Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 172 keittokirjaan.

Mausteiseen tomaatti-jogurttikastikkeeseen upotetut broilerinsiivet ovat ihanan meheviä, ja niitä sopii napostella naan-leivän ja jogurtin kera. Varoitus: tähän voi jäädä koukkuun!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
5 min (+ marinointi ) + 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Intialainen kanacurry

Ainekset

2
rkl
Arla Lempi Turkkilaista jogurttia
2
rkl
garam-masala -mausteseosta
2
rkl
hunajaa
800
g
maustamattomia broilerin siipiä
2
tl
suolaa (lisätään vasta ennen paistoa)
Kastike:
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
cm.n pala
inkivääriä
1
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
garam masala -mausteseosta
1
rkl
paprikajauhetta
2
rkl
tomaattipyrettä
400
g
paseerattua tomaattia
n. 3
dl
vettä
2
rkl
hunajaa
n. 1 1/2
tl
suolaa
1
sitruuna
1
purkki (a´3 dl)
Arla Lempi Turkkilaista jogurttia (sekä marinadiin että tarjoiluun)
Lisäksi:
korianteria
loput jogurtista

Työvaiheet

Sekoita broilerinsiivet, Arla Lempi Turkkilainen jogurtti, hunaja ja garam masala huolellisesti sekaisin. Anna marinoitua jääkaapissa mieluiten yön yli, mutta vähintään pari tuntia.

Nosta marinoidut broilerinsiivet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistoa. Lisää siipiin suola.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Nostele siivet pellille leivinpaperin päälle ja paista noin 25 min, kunnes siivissä on kauniin ruskea paistopinta. Huom! Jos broilerit tummuvat liikaa, voit kääntää ne kerran paiston aikana.

Valmista siipien paistuessa kastike:

Kuutioi sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota sipuleita ja inkivääriä oliiviöljyssä pari minuuttia. Lisää garam masala, paprikajauhe ja tomaattipyre. Kuullota vielä hetki. Lisää paseerattu tomaatti, vesi, hunaja ja suola. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen, kunnes broilerinsiivet ovat paistuneet.

Lisää kastikkeeseen ½ sitruunan mehu, puolet Arla Lempi Turkkilaisesta jogurtista ja paistetut broilerinsiivet.  Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä vielä 10 min.

Leikkaa kastikkeen muhiessa toinen sitruunan puolikas viipaleiksi ja paahda kuivalla pannulla, kunnes sitruunat saavat hieman väriä. Nosta paahdetut sitruunat kastikkeeseen. Tarkista kastikkeen maku ja paksuus. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä.

Viimeistele kastike korianterilla ja Arla Lempi Turkkilaisella jogurtilla. Tarjoa naan-leivän tai riisin kera.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vesikielellä on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Talvisen päivän makunautinnon kruunaa eksoottisen maukas ja värikäs kanakastike, jonka voit nauttia esimerkiksi pastan tai riisin kanssa. Tässä kastikkeessa on todella paljon makuja ja vie sinut makumuistoihin etelän lämpöön. Jos pidät mausteisesta ruoasta, niin tätä ohjetta kannattaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Eksoottisen maukas kanakastike

Ainekset

400
g
kanan fileesuikaleita (naturel)
1,5
kpl
sipulia (150g)
3-4
kpl
valkosipulin kynsiä
2
dl
kookosmaitoa
2
dl
ruokakermaa
1/2
vihreä paprika (80 g)
8
kpl
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä (80 g)
3
ananasrengasta omassa mehussaan (100g)
1
tl
currya
1
tl
savupaprikaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
2
tl
srirachaa
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

1. Pilko sipulit, valkosipulit, aurinkokuivatut tomaatit, paprika ja ananakset pieniksi paloiksi.

2. Kuullota sipuleita ensin pannulla pehmeiksi muutama minuutti ja lisää sitten mukaan kaikki muut pilkotut vihannekset/säilykehedelmät. Paista niitä yhdessä vielä hetkisen.

3. Paista kanasuikaleet pienissä erissä toisella pannulla samaan aikaan ja mausta jokainen erä suolalla, pippurilla ja currylla. (Kanan kypsymisaika on 10 min. )

4. Lisää kaikki kanan suikaleet/palat vihannesten sekaan toiseen pannuun ja lisää mukaan myös kookosmaito, kerma, sriracha, savupaprika sekä sitruunamehu. Huuhdo vedellä kermojen purkit ja lisää kastikkeen sekaan. Keitä hiljalleen vielä 5-10 min. Maista! (Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike on mielestäsi liian paksua.)

