Mainos
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 181 keittokirjaan.

Mausteiseen tomaatti-jogurttikastikkeeseen upotetut broilerinsiivet ovat ihanan meheviä, ja niitä sopii napostella naan-leivän ja jogurtin kera. Varoitus: tähän voi jäädä koukkuun!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
5 min (+ marinointi ) + 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Intialainen kanacurry

Ainekset

2
rkl
Arla Lempi Turkkilaista jogurttia
2
rkl
garam-masala -mausteseosta
2
rkl
hunajaa
800
g
maustamattomia broilerin siipiä
2
tl
suolaa (lisätään vasta ennen paistoa)
Kastike:
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
cm.n pala
inkivääriä
1
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
garam masala -mausteseosta
1
rkl
paprikajauhetta
2
rkl
tomaattipyrettä
400
g
paseerattua tomaattia
n. 3
dl
vettä
2
rkl
hunajaa
n. 1 1/2
tl
suolaa
1
sitruuna
1
purkki (a´3 dl)
Arla Lempi Turkkilaista jogurttia (sekä marinadiin että tarjoiluun)
Lisäksi:
korianteria
loput jogurtista

Työvaiheet

Sekoita broilerinsiivet, Arla Lempi Turkkilainen jogurtti, hunaja ja garam masala huolellisesti sekaisin. Anna marinoitua jääkaapissa mieluiten yön yli, mutta vähintään pari tuntia.

Nosta marinoidut broilerinsiivet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistoa. Lisää siipiin suola.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Nostele siivet pellille leivinpaperin päälle ja paista noin 25 min, kunnes siivissä on kauniin ruskea paistopinta. Huom! Jos broilerit tummuvat liikaa, voit kääntää ne kerran paiston aikana.

Valmista siipien paistuessa kastike:

Kuutioi sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota sipuleita ja inkivääriä oliiviöljyssä pari minuuttia. Lisää garam masala, paprikajauhe ja tomaattipyre. Kuullota vielä hetki. Lisää paseerattu tomaatti, vesi, hunaja ja suola. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen, kunnes broilerinsiivet ovat paistuneet.

Lisää kastikkeeseen ½ sitruunan mehu, puolet Arla Lempi Turkkilaisesta jogurtista ja paistetut broilerinsiivet.  Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä vielä 10 min.

Leikkaa kastikkeen muhiessa toinen sitruunan puolikas viipaleiksi ja paahda kuivalla pannulla, kunnes sitruunat saavat hieman väriä. Nosta paahdetut sitruunat kastikkeeseen. Tarkista kastikkeen maku ja paksuus. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä.

Viimeistele kastike korianterilla ja Arla Lempi Turkkilaisella jogurtilla. Tarjoa naan-leivän tai riisin kera.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 422 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Kaali saa tässä ruoassa olla reiluina paloina, jotta siihen jää mukavaa rapeutta ja pureskeltavuutta. Kastiketta kannattaa maistella valmistuksen lomassa ja lisätä tarvittaessa limenmehua, sokeria tai suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookoskana-kaalipannu

Ainekset

noin 600
g
valkokaalia
2
valkosipulinkynttä
400
g
broilerin paistileikkeitä
2
rkl
öljyä
1
prk (400 g)
kookosmaitoa
1
prk (150 g)
vihreää currytahnaa
1–2
rkl
raastettua inkivääriä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1
limetin mehu
mustapippuria
(1
chili)

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja paloittele kaali. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paloittele paistileikkeet.
  2. Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista broileripaloja öljyssä, kunnes ne hieman ruskistuvat. Lisää kaalipalat ja valkosipuli. Jatka paistamista, kunnes kaali pehmenee.
  3. Lisää kookosmaito, currytahna (jos tahna on hyvin voimakasta, puoli purkkia voi riittää) sekä inkivääri, suola ja sokeri. Kypsennä 15 minuuttia.

