Me Naiset on lisännyt 876 reseptiä.
Linkitetty 162 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Pia Ingberg

Tahmeanmakea uunibroileri valmistetaan tällä kertaa korealaisittain, ja koko ateria syntyy samassa astiassa.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Uunibroileri ja korealainen riisi

Ainekset

2
dl
riisiä
4
dl
vettä
½
tl
suolaa
8
broilerin koipinuijaa
1
tl
suolaa
Maustekastike
3
rkl
valmista tomaattikastiketta (esim. Barilla)
3
rkl
soijakastiketta
2
rkl
chilikastiketta
2
rkl
siirappia
2
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
seesaminsiemeniä
Tarjoiluun
2
dl
babypinaattia
1
dl
mung-pavun ituja

Työvaiheet

  1. Tee ensin maustekastike. Sekoita kaikki ainekset pienessä kulhossa. Maista ja lisää chiliä tarvittaessa.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa uuniastiaan riisi ja vesi. Lisää suola ja sekoita. Huuhtaise kananuijat kylmän veden alla ja kuivaa talouspaperilla. Lado riisin päälle. Ripottele pintaan suolaa. Sudi pullasudilla noin puolet kastikkeesta nuijien päälle. Laita pata tai vuoka uuniin ja paista 40 minuuttia.
  3. Nosta vuoka uunista ja käännä kuumat nuijat varovasti ympäri. Sudi loput kastikkeesta paljaalle puolelle. Laita vuoka takaisin uuniin ja nosta lämpötila 200 asteeseen. Kypsennä vielä 15 minuuttia.
  4. Ota vuoka uunista ja kokoa päälle ituja ja pinaattia.

Vinkki! Voit tehdä korealaisen uunibroilerin myös paistileikkeistä. Ne sopivat hyvin uunikypsennykseen.

 

Kommentit (3)

9oiad

Jotenkin vierastan ajatusta, että riisi kypsennetään samassa astiassa kuin broileri. Ei siitä oikein hyvää tule.

Kai Vinkone

Tulee siitä, jos niin vierastuttaa ni keitä perunoita...

juku

Miksi tämä riisi on korealaista?   Samantapaista on unkarilainen tai  suomalainen (uunipuuro).  Tarkoittaako otsikoija, että riisi on korealaista kun broilereiden päälle laitetaan ituja ja pinaattia?    Broilerissa sen sijaan on yritystä Korean BBQ-broileriin, vaikka mausteita ja valmistustapaa onkin rajusti helpotettu.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 566 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Matcha-valkosuklaamoussekakkua ei kannata piilottaa koristeiden alle, koska se on jo itsessään niin kaunis. Hienostunut herkku syntyy kahden täytteen taktiikalla.

Annoksia
20
Valmistusaika
40 min + 5 h hyytyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Matcha-valkosuklaamoussekakku

Ainekset

75
g
voita
200
g
kandisokerikeksejä (esim. LU)
Täyte
4
liivatelehteä
200
g
valkosuklaata
4
dl
kuohukermaa
1
prk (250 g)
maitorahkaa (ei pehmeää)
1
dl
sokeria
2
tl
valkoista vaniljasokeria
1 1/2
rkl
limettimehua
1 1/2
rkl
matchateejauhetta (Urtekram)
1
tl
limetinkuorta hienoksi raastettuna
Koristeeksi
matchajauhetta

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Murskaa keksit monitoimikoneessa leikkuuterällä. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 18–20 cm) pohjan ja reunan väliin. Taputtele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille parin sentin korkeudelle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  3. Upota liivatelehdet kylmään veteen.
  4. Sulata valkosuklaa varovasti mikroaaltouunissa ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää valkosuklaasula ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon rahka ja sokerit.
  5. Kuumenna limettimehu kattilassa kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota liivatteet mehuun. Kaada seos täytteeseen. Vatkaa sähkövatkaimen pienimmällä teholla tasaiseksi. Kaada puolet täytteestä toiseen kulhoon. Mausta se matchajauheella ja limetinkuoriraasteella. Tarkista maku ja vihreys. Lisää tarvittaessa matchajauhetta.
  6. Annostele vihreää ja valkoista täytettä vuorotellen kakkupohjan päälle vuokaan. Vetäise täytteiden läpi nopeasti veitsellä, jotta ne hieman sekoittuvat keskenään.
  7. Anna kakun hyytyä peitettynä mieluiten seuraavaan päivään.
  8. Irrota kakku vuoasta vadille. Siivilöi päälle koristeeksi matchajauhetta.

