Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 81 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Illallisruoakseen Jare Tiihonen eli Cheek valitsi intialaista kanacurrya Rogan Josh. Intian Alpeilta eli Kashmirista kotoisin oleva ruoka on mausteinen herkku, jonka valmistus onnistuu helposti myös kotikeittiöissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1,5 h
Vaikeustaso
Helppo

Cheekin kanacurry

Ainekset

600
g
broilerinrintaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
pieni pala tuoretta inkivääriä
2
tl
suolaa
2
tl
kurkumaa
3
tl
garam masalaa
1
tl
chilijauhetta
2
tl
jauhettua kuminaa
2
tl
jauhettuja korianterinsiemeniä
1
prk
tomaattimurskaa
2
dl
maustamatonta jogurttia
1
pnt
tuoretta korianteria
Raita
10
cm
pala kurkkua
pala cantaloupe-melonia
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
tl
suolaa
chilijauhetta

Työvaiheet

  1. Kuutioi broileri ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta inkivääri. Kuumenna pata ja ruskista kananpaloja rypsiöljyssä. Lisää sipulit ja inkiväri. Paista hetki, jotta sipulit pehmenevät. Lisää mausteet ja kuullota vielä pari minuuttia.
  2. Lisää tomaattimurska ja jogurtti ja kiehauta. Anna padan hautua hiljalleen noin tunti.
  3. Lisää lopuksi padan päälle tuore, silputtu korianteri. Tarjoile riisin, raidan ja naanleivän kanssa.

Kommentit (1)

Kokkihan se vain oli

Taitaa kuitenkin olla niin että Roganiin tulee juustokuminaa eikä kuminaa kuten reseptissä mainittu. Aika eri mausteet kyseessä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Pehmeän kermaisa burrata on varsinainen mielihyväjuusto. Se kruunaa kauniin vihreän kesäsalaatin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-burratasalaatti

Ainekset

1
nippu (250 g)
parsaa
1
nippu (150 g)
retiisiä
2
ruukkua
vesikrassia
2
ruukkua
herneenversoja
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
pkt (100 g)
burratajuustoa tai (120 g) mozzarella di bufalaa
Hernekastike
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
1
sitruunan mehu
1
dl
ranskankermaa
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Sulata herneet mikrossa tai siivilässä kuuman veden alla ja laita sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja ranskankerma ja soseuta. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan soseuttaen. Mausta hunajalla ja suolalla.
  2. Katkaise parsojen kova tyvi pois. Suikaloi parsat kuorimaveitsellä. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna krassi ja paloittele herneenversot. Sulata herneet. Yhdistä kasvikset ja yrtit kulhossa. Sekoita kolmannes kastikkeesta joukkoon.
  3. Laita salaatti tarjoiluastiaan, ripottele siemenet pinnalle. Valuta juusto ja lisää se salaattiin. Viimeistele lopulla kastikkeella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Varhaiskaali pitää paahtamisesta. Pilko se broilerin seuraan, kypsennä uunissa ja mausta reilusti sitruunalla, persiljalla ja fenkolin lehdillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen kaali-broileripaistos

Ainekset

1
pkt (400 g)
maustamatonta broilerin sisäfilettä
1
varhaiskaali
1
fenkoli
2–4
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
pinjansiemeniä
1
tl
kuivattua timjamia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
sitruunan mehu
1
ruukku persiljaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pyyhi broilerinfileet talouspaperilla ja laita ne laakeaan uunivuokaan.
  2. Leikkaa kaali ja fenkoli 2–3 cm leveiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Lisää vihannekset, öljy, siemenet ja mausteet vuokaan broilerin joukkoon ja sekoita hyvin.
  3. Purista sitruunoista mehu pieneen kulhoon. Hienonna persilja ja sekoita se mehuun. Sekoita puolet sitruuna-persiljaseoksesta broilerivuokaan.
  4. Paista vuokaa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes liha on kypsää ja kaalit ja fenkolit pehmenneet. Sekoita loppu sitruuna-persiljaseos ruokaan ja tarjoa heti. Koristele ruoka fenkolin vihreillä lehdillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Herkullisin hauki paahtuu pikaisesti uunissa. Sen pintaan sipaistaan mausteöljyä ja kastikkeena tarjotaan raikasta tahinisoosia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipulihauki

Ainekset

800
g
haukifileetä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
rosmariinia hienonnettuna
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Leikkaa fileestä pois evät ja vatsaruodot. Poista y-ruoto: viillä terävällä veitsellä melkein nahkaan asti aivan ruotorivin vierestä ruotoja veitsellä tunnustellen. Tee samoin ruotorivin toisella puolella. Irrota ruotorivi. Leikkaa filee annospaloiksi ja laita palat uunivuokaan.
  3. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Hienonna rosmariini. Sekoita valkosipuli, rosmariini ja öljy pienessä kulhossa. Mausta suolalla ja levitä kalapaloille. Kypsennä uunissa 15–20 minuuttia palojen koosta riippuen. Tee sillä aikaa tahini-kurkkukastike ja annostele sitä reilusti valmiille kalapaloille.

Tahini-kurkkukastike

Ainekset

1
kurkku
1
ruukku
korianteria
1/2
sitruunan mehu
2
dl
pistaasipähkinöitä
1
dl
vaaleaa tahinia
1/2
dl
vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi kurkku, hienonna korianteri ja purista sitruunan mehu. Kuori pistaasit.
  2. Yhdistä tahini, vesi, öljy ja suola. Lisää kurkut, yrtit ja pistaasit.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teellä maustettu kesäkurpitsa-broileripannu

Ainekset

2
kesäkurpitsaa
600
g
broilerin paistileikettä
1
tl
suolaa
2
rkl
gryère-juustoa
1
ruukku
sitruunamelissaa
1
dl
maapähkinöitä
Teesiirappi
1
dl
vettä
1
ps
mustaa teetä
1/2
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Pilko kesäkurpitsat ja broileri 3–4 cm:n paloiksi. Nosta ne pellille, mausta suolalla ja valuta päälle öljyä. Paahda paloja uunissa 20 minuuttia.
  2. Keitä teesiirappi. Kiehauta vesi ja uuta teepussia siinä pakkauksen ilmoittama aika. Lisää sokeri ja keitä seosta 10 minuuttia.
  3. Raasta juusto, hienonna sitruunamelissa ja rouhi pähkinät veitsellä. Sekoita teesiirappi paahtuneiden kesäkurpitsojen ja broilerin joukkoon. Ripottele päälle juusto, sitruunamelissa ja pähkinät.

Kommentit (0)