Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 180 keittokirjaan.

Mausteiseen tomaatti-jogurttikastikkeeseen upotetut broilerinsiivet ovat ihanan meheviä, ja niitä sopii napostella naan-leivän ja jogurtin kera. Varoitus: tähän voi jäädä koukkuun!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
5 min (+ marinointi ) + 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Intialainen kanacurry

Ainekset

2
rkl
Arla Lempi Turkkilaista jogurttia
2
rkl
garam-masala -mausteseosta
2
rkl
hunajaa
800
g
maustamattomia broilerin siipiä
2
tl
suolaa (lisätään vasta ennen paistoa)
Kastike:
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
cm.n pala
inkivääriä
1
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
garam masala -mausteseosta
1
rkl
paprikajauhetta
2
rkl
tomaattipyrettä
400
g
paseerattua tomaattia
n. 3
dl
vettä
2
rkl
hunajaa
n. 1 1/2
tl
suolaa
1
sitruuna
1
purkki (a´3 dl)
Arla Lempi Turkkilaista jogurttia (sekä marinadiin että tarjoiluun)
Lisäksi:
korianteria
loput jogurtista

Työvaiheet

Sekoita broilerinsiivet, Arla Lempi Turkkilainen jogurtti, hunaja ja garam masala huolellisesti sekaisin. Anna marinoitua jääkaapissa mieluiten yön yli, mutta vähintään pari tuntia.

Nosta marinoidut broilerinsiivet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistoa. Lisää siipiin suola.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Nostele siivet pellille leivinpaperin päälle ja paista noin 25 min, kunnes siivissä on kauniin ruskea paistopinta. Huom! Jos broilerit tummuvat liikaa, voit kääntää ne kerran paiston aikana.

Valmista siipien paistuessa kastike:

Kuutioi sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota sipuleita ja inkivääriä oliiviöljyssä pari minuuttia. Lisää garam masala, paprikajauhe ja tomaattipyre. Kuullota vielä hetki. Lisää paseerattu tomaatti, vesi, hunaja ja suola. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen, kunnes broilerinsiivet ovat paistuneet.

Lisää kastikkeeseen ½ sitruunan mehu, puolet Arla Lempi Turkkilaisesta jogurtista ja paistetut broilerinsiivet.  Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä vielä 10 min.

Leikkaa kastikkeen muhiessa toinen sitruunan puolikas viipaleiksi ja paahda kuivalla pannulla, kunnes sitruunat saavat hieman väriä. Nosta paahdetut sitruunat kastikkeeseen. Tarkista kastikkeen maku ja paksuus. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä.

Viimeistele kastike korianterilla ja Arla Lempi Turkkilaisella jogurtilla. Tarjoa naan-leivän tai riisin kera.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2772 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Broilerista tulee mäiskyä, kun se litataan lihanuijalla ennen uuniin menoa. Valmistustavan ansiosta kokonainen broileri kypsyy kuumassa uunissa jopa puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3–4
Valmistusaika
25 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mäiskybroileri ja juustomuusi

Ainekset

1
kokonainen broileri
Maustetahna
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
25
g
voita huoneenlämpöisenä
2
rkl
kokojyväsinappia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
8
salottisipulia
2
valkosipulia
2
rkl
oliiviöljyä
Juustomuusi
800
g
jauhoisia perunoita
1
dl
perunoiden keitinvettä
dl
gruyère-juustoa raasteena
2
rkl
voita
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Ota broileri huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.

  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Hienonna valkosipuli ja rosmariini kulhoon. Lisää voi, sinappi, suola ja pippuri. Sekoita.

  3. Laita broileri työlaudalle ja lyö sitä rintarangan kohdalta muutaman kerran lihanuijalla, niin että ranka antaa periksi ja lintu aukeaa littanammaksi, perhosen muotoon. Hiero maustetahna kauttaaltaan linnun vatsa- ja nahkapuolelle. Nosta broileri leivinpaperin päälle pellille.

  4. Kuori sipulit ja puolita valkosipulit pellille broilerin ympärille. Pirskottele öljyä sipuleille. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Tarkista broilerin kypsyys tikulla. Jos reiästä tuleva neste on kirkasta, lintu on kypsä.

