit ja neilikat. Anna liemen kiehahtaa. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna liemen jäähtyä hetki.
  2. Nylje silakkafileet nahattomiksi. Kuori piparjuuri ja leikkaa se ohuiksi lastuiksi. Lado silakat ja piparjuurilastut kerroksittain puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada haaleaksi jäähtynyt pikkelöintiliemi purkkiin. Lisää öljy ja rosmariininoksa purkkiin. Sulje purkki huolellisesti ja kääntele muutaman kerran ylösalaisin. Anna silakoiden marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään. Silakat säilyvät kylmässä hyvinä noin pari viikkoa.
  3. Paahda maalaisleipäviipaleet. Hiero kunkin leivän pintaa valkosipulinkynnellä ja pirskota leiville oliiviöljyä. Lado silakkafileitä leipäviipaleille.

Kommentit (0)