Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 138 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Varoitus: näihin jää koukkuun! Helsinkiläisravintola Gaijinin vartaat tarjoillaan majoneesin kanssa, jonka salaisuutena on togarashi eli japanilainen seitsenmauste.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkupalana
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gaijinin togarashi-yakitori

Ainekset

250
g
luutonta broilerin koipireittä tai rintafileetä
1
dl
miriniä
½
dl
sakea
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
soijakastiketta
Teriyakikastike
1
dl
vettä
1
dl
sokeria
2
rkl
sakea
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
Maizena-suurustetta
Togarashimajoneesi
1
dl
majoneesia
1
rkl
togarashi-mausteseosta
½
limetin mehu

Työvaiheet

  1. Leikkaa broileri 2 cm:n paloiksi. Kiehauta kattilassa misomarinadin ainekset. Marinoi paloja yön yli.
  2. Kiehauta teryakikastikkeen vesi kattilassa. Lisää sokeri ja anna liueta. Lisää loput ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää kastikesuurus sekoittaen.
  3. Sekoita togarashimajoonesin ainekset keskenään.
  4. Pujota broileripalat varrastikkuihin, mutta jätä tilaa palojen väliin, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Grillaa (tai paahda 220-asteisessa uunissa)vartaat kypsiksi, noin 10 minuuttia. Sivele vartaita teryakikastikkeella kypsennyksen aikana.
  5. Tarjoa vartaat togarashimajoneesin, teryakikastikkeen, kevätsipulin, chilin ja seesaminsiementen kanssa.

Vinkki! Togarashia myydään aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneissa kaupoissa, mutta sen voi tehdä myös itse. Linkki togarashin ohjeeseen löytyy alapuolelta.

Kommentit (6)

Vierailija

Ainesosaluettelossa ei ole sakea, mutta ohjeen 2-osassa se mainitaan. Pitäisikö ohjeessa lukea miso vaiko luettelossa sake?

Chillix

Kastike on varmasti hyvää, mutta ei se ole teriyaki-kastiketta. Teriyaki-kastike tehdään 1 : 1 : 1 suhteilla sake : soija : miso.  Maun mukaan voi maustaa esimerkiksi inkiväärillä. Tässä kastikkeessa noista aineksista on ainoastaan soijaa, eli teriyaki on yksinkertaisesti virheellinen termi tässä yhteydessä.

Annamanna

Ihan samaa mietin, puuttuuko reseptistä sake vai onko miso liikaa kastikereseptissä? Toivottavasti saadaan vastaus pian, jotta päästään kokeilemaan reseptiä :)

Vierailija

Mitä on vaalea misotahna ja mistä sitä saa? Olen kaupoista löytänyt vain yhden väristä misoa, meneekö pieleen, jos käyttää sitä? Vai onko kaupoissa myytävä siis juuri tätä vaaleaa misoa?

Krista Kupariharju
Seuraa 
Liittynyt25.9.2017

Ohje on nyt korjattu, eli sakea tulee sekä marinadiin että teriyaki-kastikkeeseen. Vaalea miso on kaikkein miedointa ja makeinta, mutta ohjeessa voi hyvin käyttää myös muita misoja.

Pihtiputaan mummo

Kuule Krista Hopeaharju, minun lapsenlapseni herkuttelevat aina tällä ruoalla. Sakeata on mutta onneksi ei. Musta miso on meidän Jarmo-papan herkkua. Hyvää joulua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 49 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kevyeen pastaan yhdistetään ronskisti vihreää ja rutkasti proteiinirikasta broileria. Viimesilauksen maukkaalle pastalle antaa sitruunan kuori.

Vinkki! Suosi pastoissa täysjyvää, sillä se nostaa verensokeria hitaasti ja pitää kylläisenä pitkään. Täysjyväpasta sisältää myös huomattavasti enemmän kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita kuin valkoinen vehnäpasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä broileripasta

Ainekset

300
g
broilerin rintafileetä
300
g
parsakaalia
2
kevätsipulia varsineen
2
tl
öljyä
1/2
sitruunan mehu ja kuori
1
ruukku
rucolaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi
100
g
täysjyväpastaa
(2
rkl
siemensekoitusta)