  5. Kuori ja paloittele perunat kattilaan. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvettä talteen runsas desi ja kaada loput pois. Raasta juusto. Vatkaa perunat muusiksi sähkövatkaimen pienimmällä teholla ja lisää joukkoon voi, keitinvettä ja juustoraaste. Vatkaa tasaiseksi. Tarkista suola.

  6. Purista paahdetut valkosipulit lautaselle broilerin ja muusin seuraan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2772 reseptiä.
Linkitetty 83 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Le Poulet Basquaise on Baskimaalta kotoisin oleva ruokalaji. Padan voi tarjota myös fiinimmin nostelemalla broilerin palat vadille ja tarjoamalla kastikkeen sattumineen erikseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3–4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Baskilainen broileripata

Ainekset

1
kokonainen broileri
5
valkosipulinkynttä
1
iso sipuli
2–3
paprikaa
6
luumutomaattia
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
dl
valkoviiniä
2
dl
kanalientä fondista
1
ruukku lehtipersiljaa
Pilahviriisi
2
salottisipulia
2
rkl
öljyä
3
dl
pitkäjyväistä riisiä
0,5
g
sahramia
3
timjaminoksaa
1
laakerinlehti
4
dl
vettä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Paloittele broileri 8 osaan (koipipalat, reisipalat, fileet ja siivet). Hienonna valkosipuli. Leikkaa sipuli ja paprikat isoiksi paloiksi. Leikkaa tomaatit isoiksi lohkoiksi.

  2. Paista broilerinpaloja öljyssä valurautapadassa noin 2 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä broilerit syrjään ja paista seuraavaksi valkosipulia, sipulia ja paprikoita padassa muutama minuutti. Lisää tomaatit pataan ja jatka paistamista vielä 1 minuutti.

  3. Siirrä broilerinpalat takaisin pataan ja kaada joukkoon valkoviini ja kanaliemi. Kuumenna pata ja hauduta sitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia.

  4. Hienonna salottisipuli ja paista sitä öljyssä, kannellisessa kasarissa noin 1 minuutti. Lisää riisi ja sahrami pannuun ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää loput pilahvin aineet, kuumenna ja säädä lämpö tämän jälkeen miedolle. Hauduta noin 10 minuuttia kannen alla, kunnes riisi on kypsää. Ota timjaminoksat pois pilahvin joukosta.

  5. Hienonna lehtipersilja valmiin broileripadan pinnalle. Tarjoa pilahviriisin kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

NAM! Tuon otin talteen. Kiitos  :)

Vierailija

Keskivaiheilla reseptiä kehotatte lisäämään tomaatit ja paistamaan vielä 1 minuutti ....
Mitä tapahtuu ?? - Eihän niille tomaateille ehdi yhdessä minuutissa tapahtua yhtään mitään !!

Yleensä teillä on herkujllisia reseptejä , mutta noiden kypsennys- , paistoaikojen suhteen toivon tarkempaa, 'rehellisempää' ohjetta :_)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2772 reseptiä.
Linkitetty 648 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Butter chicken kuuluu toiveruokien vakiolistalle. Sävytä intialaisen voikanan kermatomaattikastike tällä kertaa pienellä chilin puraisulla.

Mehevä, täyteläinen ja raikkaan tomaattinen. Intialainen voikana eli butter chicken kuuluu monen toiveruokien vakiolistalle. Jos olet haaveillut valmistavasi tämän ruokalajin kotioloissa, tässä on mainio ohje käyttöösi.

