Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Karri Knaapila KUVA Tuomas Kolehmainen

Krog Roban haukiwallenberg on juuri sopivan pehmeä ja kermainen.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + jäähtyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pikkelöidyt sinapinsiemenet

Ainekset

1
dl
sinapinsiemeniä
2
dl
valkoviinietikkaa
2
rkl
hunajaa
1/2
tl
kurkumaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria
1/2
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Mittaa kattilaan sinapinsiemenet, etikka, hunaja, kurkuma, suola ja valkopippuri. Anna seistä huoneenlämmössä tunnin ajan.
  2. Lisää vettä kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Keitä keskilämmöllä 10 minuuttia välillä sekoittaen.
  3. Siirrä seos puhtaaseen tölkkiin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä jäähtynyt purkki jääkaappiin. Tarjoa lisukkeena sinapin tapaan.

VINNKI Siemenet turpoavat ja imevät lientä muutaman päivän ajan. Jos seos tuntuu liian paksulta, lisää siihen viinietikkaa ruokalusikallinen kerrallaan.

(2 1/2 dl, 1 t 15 min + jäähtyminen)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 132 keittokirjaan.
OHJE Mika Roito KUVA Tuomas Kolehmainen

Tällä ruualla huippukokki Mika Roito hurmasi vaimonsa, ja vuosien jälkeenkin he syövät mehevää kylmäsavulohi-äyriäispastaa säännöllisesti.

Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Rakkauspasta

Ainekset

3
dl
vähäsuolaista kalalientä (esim. Puljonki)
2
dl
kuohukermaa
½
tl
mustapippuria myllystä
300
g
kuivapastaa
1
sipuli
1
valkosipulin kynsi
50
g
voita
250
g
kylmäsavulohta
100
g
kuorittuja katkarapuja
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
2
rkl
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Keitä kalalientä kokoon, kunnes sitä on jäljellä 1 dl. Lisää kerma ja keitä kasaan, kunnes kastiketta on jäljellä 2 dl. Mausta pippurilla.
  2. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä voissa 5 minuuttia. Siirrä sipulit pois pannusta ja pyyhi pannu. Paloittele lohi isohkoiksi kuutioiksi ja paista erittäin kuumassa pannussa nopeasti, jotta maut heräävät. Kääntele kala ja sipulit kastikkeeseen
  4. Valuta pasta, huuhtele nopeasti ja sekoita kastikkeen joukkoon. Viimeistele annokset katkaravuilla, tilillä ja parmesaanilla.

Vinkki! Kalatiskissä myydään käyttövalmiita kuorittuja katkarapuja. Jos käytät kuitenkin pakastekatkarapuja, niin sulata ne ennen pastan keittämistä.

Kommentit (3)

Vierailija

Kalapastaan EI missään nimessä sovi parmesaani !

Vierailija

Onko voita ja kermaa riittävästi? Pitäskö lisätä vaikka purkki smetanaa?

Vierailija

Kala- tai äyriäispastan kanssa ei tule parmesania

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Makeansuolainen kastike maustaa klassisen makuparin lohen ja parsan uudella tavalla.

Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-lohivokki

Ainekset

300
g
vihreää parsaa
400
g
ruodotonta ja nahatonta lohifileetä
1/2
tl
suolaa
2
kevätsipulia
1-2
rkl
öljyä
1
rkl
seesaminsiemeniä
4
dl
babypinaattia
1/2
ruukku
tuoretta korianteria
Kastike
1
rkl
raastetttua inkivääriä
2
rkl
omenaviinietikkaa
2
rkl
vähäsuolaista soijaa
1
rkl
vettä
1
rkl
hunajaa
Lisäksi
2
dl
riisiä