  4. Mausta limetin mehulla. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla tai sokerilla. Rouhaise päälle mustapippuria. Viimeistele halutessasi viipaloidulla chilillä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Granaattiomena on oleellinen osa Lähi-idän makumaailmaa. Harissan kanssa se maustaa helpon arkikanaruuan, jonka valmistuksessa kuluu alle puoli tuntia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomenakana

Ainekset

450
g
kanan paistileikkeitä
1
rkl
öljyä
1
punasipuli
½
kanaliemikuutio
2
rkl
harissaa
dl
granaattiomenatäysmehua
LISÄKSI
bulguria (tai muita ateriajyviä)
PÄÄLLE
1
granaattiomenan siemenet
tuoretta minttua

Työvaiheet

  1. Paista paistileikkeitä öljyssä molemmin puolin noin 5 minuutin ajan. Kuori ja viipaloi punasipuli ja lisää kanan joukkoon. Jatka paistamista toiset 5 minuuttia.

  2. Murenna joukkoon kanaliemikuutio, lisää myös harissa ja mehu. Keitä kastiketta kokoon keskilämmöllä noin 10 minuutin ajan.

  3. Tarjoa bulgurin, granaattiomenan siementen ja tuoreen mintun kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3150 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Quesadillat ovat mitä mainioin ruoka, kun kaapissa on vähän juustoa, sekalaisia kasviksia ja pala kalaa tai lihaa. Herkuiksi paahtuneet tortillakolmiot tekevät tähdepäivästä juhlan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriquesadillat

Ainekset

1
pkt (8 kpl)
tortilloja
TÄYTE
1
grillattu broilerin koipireisi
150
g
juustoraastetta (esim. cheddar)
1
ruukku lehtikaalia
1
ruukku korianteria
2
jalapenoa
½
tlk (à 155 g)
tomatillosalsaa
LISÄKSI
1
tlk (200 g)
ranskankermaa
½
tlk (à 155 g)
tomatillosalsaa
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Revi koipireisi pieniksi paloiksi kulhoon. Lisää juustoraaste.

  2. Hienonna lehtikaali ja korianteri. Viipaloi jalapenot. Sekoita kulhossa täytteen ainekset keskenään.

  3. Laita neljä tortillaa työalustalle. Jaa täyte tortilloille.

  4. Kuumenna kaksi paistinpannua ja laita kummallekin tortilla täytteineen. Laita kanneksi toinen tortilla ja paina lastalla yhteen.

  5. Paista keskilämmöllä noin 2 minuuttia, käännä tortilla ympäri ja ruskista myös toinen puoli. Paista loput quesadillat samoin.

  6. Paloittele quesadillat ennen tarjoamista. Tarjoa tomatillo-ranskankerman kanssa.

Vinkki Lehtikaaliruukun voi korvata 3–4 lehtikaalin lehdellä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 159 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Kun broileri on palasina kokonaisten fileiden sijaan, pääsee marinadi maustamaan lihan kauttaaltaan. Makeahko satsumamarinadi sopii miedolle broilerille.

Mandariinit, satsumat ja klementiinit sopivat sellaisenaan syömisen ja jälkiruokien lisäksi myös erityisesti broileriruokien maustajiksi.

Makeahko, chilihiutaleista makua saava satsumakana vaatii pitkän marinoitumisajan, mutta kypsyy minuuteissa. Marinoitava liha kannattaa pilkkoa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + marinointi yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Satsumakana

Ainekset

MARINADI
2
satsuman mehut
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1
rkl
juoksevaa hunajaa
2
valkosipulinkynttä murskattuna
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
LISÄKSI
400
g
maustamattomia broilerin suikaleita
TARJOILUUN
riisiä ja (thai)basilikan lehtiä

Työvaiheet

  1. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita broilerinsuikaleet marinadiin yön yli.

  2. Kaada suikaleet seuraavana päivänä marinadin kanssa kuumalle pannulle. Paista kovalla lämmöllä rapeaksi asti.

  3. Tarjoa riisin ja (thai)basilikan lehtien kanssa.

Kommentit (0)