Ruoanvalmistus alkaa broilerinfileepalojen marinoinnilla. Liha...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + marinointi 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Butter chicken

Ainekset

Marinoitu broileri
4
broilerin rintafileetä
1
valkosipulinkynsi
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
raastettua inkivääriä
2
tl
garam masalaa
2
tl
juustokuminaa
1
tl
kurkumaa
1
tl
suolaa
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
Kastike
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
raastettua inkivääriä
50
g
voita
2
tl
garam masalaa
2
tl
juustokuminaa
2
tl
jauhettua korianteria
½–1
tl
kuivattua chiliä myllystä
1
prk (400 g)
tomaattimurskaa
2
dl
kuohukermaa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
Lisäksi
1–2
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
korianteria ja cashewpähkinöitä
riisiä tai naan-leipää

Työvaiheet

  1. Leikkaa broilerinrinnat 2–3 cm:n paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita lihapalat ja valkosipulit kulhoon. Lisää jogurtti ja marinoidun broilerin mausteet. Anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

  2. Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota sipulia, valkosipulia ja inkivääriä voissa pannussa keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää kastikkeen mausteet ja paista sekoitellen noin minuutti.

  3. Nosta lieden lämpöä, kaada tomaattimurska pannuun ja kiehauta seos. Laske sitten lämpöä ja anna kastikkeen porista noin 20 minuuttia.

  4. Soseuta kastike teho- tai sauvasekoittimella. Laita se tehosekoittimesta takaisin pannuun ja lisää kerma, sokeri ja suola.

  5. Paista broileripaloihin toisessa pannussa, muutamassa erässä, öljyssä kaunis väri. Laita paistetut palat kastikkeeseen ja kuumenna noin 10 minuuttia, kunnes
    broileri on kypsää.

  6. Viimeistele ruoka korianterilla ja cashew-pähkinöillä. Tarjoa keitetyn riisin tai naan-leivän kanssa.

Kommentit (11)

Vierailija

Tekisin tuon kanan reisilihoista, maukkaampaa kuin rintafile.

Vierailija

Todella mutkat suoriksi vetävä ohje. Valmistuksen vaiheissa oiotaan ja tärkeitä raaka-aineita (kashmir-chilit, methi, sitruuna, kardemumma) puuttuu. Ei jatkoon.

Vierailija

Joskus ruoka on hyvää vaikka mutkat on vedetty suoriksi. Kaikkia eksoottisia mausteita ei edes välttämättä ole saatavilla ellei tilaa niitä verkkokaupasta. Vaikka joitain mausteita puuttuu niin niin kyllä tämä ainakin minulle kelpaisi. Vielä pahempi pyhäinhäväistys lienee että käyttäisin tähän kanan sijaan halloumijuustoa.

Mestaricheffi

Nopealla silmäilyllä varmaan ihan ok ohje normaaliin arkiseen suomalaiseen keittiöön, missä ei aivan kaikkea löydy ja kokkikaan ei omaa sen suurempaa kulinaristista ambitiota.

Mutta yhden asian suosittelen kuitenkin muuttamaan, jos ei mitään muuta. Ja se on, että laittakaa pannulle kanan rinnan sijaan tummempaa lihaa, eli reittä. Ei tällaisia ruokia tehdä kuivasta rintapalasta vaan pidempää kypsennystä kestävästä reidestä.

Tämä on reseptin kirjoittajalta jo nolo virhe ja kertoo kulinaristisesta sivistymättömyydestä.

Mestaricheffi toistamiseen

Joku kommentoi käyttävänsä tähän reseptiin halloumijuustoa kanan sijaan. Mitä siihen nyt voi sanoa. Kirjoittaja varmaan tekee myös kanacarbonaraa ja tillipestoa.

Vierailija

Kananreisipakottajalle tiedoksi että ei ne muutkaan osat kuivu kun soosissa kypsentää. Mureutuu vaan

Vierailija

Täällä halloumijuustokommentoija. Olen kasvissyöjä ja halloumia monikin käyttää butter chickenin kasvisversiossa. Hyvää tulee.

Vierailija

Tehty. Oli loistavaa. Tuplasatsi, kanat marinadissa kolme tuntia ja limeä kastikkeeseen puolikkaan verran. Viisi söi ja kaikki meni. Ja kanafileet oli tosi pehmeitä. Nam!

Kmm

Todella hyvää! Suosittelen!

Vierailija

Erittäin hyvää. Tein kasvisyöjille sopivan halloumilla kanan sijaan. Ihanat mausteet.

