Keittiö muuttuu ranskalaiseksi bistroksi, kun siellä tuoksuu sinapinsiemenillä hunnutettu broileri.
Broilerin koipireidet ovat edullista ja helppoa ruokaa. Sidekudospitoiset broileripalat kypsyvät uunissa lähes itsekseen ja ne sopivat myös kokemattomalle ruoanlaittajalle, sillä lämpötilaa ei tarvitse tarkkailla. Riittää, kun koipi-reisipaloja pitää kuumassa uunissa tunnin tai kauemmin, jolloin ne ovat varmasti kypsiä. Nämä broileripalat ovat meheviä ylikypsinäkin.
Rasvainen broileri tarvitsee vastapainoksi hapokkuutta, jolloin lopputuloksesta tulee superherkullinen. Tätä ideaa hyödynnetään hitiksi nousseessa ranskalaisen etikkakanan eli Lyonin kanan ohjeessa, jossa tilkka etikkaa kääntää rasvaisuuden voitoksi.
Dijonin kanan reseptissä rasvaisuus taitetaan puolestaan vahvalla dijoninsinapilla. Oheisessa ohjeessa suolalla ja pippurilla maustettujen broileripalojen päälle sipaistaan kerros sinappia ja sinapinsiemeniä. Sinappihuntu paahtuu uunissa herkulliseksi kerrokseksi broilerin pintaan.
Kypsymistä odotellessa ehtii valmistaa sinappi-hunajakastikkeen broilerien kanssa tarjottavaksi.
Dijonin kana
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Suolaa ja pippuroi broilerit ja esikypsennä uunissa 10 minuuttia.
-
Laske uunin lämpö 175 asteeseen. Sivele sinappia ohuesti broilereille ja ripottele sinapinsiemenet pintaan. Laita broilerit takaisin uuniin ja jatka kypsentämistä 30–40 minuuttia, kunnes koivesta irtoava neste on kirkasta.
-
Laita kastikkeen sinapinsiemenet, vesi, etikka, rosmariini, hunaja ja suola kattilaan. Keitä ilman kantta 20 minuuttia. Poista rosmariini, lisää sinappi ja kerma, keitä vielä noin 10 minuuttia.
-
Revi lehtikaali kovan lehtiruodin ympäriltä suupaloiksi. Kuori ja murskaa valkosipulit veitsen lappeella. Paista lehtikaalia ja valkosipulia öljyssä pannussa 2–3 minuuttia. Poista valkosipulit ja mausta kaali suolalla. Tarjoa kuumana broilerin ja kastikkeen kanssa.
Kastikkeessa po. 1/2 litraa ei dl vettä?
Kiitos hyvästä huomiosta, siitä oli jäänyt ykkönen pois! Nestemäärä on nyt kohdallaan.
Kastike ei valitettavasti ollut meidä perheen juttu. Meni roskiin ja piti pikana tehdä korvaava kastike.
Taivaallisen hyvää! Sinapinsiemeniä en löytänyt kaupasta, mutta toimii ilmankin.