Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Karri Knaapila KUVA Tuomas Kolehmainen

Krog Roban haukiwallenberg on juuri sopivan pehmeä ja kermainen.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + jäähtyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pikkelöidyt sinapinsiemenet

Ainekset

1
dl
sinapinsiemeniä
2
dl
valkoviinietikkaa
2
rkl
hunajaa
1/2
tl
kurkumaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria
1/2
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Mittaa kattilaan sinapinsiemenet, etikka, hunaja, kurkuma, suola ja valkopippuri. Anna seistä huoneenlämmössä tunnin ajan.
  2. Lisää vettä kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Keitä keskilämmöllä 10 minuuttia välillä sekoittaen.
  3. Siirrä seos puhtaaseen tölkkiin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä jäähtynyt purkki jääkaappiin. Tarjoa lisukkeena sinapin tapaan.

VINNKI Siemenet turpoavat ja imevät lientä muutaman päivän ajan. Jos seos tuntuu liian paksulta, lisää siihen viinietikkaa ruokalusikallinen kerrallaan.

(2 1/2 dl, 1 t 15 min + jäähtyminen)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Sitruunalla maustettu siika on klassikkoruoka, joka saa uuden kaverin verigreippi-fenkolisalaatista.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunisiika, tilliöljy ja fenkoli-verigreippisalaatti

Ainekset

4
siikafileetä (yht. 600–800 g)
1
tl
merisuolaa myllystä
ripaus
musta- tai valkopippuria
4
tl
sitruunamehua
1
nippu
tilliä
3/4
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Valmistele ensin muusi ja fenkoli-verigreippisalaatti (ks. ohjeet alla).
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda uunissa 15–20 minuuttia.
  4. Kalojen kypsyessä laita tilli tehosekoittimeen ja lisää melkein kaikki öljy. Sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa öljyä.
  5. Pirskottele kalojen päälle sitruunamehua. Lusikoi päälle tilliöljy. Tarjoa fenkoli-greippisalaatin ja muusin kanssa.

Puikulaperunamuusi

Ainekset

1
kg
puikulaperunoita
75
g
huoneenlämpöistä voita
1
dl
kuohu- tai ruokakermaa
1
dl
täysmaitoa

Työvaiheet

  1. Kuori perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois. Laita perunakattila takaisin liedelle, että kaikki kosteus haihtuu perunoista.
  2. Lämmitä kerma-maitoseos omassa kattilassaan.
  3. Murskaa perunat. Lisää ensin voi. Lisää sitten kerma-maito vähitellen sähkövatkaimella vatkaten. Lisää tarvittaessa enemmän maitoa, jos muusi tuntuu liian tanakalta.

Fenkoli-verigreippisalaatti

Ainekset

1
salottisipuli
1
tl
suolaa
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
tl
juoksevaa hunajaa
mustapippuria myllystä
2
fenkolia
1
verigreippi tai 2 veriappelsiinia
4
rkl
manteleita
3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Ripottele päälle suolaa ja valuta etikkaa. Anna maustua 5 minuuttia. Mausta lopuksi hunajalla ja pippurilla.
  2. Leikkaa fenkolit terävällä veitsellä tai mandoliinilla ohuenohuiksi viipaleiksi. Leikkaa verigreipistä tai -appelsiineista kuoret pois ja viipaloi hedelmäliha.
  3. Paahda manteleita kuumassa, kuivassa pannussa hetki. Pidä mantelit liikkeessä, että ne eivät pala. Rouhi veitsellä.
  4. Sekoita sipuli, fenkoli ja kalvottomat greippiviipaleet.Viimeistele manteleilla ja öljyllä.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 848 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
ohje: Riikka Väliahde Kuva: Ninna Lindström

Misolla maustetut jättikatkaravut ovat helppoa sormiruokaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 1 t marinointi
Vaikeustaso
Helppo