Vinkki! Kakku on sellaisenaan valmis juhliin. Koristele se korkeintaan pienillä, syötävillä kukilla. Saat kakusta gluteenittoman vaihtamalla keksit gluteenittomiin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1796 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Amanda Aho

Tee vihreästä matchasta päräyttävän raikas ja sitruunainen cocktail. Juoma toimii mainiosti myös ilman alkoholia.

Annoksia
1
Vaikeustaso
Helppo

Matcha-cocktail

Ainekset

6
sitruunamelissan lehteä
3
cl
sitruunamehua
4
cl
matchateetä
4
cl
omenamehua
4
cl
vodkaa
3
cl
vaniljasiirappia (ks. ohje alhaalla)
jäitä
Koristeeksi
sitruunamelissaa

Työvaiheet

  1. Jäähdytä ainekset jääkaappikylmiksi.
  2. Murskaa sitruunamelissan lehdet ja tilkka sitruunamehua keskenään. Lisää loput ainekset ja ravista esimerkiksi tiiviskantisessa lasitölkissä jäiden kanssa puoli minuuttia. Täytä lasi jäillä ja siivilöi juoma päälle. Koristele  cocktail sitruunamelissalla.

Vaniljasiirappi

Ainekset

1
dl
vettä
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria tai 1/2 vaniljatanko

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää vaniljasokeri tai vaniljatangon puolikkaan siemenet ja käännä lämpö pois. Anna siirapin hautua jälkilämmöllä 20 minuuttia. Jäähdytä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1796 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Helppoa ja herkullista! Marinoi broilerit mureiksi ja mausteisiksi ja anna uunin hoitaa loput. Tarjoa tomaatti-jogurttikana tahnojen, salaattien ja leivän kanssa.

Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + marinointi 4–10 t
Vaikeustaso
Helppo

Tulinen tomaattijogurttikana

Ainekset

600
g
broilerin rintafileitä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
juustokuminaa
1
tl
korianteria
1
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
ketsuppia
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Jos rintafileet ovat paksuja, halkaise ne ohuemmiksi.
  2. Kuori ja murskaa valkosipuli. Sekoita valkosipuli öljyyn ja lisää mausteet. Lisää jogurtti, sitruunamehu, ketsuppi ja tomaattipyree. Sekoita tasaiseksi.
  3. Laita broilerit kannelliseen astiaan tai vahvaan muovipussiin. Lisää marinadi, sulje ja anna fileiden maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
  4. Siirrä fileet marinadista leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. 
  5. Ripottele suola fileiden pinnalle ja anna vetäytyä vähintään 5 minuuttia. Tarjoa leivän, salaattien ja tahnojen kanssa kokonaisina fileinä tai reiluiksi paloiksi leikattuina.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1796 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee valkoinen pizza vaihtamalla tomaattikastike vaihteeksi ricottajuustoon! Marjat antavat pizzaan ihanaa hapokkuutta tomaatin tapaan.

Annoksia
2 pizzaa
Valmistusaika
20 min + kohotus 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ricotta-marjapizza

Ainekset

Pizzapohjat
1 1/2
dl
vettä
15
g (noin 1/3 pkt)
tuorehiivaa
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
3
dl
00-vehnäjauhoja tai durumjauhoja
Täytteet
1
prk (250 g)
ricottaa
1
dl
parmesaania raasteena
1
dl
mustikoita
2
dl
karhunvatukoita
6
viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
Yrttiöljy
3
dl
yrttejä hienonnettuna (esim. basilikaa, lehtipersiljaa, minttua)
1/2
dl
oliiviöljyä
2
tl
valkoviinietikkaa
2
tl
sokeria
ripaus
suolaa

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan, vaivaa muutama minuutti. Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Puolita taikina. Kauli palat jauhotetulla alustalla ohuiksi soikioiksi ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Jaa ricotta ohueksi kerrokseksi pizzoille. Raasta ja ripottele parmesaani päälle. Levitä marjat pizzoille. Paista pizzoja kuumassa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä.
  3. Pizzan paistuessa mittaa yrttiöljyn aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Levitä kinkut ja pirskota yrttiöljyä kuumille pizzoille.

Kommentit (0)