Terveiset Delhistä, jo 15 vuotta

Butter chicken, hindiksi murgh makhani. On myös paneer makhani, mutton makhani jne, siis paneerjuustoa kermakastikkeesa, lammasta... Joten halloumjuusto käy aivan yhtä hyvin, kuten myös eri vihannekset, vegepyörykät ja mitä kukin halajaakaan. Tämä kuin mummon lihapullat, ohjeita on yhtä paljon kuin maailmassa mummoja, ja kaikki yhtä oikeita.

Mutta. Garam masala. Lisätään aina viimeisenä ruokaan, eikä kuumenneta juuri lainkaan. Tämä on lähes pyhä asia intialaisessa keittiössä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2772 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Calvadosilla maustettu viiriäinen on juhlava joulupöydän pääruoka. Varaa kaksi viiriäistä per ruokailija. Lisukkeena maistuvat höyrytetyt purjot.

Viinisuositus: Punaviineistä viiriäsen seuraan sopivat keskitäyteläiset ja raikkaat viinit, kuten pinot noirit, zweigeltit ja gamayt. Herkullisen marjaisa, lempeän tanniininen ranskalainen Mommessin Morgon Côte du Py 2017,18,99 e, on oiva valinta, samoin karpalon, vadelmien ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min + marinointi 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetut viiriäiset ja vermuttikastike

Ainekset

8
viiriäistä
Marinadi
6
timjaminoksaa
1
sitruuna
2
laakerinlehteä
4
rkl
calvadosta (tai konjakkia)
4
rkl
oliiviöljyä
2
tl
suolaa
¾
tl
mustapippuria
Paistamiseen
4
rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
8
nokaretta voita
1
dl
vermuttia
dl
kanalientä

Työvaiheet

  1. Nypi timjamin lehdet kulhoon. Raasta puolet sitruunan kuoresta joukkoon. Lisää laakerinlehdet, calvados, öljy, suola ja pippuri ja sekoita. Nosta viiriäiset marinadiin ja kääntele niitä. Peitä kulho ja laita jääkaappiin maustumaan noin 12 tunniksi.

  2. Nosta viiriäiset huoneenlämpöön 45 minuuttia ennen kypsentämistä. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

  3. Pyyhi marinadi viiriäisten pinnalta. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista viiriäiset nopeasti. Laita linnut pieneen uunivuokaan ja lisää nokare voita kunkin linnun sisälle. Sido jalat keittiönarulla.

  4. Paista viiriäisiä uunissa ensin 10 minuuttia, lisää sitten vuokaan vermutti ja jatka kypsentämistä vielä 7–10 minuuttia.

  5. Laita viiriäiset lämmitetylle lautaselle ja peitä löyhästi foliolla. Kaada liemi paistovuoasta kattilaan ja keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen. Lisää kanaliemi ja keitä, kunnes kastike on sakeaa, lähes siirappimaista. Valuta kastiketta viiriäisten pinnalle ja tarjoa heti.

Höyrytetyt purjot ja hasselpähkinä-voivinegretti

Ainekset

4
keskikokoista purjoa
¾
tl
sormisuolaa
Hasselpähkinä-voivinegretti
100
g
voita
1
dl
kuorettomia hasselpähkinöitä
1
rkl
samppanja- tai valkoviinietikkaa
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Leikkaa purjojen vihreät osat pois ja halkaise purjot pituussuunnassa. Huuhtele huolellisesti.

  2. Kuumenna kattilassa vettä ja nosta päälle tasapohjainen siivilä tai kattilan höyrytinosa, myös bambuinen höyrytin käy. Laita purjoviipaleet höyryttimeen ja ripottele pinnalle suolaa.

  3. Höyrytä purjot pehmeiksi kannen alla, noin 10 minuuttia.

  4. Tee vinegretti. Kuumenna voita kattilassa matalalla lämmöllä, kunnes se lakkaa kuohumasta ja on kauniin ruskeaa. Siirrä hetkeksi sivuun jäähtymään.

  5. Rouhi hasselpähkinät veitsellä. Valuta ruskistettu voi kulhoon ja vatkaa etikka joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää hasselpähkinät. Valuta kastiketta purjojen päälle.

Kommentit (0)