Miso-katkaravut

Ainekset

2
rkl
misotahnaa
2
rkl
öljyä
½
dl
soijakastiketta
1
rkl
riisiviinietikkaa
500
g
jättikatkaravunpyrstöjä
1
rkl
seesaminsiemeniä
1
lime

Työvaiheet

  1. Mittaa kulhoon miso, öjly, soija ja riisiviinietikka. Sekoita vispilällä tai haarukalla tasaiseksi.
  2. Sulata katkaravut kylmän juoksevan veden alla, jos ne ovat pakasteita. Kuivaa niiden pinnat talouspaperilla. Upota katkaravut misomarinadiin. Anna maustua jääkaapissa noin tunnin verran.
  3. Kuumenna grilli kuumaksi. Grillaa ravut nopeasti molemmin puolin. Nosta tarjoilulautaselle. Ripottele seesaminsiemenet rapujen päälle. Purista limen mehu katkarapujen päälle.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 557 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Frittata on kesäkeittiön täsmäruoka. Kun jääkaapistasi löytyy keitettyjä uusia perunoita, kananmunia ja kimpale savukalaa, ihanan tuhti uunimunakas on hetkessä valmis.

Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Savukalafrittata

Ainekset

4-6
keitettyä uutta perunaa
1
kesäsipuli varsineen
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
kapriksia
300
g
lämminsavulohta
8
munaa
3/4
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Pinnalle
tuoretta tilliä ja kapriksia

Työvaiheet

  1. Leikkaa keitetyt perunat paksuiksi viipaleiksi. Huuhdo ja leikkaa kesäsipuli renkaiksi. Hienonna varret.
  2. Paista perunat uuninkestävässä valurautapannussa (ø 28 cm). Lisää sipulirenkaat ja anna niiden kuullottua. Murenna päälle savukala kimpaleiksi. Lisää kaprikset, tilli ja hienonnetut sipulinvarret.
  3. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää mausteet. Kaada seos pannuun ainesten päälle. Anna munakkaan kypsyä hellalla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Nosta pannu 200-asteiseen uuniin ja kypsennä vielä 10 minuuttia, kunnes munakas hyytyy ja saa kauniin värin.
  4. Ripottele päälle kapriksia ja silputtua tilliä.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 114 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Lohiateria valmistuu hetkessä, kun valitset 10 minuutissa kypsyviä kasviksia: kukkivia kaaleja, kesäkurpitsaa, paprikaa ja tomaatteja.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunikasvikset ja seesamilohi

Ainekset

1
kg
nopeasti kypsyviä kasviksia (parsakaalia, kukkakaalia, paprikaa, kesäkurpitsaa, kirsikkatomaatteja)
1/2
sitruuna
2
rkl
öljyä
3/4
tl
suolaa
Seesamilohi
600
g
kirjolohifilee
3/4
tl
suolaa
1 1/2
rkl
seesaminsiemeniä
1
tl
roseepippuria
1
tl
korianterinsiemeniä
1
tl
kuivattua yrttiseosta
Lisäksi
1
ruukku
basilikaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pyyhi lohifileen pinta talouspaperilla kuivaksi. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle suolaa.
  2. Mittaa huhmareeseen seesaminsiemenet, roseepippurit, korianterinsiemenet ja yrttiseos. Murskaa hieman niin, että siemenet rikkoontuvat. Levitä seos lohifileen päälle. Kypsennä lohta uunin keskitasolla 10 minuuttia.
  3. Valmistele tällä välin kasvikset. Huuhtele kasvikset ja paloittele suupalan kokoisiksi paloiksi. Pese sitruuna ja viipaloi. Sekoita kulhossa kasvikset, öljy ja suola.
  4. Levitä kasvikset uunipellille lohifileen viereen. Levitä päälle sitruunaviipaleet.
  5. Jatka kypsentämistä vielä uunin keskitasolla 10 minuuttia. Revi basilikasta lehtiä ja lisää kasvisten päälle.

Kommentit (0)