Työvaiheet

  1. Ota broilerin rintafileet huoneenlämpöön. Leikkaa parsakaali pieniksi nupuiksi ja hienonna kevätsipulit. Ruskista fileet öljyssä kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Keitä pasta ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
  3. Laske lämpöä ja lisää parsakaalit ja kevätsipulit pannulle. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää ja parsakaalit napakan kypsiä.
  4. Viipaloi fileet ja lisää pastan päälle. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja rucola.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Kananrinnat mehevöitetään maustevoilla ja tarjotaan grillattujen hedelmien ja kasvisten kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + kypsennys 16 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut maissikananrinnat

Ainekset

4
nahallista maissikananrintaa
Maustevoi
25
g
pehmeää voita
1
rkl
timjamia hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi
1/2
tl
suolaa
Kasvikset
2
fenkolia
4
nektariinia
400
g
vihreää parsaa
2
rkl
öljyä
1
tl
sormisuolaa
1/2
sitruuna
Kastike
1
dl
majoneesia
1
rkl
kokojyväsinappia
12
salvianlehteä
12
basilikanlehteä

Työvaiheet

  1. Ota lihat huoneenlämpöön.
  2. Laita voi kulhoon. Hienonna timjami ja valkosipulinkynsi joukkoon, mausta suolalla ja sekoita tasaiseksi. Työnnä maustevoita kanan nahan ja rintafileen väliin.
  3. Leikkaa fenkolit neljään osaan. Leikkaa nektariinit paksuiksi viipaleiksi. Napsauta parsoista pois puumainen tyvi. Sivele fenkolit, nektariinit ja parsat öljyllä.
  4. Tee kastike. Sekoita majoneesi ja sinappi kulhossa. Hienonna salvia ja basilika ja sekoita ne kastikkeeseen.
  5. Kypsennä kanoja grillin parilalla keskilämmöllä noin 8 minuuttia molemmin puolin. Kun kanat ovat olleet kääntämisen jälkeen grillissä noin 3 minuuttia, lisää kasvikset ja nektariinit grilliin. Käännä kasvikset ja nektariinit kerran kypsennyksen aikana. Ripottele grillatuille kasviksille sormisuolaa ja purista sitruunanmehua. Tarkista lihan kypsyys tikulla. Kypsän kanan lihasneste on kirkasta.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 969 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kasvissyöjän pihvi-illallinen valmistuu maistuvasta portobellosta ja saa kylkeensä raikkaan avokadosalsan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Portobellopihvit ja avokadosalsa

Ainekset

4
kpl
portobelloa
Marinadi
3
kpl
valkosipulinkynttä
1/4
dl
balsamiviinietikkaa
1/2
dl
oliiviöljyä
1
rkl
siirappia
1/2
tl
jeeraa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
1/4
tl
savupaprikaa
Avokadosalsa
1
ruukku
persiljaa
1
kpl
salottisipuli
3
kpl
valkosipulinkynttä
1
mieto chili
1
kypsä
avokado
3
rkl
sitruunamehua
3
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja poista jalat. Tee marinadi. Kuori j a murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Marinoi portobelloja sillä aikaa, kun teet avokadosalsan.
  2. Hienonna persilja ja kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja hienonna palko. Kuori ja kuutioi avokado. Kääntele kaikki ainekset varovasti keskenään.
  3. Grillaa portobelloja noin 3 minuuttia per puoli, sivele marinadia grillauksen aikana. Tarjoa avokadosalsan kanssa

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 969 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kaipaatko jotakin uutta grilliherkkua? Nämä pippuriset tofuvartaat sulattavat niin sekasyöjän kuin vegaaninkin sydämen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 + tofun marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Pippuriset tofuvartaat

Ainekset

2
tl
kokonaisia mustapippureita
1
rkl
kokonaisia rosepippureita
1
tl
sormisuolaa
2
tl
korianterin siemeniä
4
rkl
soijakastiketta
3
rkl
ruokosokeria
750
g
maustamatonta tofua

Työvaiheet

  1. Mittaa mausteet mortteliin ja jauha hienommaksi. Kaada seos pannulle yhdessä soijakastikkeen ja sokerin kanssa. Anna kiehua, kunnes seos sakenee ja on kiiltävää.
  2. Leikkaa tofu 2 cm:n kuutioiksi kulhoon. Kääntele marinadi joukkoon ja anna marinoitua 2 tuntia.
  3. Pujota tofu vartaisiin (ja pyyhi isoimmat pippurit pois) ja grillaa rapeaksi noin 4 minuuttia per puoli.

Kommentit (0)