Kana valmistuu kermaisessa siiderikylvyssä puolessa tunnissa. Omenasose antaa ruokaan sekä makeutta että pehmeyttä.
Siiderikana
Ainekset
Työvaiheet
- Kuivaa paistileikkeiden pinnat ja leikkaa muutamaksi palaksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna ruokalusikallinen öljyä paistinpannulla. Ruskista lihat hyvin. Madalla pannun lämpöä ja lisää loput öljystä. Kuulota sipuleita ja valkosipulia pannulla 5 minuuttia. Kaada pannulle etikka ja siideri. Anna kiehahtaa.
- Lisää ruokakerma ja omenasose. Sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna porista sillä välin, kun hienonnat yrtit. Viimeistele yrteillä.
Vinkki! Makeuttamatonta omenasosetta saa kaupoista – tai voit tehdä sen itse.