5. Nauti riisin tai pastan kanssa. Annoksen päälle sopii erinomaisesti parmesan-juusto!

Ohje: Tarja Pasanen/Vesikielellä @waterontongue

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1246 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Aussityyliset makeat letut syntyvät ilman jauhoja ja maistuvat aamiaisella kiivisiirapin, jogurtin sekä granolan kanssa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Australialainen makea kiivimunakas

Ainekset

4
munaa
½
dl
maitoa
4
tl
vaahterasiirappia
1
tl
kanelia
Paistamiseen
voita
Kiivisiirappi
8
kiiviä (500 g)
2
rkl
sokeria
1
rkl
vettä
1
tl
perunajauhoja
1
vaniljatanko tai 1 tl vaniljatahnaa tai vaniljauutetta
Lisäksi
kreikkalaista jogurttia, granolaa tai mysliä, (vaahterasiirappia)

Työvaiheet

  1. Tee ensin kiivisiirappi. Kuori ja kuutioi kiivit. Mittaa kiivipalat, sokeri, vesi, perunajauhot ja halkaistu vaniljatanko (josta siemenet on kaavittu mukaan) kattilaan ja pyöräytä sekaisin. Lisää vesi ja kuumenna kovalla lämmöllä muutama minuutti, kunnes seos on siirappimaista, mutta kiivit vielä ehjiä. Poista vaniljatanko ja pidä lämpimänä tarjoiluun saakka.

  2. Vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon maito, vaahterasiirappi ja kaneli.

  3. Kuumenna voi paistinpannulla. Kaada puolet munakasmassasta pannulle ja levitä varovasti tasaiseksi puulastalla. Paista keskilämmöllä pari minuuttia. Käännä ympäri ja paista toista puolta vielä minuutin ajan.

  4. Liu’uta lautaselle ja tarjoa kiivisiirapin, jogurtin, granolan (ja vaahterasiirapin) kanssa.

  5. Toista sama lopulla munakasmassalla.

Kommentit (0)

Vesikielellä on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Sain tätä salaattia ensimäisen kerran noin 17 vuotta sitten siskoni tyttären polttareissa. Sen jälkeen tätä on tarjoiltu milteinpä jokaisessa perhejuhlassa ja illanistujaisissakin useasti. Minun aikuiset tyttärenikin tykkäävät tehdä tätä usein. Helpoksi tämän tekee salaattikastike, joka tässä on...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maukas kana-pastasalaatti

Ainekset

800
g
kanansuikaleita (2 pkt)
8
dl
Spirali Tricolore kuviopastaa
2
kpl
isoa omenaa (golden)
1
prk
säilykemaissia (300g)
1
purjo
200
g
suolakurkkuja
1
pullo
Felix tomaatti-chili salaatinkastiketta (375 g)
Ripaus
Suolaa, currya ja mustapippuria

Työvaiheet

1. Lisää pasta kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Sekoita keittämisen aikana muutaman kerran. Keitä ohjeen mukaan noin 11-12 min. Valuta lävikössä ja jäähdytä.

2. Paista kanasuikaleet 2-3:ssa erässä ja mausta joka erä suolalla,pippurilla ja currylla. Kanan paistoaika on 10 min.

3. Pilko omenat, purjo ja suolakurkut. Lisää valutetut, kypsät ja jäähdytetyt pastat isoon kulhoon tai kattilaan. Sekoita sekaan pilkotut omenat, purjo, suolakurkut, valutetut maissit ja koko salaattikastikepullo. Jätä tekeytymään muutamaksi tunniksi jääkaappiin.

4. Tarjoile salaattikulhossa ja koristele yrteillä. Esim. ruohosipulilla ja basilikan lehdillä.

Tästä tulee iso satsi ja riittää n.6- 8 hlölle muun tarjoilun ohessa.

Hyvää Uuttavuotta!
Tarja Pasanen @waterontongue/vesikielellä

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 180 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Kokonainen kana sopii mainiosti juhlapöytään. Valkosipulilla ja mandariinilla piristetty maustevoi pitää kanan mehevänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kokonainen sitruskana

Ainekset

1
kukonpoika tai luomukana
suolaa
mustapippuria myllystä
1
solo-valkosipulinkynsi
2
mandariinia
100
g
huoneenlämpöistä voita
4
rkl
timjamia hienonnettuna
3
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Pyyhi lintu talouspaperilla päältä ja sisältä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese mandariinit. Raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste valkosipulin, voin ja yrttien kanssa. Säästä mandariinimehu linnun viimeistelyyn.
  3. Tee linnun nahkaan viiltoja. Työnnä voita nahan ja lihan väliin. Levitä loppu voi lihan pintaan. Valuta päälle öljyä. Työnnä lihan paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari.
  4. Paahda tipua ensin 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Vähennä lämpö 175 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä 45 minuuttia tai siihen asti, kunnes mittari osoittaa 75 astetta. Valele lintua muutaman kerran paistamisen aikana vuoan pohjalle kertyvällä nesteellä.
  5. Pirskottele kypsän linnun päälle mandariinimehua. Anna levätä paiston jälkeen foliolla peitettynä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentit (0)