Työvaiheet

  1. Aloita kastikkeesta. Kuori ja raasta inkivääri. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kulhoon ja vispaa tasaiseksi.
  2. Laita riisi kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Leikkaa parsat ja suikaloi lohi suupalan kokoisiksi. Mausta lohipalat suolalla. Viipaloi kevätsipulit.
  4. Kuumenna vokkipannu. Lisää öljy, lohet ja seesaminsiemenet pannuun. Kypsennä sekoitellen noin 2–3 minuuttia. Siirrä lohet pois pannusta ja kypsennä parsoja kuumassa vokissa noin 2 minuuttia. Lisää kastike ja anna seoksen kiehahtaa nopeasti. Laita lohi takaisin vokkiin, lisää kevätsipuli, kuumenna ja siirrä pannu pois liedeltä.
  5. Sekoita babypinaatti ja revi korianteri kuumaan vokkiin. Tarjoa riisin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 837 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kevytversio ikisuosikista maistuu ihan aidolta, mutta siinä on vain 320 kcal / annos.

Vertailun vuoksi: kermaan keitetyssä lohikeittoannoksessa on noin 700 kaloria annosta kohden.

Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikkaampi lohikeitto

Ainekset

1
l
vettä
2
kalaliemikuutiota
0,5
tl
suolaa
1
rkl
inkivääritahnaa
3
perunaa
2
porkkanaa
100
g
parsakaalia
100
g
kukkakaalia
300
g
lohta
100
g
sokeriherneitä
3
dl
maitoa
1
dl
omenatäysmehua
Pinnalle
Hienonnettua tilliä

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi, liemikuutiot, suola ja inkivääritahna kattilassa. Kuori ja paloittele juurekset joukkoon. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat lähes pehmeitä.
  2. Leikkaa kaalit kukinnoiksi, paloittele lohi. Lisää kaalit, lohi ja sokeriherneet ja keitä vielä 5 minuuttia.
  3. Lisää lopuksi maito ja mehu. Kuumenna, älä enää keitä. Hienonna pinnalle tilliä.

Vinkki! Jos haluat tehdä keiton vielä kevyempänä versiona, tee se kirkasliemisenä ilman maitoa ja vaihda lohi vaaleaan, vähärasvaiseen kalaan. Jos taas haluat herkutella, käytä liemeen 2 dl kuohukermaa ja 1 dl maitoa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Moni vierastaa tuoreiden simpukoiden valmistusta, mutta turhaan. Sinisimpukat ovat edullista ja helppoa herkkua. Kun yhdistät ne pekoniin, chiliin ja lehtipersiljaan, on täydellinen perjantaipasta valmis.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Simpukka-pekonispagetti

Ainekset

500
g
sinisimpukoita
400
g
spagettia
1
sipuli
2
rkl
oliiviöljyä
½
pkt (70 g)
pekonia
1
tuore mieto chili
3
valkosipulinkynttä
125
g
kirsikkatomaatteja
1
dl
kuivaa sherryä
2
dl
lehtipersiljaa
Päälle
2
dl
lehtipersiljaa
1
dl
parmesaanilastuja

Työvaiheet

  1. Puhdista simpukat juuresharjalla ja irrota simpukoiden parta veitsellä. Poista simpukat, joiden kuori on rikki ja jotka eivät elä. Elävän simpukan kuori on kiinni. Jos kuori on raollaan, kopauta simpukkaa, jolloin elävä simpukka vetäisee kuoren kiinni.
  2. Laita spagetti kiehumaan. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sitä öljyssä pannussa 5 minuuttia.
  3. Hienonna pekoni, chili ja valkosipulinkynnet ja lisää ne pannuun. Jatka paistamista pari minuuttia.
  4. Puolita tomaatit. Lisää simpukat, tomaatit ja sherry pannuun ja paista noin 4 minuuttia, kunnes simpukat ovat avautuneet. Heitä avautumattomat pois.
  5. Valuta spagetti ja kääntele se simpukoiden joukkoon. Hienonna lehtipersiljaa ja ripottele se parmesaanilastujen kanssa ruokaan.

Kommentit (0)